نقش نمک در فشار خون

یک فرد بالغ روزانه فقط به حدود 250 میلی گرم نمک سدیم نیاز دارد، ولی خیلی ها در روز 3300 میلی گرم نمک سدیم مصرف می کنند. بسیاری از سازمان های سلامت توصیه می کنند مردم کمتر از 2300 میلی گرم نمک سدیم مصرف کنند و این مقدار برای افراد مسن تر، افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی به کمتر از 1500 تا 2000 میلی گرم در روز می رسد. نمک باعث می شود بدن مایعات را در خود نگه دارد که باعث افزایش حجم خون در سیستم گردش خون می شود و این بدان معناست که قلب باید با شدت بیشتری کار کند و از این رو فشار خون بالا می رود. ممکن است تعجب کنید اگر بدانید فقط کمتر از 15 درصد نمک مصرفی شما از نمکدان است. در حقیقت بیشتر (حدود 75 درصد) نمک اضافی موجود در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون ، از محصولات غذایی فرآوری شده ای که از فروشگاه می خرند وارد غذاهای مبتلایان فشار خون می شود. سوپ ها (کنسرو شده، خشک یا فریز شده)، کنسروهای گوشت، برشتوک های سرد، سس های سالاد، پنیر، پیتزا، هات داگ، چیپس سیب زمینی، چیپس ذرت، چوب شور ومغزها همگی تقریباً همیشه پر نمک هستند که مصرف انها باعث افزایش فشار خون می شود (10 درصد بقیه  نمک مصرفی به صورت طبیعی در غذاهای مشخصی مانند گوشت، شیر و برخی از سبزیجات وجود دارد.) برچسب های روی اسنک ها (میان وعده ها)، غلات صبحانه و غذاهای آماده ی نیمه پخته که به صورت کنسرو هستند و سریع آماده می شوند را بخوانید تا بدانید در تولید آن ها چقدر از نمک استفاده شده است این نمک باعث افزایش فشار خون شما می شود. اگر شما که مبتلا به فشار خون هستید می خواهید غذاهای آماده بخرید، میان وعده هایی که میزان سدیم موجود در آن ها کمتر از 200 میلی گرم در هر سهم است، مناسب هستند. همچنین مصرف آن دسته از غذاهای گوشتی (مانند میان وعده های منجمد، سوپها، برگرهای کوچک و نظایر این ها) که هر سهم از آن ها کمتر از 500 میلی گرم نمک سدیم دارد نیز برای مبتلایان فشار خون مفید است. سایر خوراکی هایی که نمک دارند عبارتند از طعم دهنده هایی که ممکن است شما به غذاهای خود اضافه کنید از جمله نمک های طعم دار، بکینگ پودر، جوش شیرین، سویا سس و سس استیک.

راههای کاهش مصرف نمک در فشار خون

1. برای کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی افرد مبتلا به فشار خون جوانه های چشایی که به نمک حساسند به اسید نیز حساس می باشند، بنابراین شما می توانید آن ها را با جایگزین های مناسب نمک گول بزنید. برای کنترل فشار خون نمکدان را از روی میز بردارید و به جای آن یک کاسه از برش های لیمو بگذارید. آب آنها را روی غذای خود بریزید. برای جلوگیری از افزایش فشار خون در غذاها نمک معمولی نریزید و به جای آن از آب لیموترش، سرکه، نمک هایی که میزان سدیم موجود در آن ها نصف مقدار سدیم در نمک های معمولی است یا جایگزین نمک (کلرید پتاسیم) استفاده کنید.

2. برای کنترل فشار خون سبزیجات تازه، فریز شده یا کنسروی بدون نمک افزوده شده بخرید.

3. برای کنترل فشار خون از ماکیان، ماهی و گوشت لخم به جای انواع فرآوری شده آنها که حاوی مقدار زیادی نمک می باشند استفاده کنید.

4. شما که مبتلا به فشار خون هستید می توانید برای جایگزین نمک از گیاهان معطر، ادویه جات و طعم دهنده های بدون نمک مخلوط برای پختن غذاهای روزانه و معمولی خود استفاده کنید.

5. مصرف برنج های فوری یا معطر، پاستا، غلات صبحانه، مخلوط و همچنین سایر غذاهای حاوی نمک زیاد (مانند پنیر، ترشی، گوشت های خریداری شده از اغذیه فروشی ها و زیتون) را برای کنترل فشار خون کاهش دهید.

6. برای جلوگیری از افزایش فشار خون غذاهای حاوی نمک سدیم کمتر را انتخاب کنید. میزان مصرف غذاهای منجمد آماده پخت، سوپ های کنسروی و نیز سس های سالاد را برای کنترل فشار خون کاهش دهید.

7. غذاهای کنسوری مانند لوبیا و ماهی تون را بشویید تا نمک سدیم آنها خارج شود این امر از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.

8. برای کنترل فشار خون در صورت امکان، غذاهای حاوی نمک سدیم کم، نمک سدیم کاهش داده شده یا بدون نمک افزوده شده خریداری نمایید.

9. غلات صبحانه ای که نمک سدیم کمتری دارند را برای کنترل فشار خون انتخاب کنید.

10. به عنوان میان وعده، میوه و سبزی بخورید. چیپس، پفک و هله هوله نخورید زیرا این مواد حاوی نمک فراوانی هستند که باعث افزایش فشار خون می گردند.

برای مطالعه " درمان فشار خون بالا " و " کاهش مصرف نمک در فشار خون بالا " کلیک کنید .

منبع: کتاب فشار خون

theme