کاردیومیوپاتی اتساعی

کاردیومیوپاتی ها گروهی از بیماری ها هستند که بر روی ساختمان و عملکرد میوکارد تاثیر میگذارند. سه نوع کاردیومیوپاتی مطابق با اختلالات ساختمانی وعملکردی عضله قلب تقسیم بندی شده اند:

۱- کاردیومیوپاتی اتساعی یا احتقانی( شایعترین فرم) که با نام کاردیومیوپاتی دیلاته هم شناخته شده است.

۲-کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک( انسدادی یا غیر انسدادی)

۳-کاردیومیوپاتی محدود کننده( نادرترین فرم)

بیماری کاردیومیوپاتی مجموعه ای از وقایع پیشرونده است که منجر به آسیب عملکرد پمپی بطن چپ میشود که جهت تطابق با افزایش مقاومت عروق سیستمیک بزرگ شده و سپس دچار نارسایی میشود. نارسایی بطن راست معمولا همراه با این روند رخ میدهد.

جهش‌های ژنی در ژن ANKARD1 می‌تواند باعث بروز بیماری کاردیومیوپاتی اتساعی(DCM) شود که شایع ترین علت نارسایی قلبی در افراد جوان است ومهمترین علت انجام پیوندهای قلبی است. این ژن از پروتئینی رمز گشایی می‌کند که در عملکرد درست عضله قلب نقش مهمی ایفا می‌کند.

کاردیومیوپاتی اتساعی بیشتر در مردان رخ می‌دهد وشیوع آن در سنین ۲۰ تا ۶۰سالگی بیشتر است. همچنین این بیماری می‌تواند در جنین، نوزادان وکودکان هم بروز کند. در این بیماری قلب ضعیف وبزرگ می‌شود ونمی تواند خون را درست پمپ کند. این توان کم قلب روی عملکرد ریه‌ها، کبد، کلیه‌ها ودیگر دستگاه‌های بدن تاثیر می‌گذارد.

پیشگیری از کاردیومیوپاتی

در اغلب موارد شما نمی توانید احتمال گرفتن کاردیومیوپاتی اتساعی را پیشگیری کنید یا کم کنید. به پزشک خود اجازه دهید که در صورتی که سابقه خانوادگی این بیماری دارید اطلاع داشته باشد. اگر کاردیومیوپاتی اتساعی یا دیلاته سریع تشخیص و درمان شود ممکن است از پیشرفت بیماری جلوگیری شود. شما می توانید شانس نارسایی قلبی را با دوری کردن از بعضی موقعیت ها که قلب را ضعیف می سازد، شامل سوء مصرف الکل یا کوکائین ، یا سوء تغذیه کاهش دهید. کنترل کردن فشار خون بالا مهم است و از رسیدن خیلی از افراد به نارسایی قلبی در طول حیات جلوگیری می کند.

پزشک متخصص کاردیومیوپاتی ممکن است توصیه کند که خود را با تغییرات در شیوه زندگی که در زیر می آید برای مدیریت کاردیومیوپاتی تطبیق دهید:

  • ترک سیگار
  • از دست دادن وزن اضافی
  • عادت به غذای کم نمک
  • انجام ورزش های سبک ، بعد از صحبت با پزشک خود مناسب ترین برنامه برای شما ریخته خواهد شد.
  • دوری از نوشیدن الکل

آشنایی با درمان کاردیومیوپاتی (کلیک کنید)

منبع: دنیای تغذیه و سلامت. دانستنی های مفید. تکنولوژی جراحی