علائم آنژین صدری

آنژین صدری نوعی درد موقت ، فشار یا ناراحتی قفسه سینه است که وقتی اکسیژن کافی به قلب نرسد روی می دهد. شایع ترین علت آنژین صدری بیماری عروق کرونر است که که وقتی عروق تغذیه کننده قلب با خون دارای اکسیژن با پلاک مسدود شوند ایجاد می شود. اگر آنژین صدری در موقعیت های قابل پیش بینی مثلا طی ورزش رخ دهد ، آنژین صدری پایدار گفته می شود اما دوره های درد متناوب بدون علامت خطر که بیش از دوره های آنژِین طبیعی طول می کشد آنژین صدری ناپایدار نام دارد.

نشانه ها و علایم آنژین صدری

آنژین صدری (در هردو نوع) در بیمار پیش از احساس مشخصه درد خود را با احساس ناراحتی٬ هراس٬ سوزش٬ احساس فشار و سنگینی بر روی قفسه سینه بروز می‌دهد. ازآنجا که سنسورهای درد مشخص مربوط به قلب بر روی اعصاب وجود نداشته و بطور اشتراکی از سری اعصاب درد پوستی و اندام فوقانی بهره می‌برد٬ درد ناشی از آنژین صدری بصورت قابل انتشار به بازو٬ انگشت کوچک دست چپ٬ فک و گردن است. درد فشارنده در ناحیه قفسه سینه و ازبین رفتن آن ظرف چند دقیقه پس از استراحت یا مصرف دارو تجویز شده توسط پزشک از شاخصه های نوع پایدار آن است. در برخی بیماران حالت تهوع٬ احساس کاذب آروغ زدن و تعریق نیز همراه با درد بروز می‌کند. نوعی آنژین صدری نیز با نام آنژین پرینزمتال وجود دارد که بیشتر در زنان جوان دیده می‌شود و در آن رگ‌های کرونر عادی و بدون انسداد بوده و دلیل آن اسپاسم در شریان کرونر است.

تجربه اصلی که افراد به هنگام دچار شدن به آنژین صدری گزارش می کنند ، درد قفسه سینه ، احساس فشار و ناراحتی آن است.

حمله آنژین صدری ممکن است بصورت درد و فشاری در قفسه سینه باشد که به بخش های دیگر مانند پشت ، گردن ، فک ، شانه ها ، دست ها و حتی انگشتان منتشر شود. تنگی نفس و بی نظمی ضربان قلب علائم دیگری هستند که بیماران ممکن است تجربه کنند.
آنژین صدری در زنان و مبتلایان به دیابت ممکن است گاهی بدون نشانه مشخص باشد.

درمان آنژین صدری

درمان آنژین صدری به شدت علائم و نتایج آزمایشات انجام شده برای یافتن علت بیماری دارد. مراحل درمانی پس از مراجعه به بخش اورژانس بیمارستان معمولا به قرار زیر است :

  • تزریق سرم به منظور وارد کردن داروها و مایعات لازم به بدن
  • دادن قرص آسپرین و احتمالا نیتروگلیسیرین به بیمار
  • ماسک اکسیژن یا از طریق بینی که باافزایش اکسیژن خون به بهبود تنگی نفس کمک می کند.
  • دادن داروهای کاهش دهنده فشار خون یا ضربان قلب به بیمار
  • استفاده از داروهای ضد انعقاد یا لخته شدن خون و بکار گیری احتمالی داروهای ضد اضطراب. در صورتی که بیمار جدا در معرض حمله قلبی قرار گرفته باشد داروهای ضد انعقاد قوی تری به نام فیبرینولایتیک برای او در نظر گرفته می شود.
  • در صورت احساس بهبودی و ثابت ماندن وضعیت بیمار مشخص می شود که این فقط یک حمله آنژین صدری بوده و بیمار با توصیه مصرف داروها و استراحت احتمالا به خانه باز می گردد. اما در صورت عدم بهبودی با اقدامات فوق الذکر آزمایشات بیشتر شامل آنژیوپلاستی یا حتی بای پس برای باز کردن عروق تجویز می شود.
  • آنژیوپلاستی درمانی است که برای مبتلایان به آنژین صدری که به دارو پاسخ نداده اند بکار می رود. داروهای مورد استفاده برای این حالت شامل نیتروگلیسیرین ، مسدود کننده های بتا ، مسدود کننده های کانال کلسیم و استاتین ها هستند.

آشنایی بیشتر با آنژین صدری (کلیک کنید)

منبع: نیک صالحی. ویکی پدیا