خانه / انواع بيماريهاي قلبي / نارسايي قلبي / نارسایی قلبی دیاستولیک

نارسایی قلبی دیاستولیک

شرایطی مانند تنگ شدن شریان های قلبی (بیماری های عروق کرونر قلب) یا فشارخون بالا به تدریج قلب شما را ضعیف یا سفت می کند و قلب نمی تواند خون را وارد کند و آن را به بافت های مختلف بدن پمپاژ کند.

نوعی از نارسایی های قلبی، اختلال عملکرد دیاستولیک است. در این اختلال عملکرد ظرفیت پذیرش قلب کاهش یافته که منجر به محدودیت و کاهش میزان خون ورودی به قلب می شود.اختلال عملکرد دیاستولیک عمدتاً در زمینه بیماری هایی ایجاد می شود که عضله ی قلب را درگیر گرده و باعث کاهش خاصیت کشسانی (الاستیسیتی) قلب می شود، یا اینکه عضلات قلبی افزایش ضخامت پیدا نموده و مشکلات فوق منجر به کاهش ظرفیت پذیرش خون توسط قلب می شود.

علاﺋم نارسایی قلبی بسته به نوع آن و اینکه کدام یک از بطن های قلبی درگیر باشند، متفاوت است؛ در صورت نارسایی در بطن چپ علاﺋمی همچون تنگی نفس حین فعالیت، خستگی زودرس، تنگی نفس موقع دراز کشیدن و یا تنگی نفس های شبانه دیده می شود. در صورت نارسایی در بطن راست علاﺋمی مثل ورم پاها، تجمع مایعات در حفره شکمی (آسیت)، متورم شدن ارگان های درون شکم همچون کبد دیده می شود.

همه علل نارسایی قلبی نمی توانند برگشت پذیر باشند اما درمان های موجود می توانند علایم و نشانه های نارسایی قلبی را بهبود بخشیده و طول عمر بیماران را افزایش دهند. تغییرات سبک زندگی مانند ورزش، کاهش مصرف نمک رژیم غذایی، کنترل استرس و به ویژه کم کردن وزن می توانند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشند.

نارسایی قلبی اغلب بعد از بیماری های دیگری رخ می دهد که به قلب شما آسیب می زنند یا آن را تضعیف می کنند. با گذشت زمان، قلب ممکن است نتواند خون را به مقدار کافی به بخش های مختلف بدن پمپاژ کند. حفره های اصلی پمپ کننده خون در قلب شما ( بطن ها) ممکن است سفت شده و نتوانند در فاصله دو ضربان قلب، خون کافی را در خود جمع آوری کنند. همچنین عضلات قلب شما ممکن است ضعیف شوند و کشش بطنی ( گشاد شدن بطن) رخ دهد در این حالت ها قلب نمی تواند خون کافی را به قسمت های مختلف بدن پمپاژ کند.

واژه ” نارسایی احتقانی قلبی” به حالتی گفته می شود که خون به کبد، شکم، اندام های تحتانی و ریه ها پس می زند. شما ممکن است به دلیل نارسایی قلبی، تنگی نفس یا ضعف داشته باشید اما هیچگونه احتباس مایعاتی در بدن خود نداشته باشید.
نارسایی قلبی می تواند در سمت چپ، سمت راست یا هردو سمت قلب شما ایجاد شود. معمولاً نارسایی قلبی در سمت چپ قلب ( به ویژه در بطن چپ که حفره اصلی پمپ کننده خون در قلب شماست ) رخ می دهد.

بهترین راه برای پیشگیری از نارسایی قلبی کنترل کردن عواملی است که باعث نارسایی قلبی می شوند مانند بیماری های عروق کرونر قلب، فشارخون بالا، دیابت و چاقی.

آشنایی با درمان نارسایی قلبی (کلیک کنید)

منبع: وب دا. پزشک شما