خانه / درمان هاي بيماريهاي قلبي / درمان هاي غيرجراحي / علایم فعالیت بدنی نامناسب برای بیماران قلبی

علایم فعالیت بدنی نامناسب برای بیماران قلبی

اگر بیماران قلبی در حین ورزش دچار تنگی نفس زیاد ، طپش قلب ، سرگیجه و تهوع ، احساس ناراحتی و درد قفسه سینه شود و یا بعد از انجام فعالیت بدنی دچار خستگی مفرط (از پا افتادن) شود، باید فعالیت خود را قطع و استراحت کند زیرا این علائم از علایم فعالیت بدنی نامناسب برای بیماران قلبی می باشد. در صورتی که این علایم بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد یا به طور نامنظم رخ دهد با پزشک متخصص قلب تماس بگیرد.

میزان پیاده روی مناسب برای بیماران قلبی

میزان فعالیت فیزیکی مطلوب برای گروه های سنی مختلف، در قالب تعداد قدم هایی که باید در طول یک روز برداشته شود، به شرح زیر است:

۱. افراد جوان و میانسال سالم ۷۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ قدم در روز

۲. افراد مسن سالم ۶۰۰۰ تا ۸۵۰۰ قدم در روز

۳. افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ قدم در روز

۴. افرادی که دچار ناتوانی و یا بیماری های مزمن هستند ۳۵۰۰ تا ۵۵۰۰ قدم در روز

موارد ۳ و ۴ باید بر اساس شرایط جسمانی فرد و طبق نظر متخصص قلب تجویز شود. لازم به ذکر است این میزان از فعالیت بدنی در قالب پیاده روی، حداقل فعالیت بدنی مورد نیاز دستگاه های تأمین سلامت عمومی بدن است .

تاثیر ورزش در بیماران قلبی

تحقیقات ثابت کرده است هرچه میزان مصرف انرژی دراثر فعالیت بدنی کنترل شده بیشتر باشد، متعاقب آن سلامتی بیشتری را برای شخص به ارمغان خواهد آورد . طوری که به توصیه کارشناسان مرکز کنترل بیماری های امریکا میزان ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی برای حفظ سلامت قلبی عروقی با شدت متوسط و یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید هوازی در طول هفته یا ترکیبی از دو نوع ورزش با نسبت متناسب را برای حداقل فعالیت بدنی مطلوب (جهت افراد بزرگسال) مناسب می دانند. همین منبع میزان فعالیت بدنی هوازی که می تواند در دوره های ۱۰ دقیقه ای انجام شود، برای بیشتر مفید بودن جهت تأمین سلامتی به ترتیب مقدار ۳۰۰ و ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط و شدید را در طول یک هفته توصیه می کند.

در تنظیم برنامه فعالیت بدنی روزانه خود به این موارد توجه کنید:

۱. اگر فعالیت بدنی روزانه شما خیلی خسته کننده است لازم است بعضی از فعالیت ها را قطع کنید یا از وسایل یا روش هایی استفاده کنیدکه انجام آن انرژی کمتری نیاز دارد. (مثل تمیز کردن خانه با استفاده از جارو برقی)

۲. شما هم روز خوب و هم روز ب د خواهید داشت . این تغییرات را با تنظیم فعالیت ها به حداقل برسانید.

۳. طوری برنامه ریزی نکنید که کارهای زیادی را دریک روز انجام دهید . زمان کافی در نظر بگیرید تا نیازی به عجله کردن نباشد.

۴. قبل و بعد از فعالیت ها استراحت کنید . وقتی احساس می کنید خیلی خسته هستید چند بار استراحت کوتاه مؤثرتر از استراحت طولانی است.

۵. اگر در حین فعالیتی خسته شدید، توقف کنید و استراحت کنید.

۶. بعد از غذا فوراً فعالیت انجام ندهید . حد اقل یک ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت بعد از غذا فعالیت شدید انجام ندهید.

جهت آشنایی با ورزش های هوازی مناسب برای بیماران قلبی و همچنین ورزش های غیر هوازی برای بیماران قلبی بر روی لینک ها کلیک کنید.