افزایش چربی های خوب و بد خون
![](/wp-content/uploads/پوکی-استخوان+-درمان.jpg)
وقتی متوجه میشوید که چربی خونتان بالاست لازم است که تغییراتی در عادتهای غذاییتان ایجاد کنید. باید بدانید که ۷۰ درصد کلسترول از طریق کبد و مابقی آن از راه مصرف مواد غذایی چرب تولید میشود. میتوان با انتخاب مواد غذایی مناسب و مصرف بیشتر آنها تأثیر خوبی در کنترل و درمان چربی خون داشت. با این حال کاهش کلسترول بد خون (LDL) بیشتر از هر چیزی به نوع و کیفیت چربیهایی که مصرف میکنید بستگی دارد نه میزان آنها. یعنی اینکه باید چربی خوب خون را جایگزین چربیهای بد بکنید. توجه داشته باشید که چربیهای سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده چربی بد خونتان را بالا میبرد و اسیدهای چرب اشباع نشده برعکس این عمل میکند. یعنی میزان چربی بد خون را کاهش میدهند. حتماً میدانید که دو نوع چربی خون از کلسترول وجود دارد: * LDL یا همان کلسترول بد خون که مازاد آن به جدارههای رگها میچسبد و متأسفانه باعث گرفتگی عروق میشود. یعنی همان تصلب شرایین. * HDL یا همان کلسترول خوب خون که جور کلسترول بد خون را میکشد و آن را به سمت کبد هدایت میکند تا از بدن دفع شود.
غذاهای افزایش دهنده چربی خون بد
اسیدهای چرب اشباع شده در چربیهای حیوانی موجود در گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، کلهپاچه، جگر، محصولات لبنی (پنیر، کره و غیره)، زردهی تخممرغ و همچنین در روغن پالم و روغن نارگیل وجود دارد. کره یکی از آن خوراکیهای سرشار از چربیهای اشباع شده است. یعنی حدود ۵۴ تا ۷۱ درصد چربی اشباع شده که کلسترول بد خون را افزایش میدهد. اگر چربی خونتان بالاست اولین مادهی غذایی که باید مصرفش را به حداقل برسانید همین کره است. برای کاهش مصرف کره بهتر است از روغنهای گیاهی، مارگارین غنیشده از استرولهای گیاهی استفاده کنید. اگر نمیتوانید از کره دل بکنید بهتر است از کرههای کم چرب یا رژیمی استفاده کنید. توجه داشته باشید که کره درعینحال حاوی میزان زیادی ویتامین A میباشد که برای قوهی بینایی، پوست، رودهها، رشد استخوانی و ترشح برخی از هورمونها مانند پروژسترون لازم است.
منبع: تعامل