سکته قلبی

انفارکتوس در نوار قلب

یکی از علائم سکته قلبی و انفارکتوس قلبی شروع درد قفسه سینه است که این درد قفسه سینه می‌تواند متنوع باشد و گاه به شکل درد زیر جناق سینه یا ریشه گردن و دست‌ها بویژه دست چپ و گاهی همزمان در هر دو دست و کتف و شانه بروز می‌کند. در مواردی که فرد دچار سکته قلبی می‌شود ، درد ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و گستره درد ممکن است به صورت سنگینی یا خنجری یا احساس فشردگی در قفسه سینه خود را نشان دهد.
این دردها معمولا با سایر علائمی همچون تعریق شدید و احساس سردی در تمام نقاط بدن که ناشی از تحریک قوه سمپاتیک است ، همراه می‌باشد. در این موارد همچنین افراد دچار احساس ترس، نگرانی و بی‌قراری، تپش قلب و افت فشار خون و گاه نیز افزایش فشار خون می‌شوند.
متاسفانه در بعضی افراد همچون دیابتی‌ها، سالمندان، افرادی که دارای سابقه طولانی مدت فشار خون هستند، افرادی که اعتیاد شدید دارند، خانم‌های خیلی چاق و سیگاری‌های حرفه‌ای درد ناشی از سکته احساس نمی‌شود.
بزرگ‌ترین خطر بی‌توجهی به سکته قلبی و علائم آن، مرگ است و در غیر این صورت فرد دچار نارسایی قلبی، تنگی تنفس، خستگی زودرس و علائم نارسایی قلبی همچون ورم پا و تندی ضربان قلب در هنگام فعالیت و استراحت می‌شود. اغلب موارد علائم این سکته‌ها و انفارکتوس قلبی با بیماری گاستریت یا التهاب معده اشتباه گرفته می‌شود که این امر بسیار خطرناک است زیرا در این موارد این علائم نشان‌دهنده انفارکتوس قلب است که بیمار بلافاصله باید به مرکز درمانی مراجعه کرده تا منطقه سکته رد شود.

اقدامات درمانی انفارکتوس قلبی

اقدامات درمانى فوریتى در انفارکتوس قلبی حیاتى است زیرا در حدود نیمى از افرادى که قربانى سکته قلبى یا انفارکتوس قلبی مى‌شوند یکی از این اقدامات که تشخیص انفارکتوس قلبی را نیز آسان تر می کند نوار قلب است. در اولین ساعات بعد از حمله مى‌میرند. اگر دچار درد قفسهٔ سینه شدید هرچه زودتر در جستجوى کمک‌هاى پزشکى باشید. علت اصلى تأخیر در درمان انکار دلالت داشتن علائم بر یک شرایط تهدیدکننده حیات توسط بیمار است. اگر در این شرایط قرار گرفتید آرامش خود را حفظ کنید و از یک‌نفر بخواهید شما را فوراً به بخش اورژانس یک بیمارستان ببرد. سعى کنید آرام باشید، هرگونه فعالیت بدنى درد را افزایش مى‌دهد و خطر بیشترى ایجاد مى‌کند. اگر شخص دیگرى مى‌تواند شما را به بیمارستان برساند، سعى نکنید خود شما رانندگى کنید. در حالى‌که خود را متقاعد مى‌کنید که دچار حمله قلبى نشده‌اید جستجوى کمک را به تأخیر نیندازید. انکار کار دشوار و وقت‌گیرى نیست. اگر قلب قربانى ایستاد، احیاء قلبى ریوى اغلب مى‌تواند زندگى بیمار را تا رسیدن آمبولانس و دسترسى به درمان‌هاى پزشکى حفظ کند. سعى کنید خود اقدام به احیاء قلبى ریوى نکنید مگر آنکه در مورد روش انجام آن آموزش دیده باشید.

آشنایی با درمان انفارکتوس قلبی (کلیک کنید)

منبع: آفتاب. پزشکان ایران. وزارت بهداشت. سرشت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا