عوامل موثر در افزایش فشار خون

فاکتورهایی مانند سن و دیگر مشکلات پزشکی بیماری بر افزایش فشار خون و تصمیم گیری پزشک درباره انتخاب داروی مناسب برای کنترل افزایش فشار خون تأثیر می گذارد. در زیر چند عوامل موثر در افزایش فشار خون را می خوانید:

افراد مسن و افزایش فشار خون

JNC7 توصیه می کند که برای کنترل افزایش فشار خون از ادرار آورهای تیازید استفاده شود- چه به تنهایی یا در کنار بتابلوکرها- ولی اغلب داروهای مسدود کننده کانال کلسیم نیز تجویز می شوند. بیماران مسن مبتلا به فشار خون نباید داروهایی بخورند که باعث شوند هنگام بلند شدن فشار خون شان ناگهان افت کند. آلفابلوکرها و آنتی آدرِنِرژیک ها از این دسته هستند. چرا که ممکن است با افت ناگهانی فشار خون بیمار غش کند که این خود خطر شکستگی استخوان لگن را افزایش می دهد. همچنین در کنترل افزایش فشار خون بیماران مسن مجاز به خوردن داروهای ترکیبی دارای آلفا بلوکرها نیز نیستند. لابتولول نمونه ای از این دست است. بازدارنده های آنزیم مبدل و بلوک کننده گیرنده های آنژیوتانسین نیز ممکن است برای درمان و کنترل افزایش فشار خون این افراد مناسب باشد چرا که میزان بروز دیابت در این گروه بالاست.

افزایش فشار خون بیماران قلبی

اغلب خوردن داروهای نوع بتابلوکر برای افرادی که آنژین صدری ندارند و فشار خون شان بالاست، سودمند است. بنا به توصیه JNC7، تجویز داروی بتابلوکرها برای درمان فشار خون برای بیمارانی که سابقه سکته قلبی داشته اند، مفید است، چرا که این داروهای درمانی فشار خون  خطر بروز سکته قلبی بعدی را در آینده کاهش دهد. همچنین ممکن است داروهای بازدارنده های آنزیم مبدل نیز پس از سکته قلبی تجویز شوند.

آنژین صدری بیماران نارسایی احتقانی

از آنجایی که داروی فشار خون بازدارنده های آنزیم مبدل در پیشگیری از پیشرفت نارسایی احتقانی قلبی مؤثر هستند، JNC7 تجویز آن ها را توصیه می کند- به تنهایی یا در کنار داروی ادرارآورها و یا داروهای درمان فشار خون نوع مسدود کننده های گیرنده های آنژیوتانسین نوع دوم- بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب و فشار خون بالا با خوردن این داروهای کنترل افزایش فشار خون بهتر می شوند. همچنین داروی بتابلوکرها برای کنترل افزایش فشار خون نیز ممکن است سودمند واقع شوند.

افزایش فشار خون بیماران هایپرتروفی بطن چپ

بنا به یافته های JNC7، خوردن همه انواع داروهای ضدفشار خون به غیر از گشاد کننده های عروق که به طور مستقیم روی دیواره عروق اثر می کنند، از ضخامت دیواره بطن چپ می کاهد. با این حال به طور کلی داروهای بازدارنده های آنزیم مبدل مؤثرتر از بقیه داروهای کنترل افزایش فشار خون محسوب می شوند. کاهش وزن و محدود کردن مصرف نمک در کنترل افزایش فشار خون به این بیماران خیلی کمک می کند.

افزایش فشار خون بیماران کلیوی

بیماران کلیوی یا مبتلایان به دیابت به داروهای بازدارنده های آنزیم مبدل و مسدود کننده های گیرنده های آنژیوتانسین نوع دوم خیلی خوب پاسخ می دهند چرا که این داروهای کنترلی افزایش فشار خون می توانند از سرعت پیشرفت افزایش فشار خون بکاهند. ولی بازدارنده های آنزیم مبدل می توانند باعث تجمع پتاسیم در بدن شوند که خطرناک است؛ به خصوص اگر بیمار در کنار این داروهای ضدفشار خون، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی نیز بخورند. آسپیرین، ایبوپروفن و بسیاری از مسکن هایی که تجویز می شوند از این دسته هستند. در نتیجه لازم است بیمار به طور مرتب آزمایش دهد تا میزان پتاسیم در خونش اندازه گیری شود و تست های بررسی کارکرد کلیه نیز انجام گیرند تا اقدام مناسب برای کنترل افزایش فشار خون انجام گیرد.

برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .

منبع: کتاب فشار خون