كاهش كلسترول در برنامه غذایی بیماران قلبی

جهت كنترل چربي خون در بیماری های قلبی، چند توصيه كاربردي را جهت كاهش دريافت چربي هاي رژيم غذايي و درمان چربی خون بیماران قلبی مي توان ارايه نمود:

برنامه غذایی بیماران قلبی با هدف کاهش کلسترول

  • جايگزيني لبنيات كم چرب (شير ماست ، پنير و ...) به جاي لبنيات پر چرب.
  • استفاده از گوشت هاي كم چرب به جاي گوشت هاي پر چرب (حذف پوست مرغ ، حذف چربيهاي گوشت قرمز و...) كاهش استفاده از محصولات گوشتي پر چرب
  • استفاده از مواد غذايي آب پز، تنوري ، كبابي و پخته به جاي مواد غذايي سرخ شده
  • استفاده از روغن به مقدار كم در پخت مواد غذايي
  • استفاده از گوشت هاي سفيد (ماهي، مرغ ) به جاي گوشت قرمز ، سوسيس ، جگر و...
  • كاهش مصرف مارگارينها و روغن هاي نباتي جامد يا هيدروژنه شده
  • استفاده از روغن هاي مايع به جاي روغنهاي جامد
  • استفاده از روغن زيتون در برنامه غذايي بیماران قلبی
  • كاهش مصرف غذاهاي آماده به ويژه غذاهاي سرخ كرده (پيتزا، سيب زميني سرخ كرده، چيپس و...)
  • افزايش استفاده از ميوه ها، سبزي ها، حبوبات ، دانه ها و غلات در برنامه غذايي روزانه
  • افزايش استفاده از نان سبو سدار به جاي نان هاي سفيد
  • كاهش استفاده از نانهاي روغني
  • كاهش مصرف مرغ
  • گوسفند و گاو مانند، دل، جگر، كله پاچه، زبان، مغز، قلوه
  • كنترل برچسب مواد غذايي جهت تعيين ميزان و نوع چربي
  • تغيير نسبت در تهيه سس (روغن كمتر و آبليمو يا سركه بيشتر)
  • تفت دادن سبزيها به جاي سرخ كردن آن ها
  • استفاده از بستني ميوه اي يا كم چرب به جاي بستني خامه اي
  • جدا كردن چربي روي سطح سو پها و آب خور شها پس از سرد كردن آن
  • خودداري از خريد گوشت چرخ كرده آماده به دليل داشتن چربي زياد
  • استفاده از آب ليمو و آبغوره همراه با روغن زيتون و ماست به جاي مايونز در سالاد

افراد مبتلا به بیماری های قلبی برای استفاده كمتر از چربي ها در پخت شيريني ها و غذاها در هنگام استفاده از غذاها در رستوران بايد به موارد ذيل توجه كرد:

  • خودداري از مصرف كره با غذا (چلوكباب، زرشك پلو)
  • استفاده از دوغ يا ماست كم چرب به جاي ماست پر چرب
  • كاهش مصرف زرده تخم مرغ
  • استفاده از غذاهاي بخار پز و كبابي به جاي غذاهاي سرخ كرده
  • استفاده از سس قرمز به جاي سس سفيد
  • استفاده از يك سالاد سبزي همراه با آبليمو يا سوپ سبزي بدون چربي
  • اصلاح شيوه تهيه و پخت غذا (استفاده از روش هاي سرخ كردن ، كباب كردن ، بخار پز كردن و...)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

theme