خانه / دیابت

دیابت

دیابت، بیماری ناتوان کننده ای است که عوارض بسیاری دارد، منجمله از کار انداختن دستگاه های مختلف بدن مانند قلب و بروز بیماری هایی نظیر سکته های قلبی و مغزی .
بیماری دیابت یکی از عوامل خطر مهم بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود .
مهم ترین مشخصه بیماری دیابت قندی، افزایش قند خون است . انواع مختلفی از دیابت قندی وجود دارد ، ولی دو نوع عمده آن عبارتند از : دیابت نوع ۱ ( ۱۰ تا ۱۵ درصد از بیماران دیابتی) و دیابت نوع ۲ (۸۵ تا ۹۰ درصد بیماران دیابتی). بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را بزرگسالان و افراد چاق تشکیل می دهند در حالی که دیابت نوع ۱ بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده شده و باعث لاغری و ضعیف شدن بیماران می شود. عامل بروز دیابت نوع ۱ کاهش ترشح یا ترشح نشدن ماده ای به نام انسولین از بخش خاصی از لوزالمعده است. در دیابت نوع ۲ معمولا مقدار ترشح انسولین طبیعی و یا حتی زیاد است ، با این حال، سلول های بدن حساسیت خود را نسبت به انسولین از دست داده اند و مقاومت به انسولین رخ می دهد.

عوارض دیررس دیابت

عوارض دیررس دیابت که اغلب چند سال پس از ابتلا به د یابت به وجود می آیند، متعدد است و درصورت عدم کنترل دقیق قند خون به ناتوانی و زمین گیری منجرمی شوند.
عوارض دیررس دیابت تقریباً تمام دستگا ههای بدن را درگیر میکنند که در اثر گرفتاری عروق رخ می دهند.

بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، معمولا بدون علامت هستند در حالی که عوارض ناشی از قند خون بالا در این افراد در حال شکل گیری است . این افراد معمولاً زمانی به پزشک مراجعه می کنند و از بیماری خود آگاه می شوند که به عوارض مزمن دیابت نظیر پای دیابتی، گانگرن پا، سکته ی قلبی یا مغزی، نارسایی کلیه و یا کوری دچار شده اند.
تشخیص به موقع اختلال قند خون و اقدام برای کنترل عوامل خطر در افراد پرخطر شامل کاهش وزن ازطریق اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی، از بروز دیابت پیشگیری کرده و یا آن را به تعویق می اندازد. کنترل قند خون پس از تشخیص به موقع دیابت مانع از بروز و یا پیشرفت عوارض بیماری می شود. سیر پیشرونده و پنهان دیابت و امکان کنترل و پیشگیری از پیشرفت آن، لزوم اندازه گیری قند خون به طور منظم را تأیید می کنند و در اینصورت می توان از بروز بیماریهایی که ناشی از این بیماری هستند مانند بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کرد.

بیماری های قلب و عروق علت اصلی مرگ‌‌ومیر و از عوامل مهم ناتوانی‌های افراد دیابتی هستند. خطر حوادث قلبی- عروقی در بیماران دیابتی ۲ برابر افراد غیردیابتی است. در حقیقت ۶۵ درصد بیماران دیابتی به علت این دو عارضه (حوادث قلبی و عروقی) جان خود را از دست می‌دهند و تقریباً ۷۰ درصد بیماران دیابتی از افزایش خطر حمله قلبی در اثر دیابت آگاه نمی‌باشند. وقتی شما به بیماری دیابت مبتلا هستید، یعنی:

۱.شما ۲ تا ۴ برابر افراد دیگر در خطر حوادث عروق مغز و حملات قلبی هستید.

۲.احتمال مرگ شما به ‌علت حمله قلبی بیشتر از زمانی است که به دیابت مبتلا نبوده‌اید.

۳.خطر مرگ ناگهانی شما به ‌علت حمله قلبی برابر افرادی است که یک بار حمله قلبی داشته‌اند. به این علت است که دیابت را معادل یک بیماری قلبی می‌دانند.

دیابت و بیماری های قلبی عروقی

مهم ترین علت پیدایش بیماری های قلبی- عروقی، تصلب شرایین می‌باشد. تصلب شرایین سبب می‌شود که سرخرگهای گوناگونی که به قسمتهای مختلف بدن خون می‌رسانند، به‌تدریج سخت‌ تر و تنگ‌ تر گردند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلولهای بدن کاهش یابد. عواملی هستند که موجب سریعتر شدن فرایند تصلب شرایین می‌گردند و در صورت وجود آنها احتمال پیدایش بیماری قلبی- عروقی افزایش پیدا می‌کند. برای پیشگیری از پیدایش بیماری های قلبی- عروقی و مرگ‌ ومیر و ناتوانی ناشی از آنها، باید این عوامل خطر را بشناسید و به توصیه‌های پزشکی توجه نمایید. عوامل خطر برای بیماری های قلب و عروق عبارتند از: سن بالا، جنس مذکر، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، فشار خون بالا، افزایش چربی خون (به‌ویژه کلسترول)، دیابت قندی، سیگار کشیدن، چاقی، کم‌تحرکی (انجام ندادن فعالیتهای بدنی) و اختلال در انعقاد خون. البته زنان دیابتی نسبت به مردان دیابتی در معرض خطر بیشتری برای این عوارض هستند. یکی از عوامل خطرساز بروز بیماری های قلبی و حوادث عروقی مغز داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی- عروقی است. اگر یک یا بیش از یک نفر از افراد خانواده شما سابقه ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی زودرس (در مردان کمتر از ۵۵ و در زنان کمتر از ۶۵ سال) را دارد شما در معرض خطر بیشتری برای این بیماری ها هستید. البته شما نمی‌توانید این عامل خطرساز را تغییر دهید اما می‌توانید سایر عوامل خطر را کنترل کنید. دیابت در ایجاد تصلب شرایین و تنگ شدن سرخرگها مشارکت می‌کند که این تنگی سبب محدود شدن یا حتی انسداد مسبر جریان خون به قلب، مغز و سایر قسمتهای بدن و نهایتاً حمله قلبی یا مغزی می‌شود. با توجه به اینکه دیابت از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی است و معمولاً با عوامل خطر دیگر همراهی دارد (و گاهی شاید ایجاد کننده آنها باشد)، مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند. پژوهش های فراوان پزشکی نشان داده‌اند که عوامل خطر قلبی- عروقی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ شایعتر هستند.

۸ دیدگاه

  1. Superb posts mate. I actually envision you might which include our current content to t shirt printing brisbane australia. Thanks:p

  2. Ashbaugh@gmail.com

  3. ۷۴. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

  4. 毎日新品ここは人気海外ドラマ 国内ドラマDVDから、アニメDVD Blu-rayまで,韓国ドラマ、アニメドラマ、日本TVドラマ、中国ドラマ。人気DVD特価セール中!全品配送無料。

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*