آنژین صدری ( angina pectoris) یک سندرم بالینی است که به علت اختلال در عرضه و تقاضای اکسیژن قلبی رخ میدهد. در این سندرم به علت اترواسکلروز عروق کرونر خونرسانی به بافت قلب مختل شده و باعث ایسکمی میوکارد میشود.علائم بیماری بسیار متغیر است. در بعضی بیماران با احساس درد در سینه فک پایین، شانه، پشت و یا بازو ظاهر شده و در بعضی دیگر با احساس تنگی نفس و احساس فشار شدید بر روی سینه تظاهر میکند.
آنژین صدری پایدار(Stable Angina) درد قابل پیش بینی و مداومی است که در هنگام فعالیت اتفاق می افتد و با استراحت یا استعمال نیتروگلیسیرین بهبود می یابد. در آنژین صدری پایدار مزمن فرد در حالت استراحت بدون علامت بوده ولی در درجه ی خاصی از فعالیت دچار علامت میشود.
درمان آنژین صدری پایدار
درمان بیمار مبتلا به آنژین صدری پایدار شامل :
- اصلاح عوامل خطرساز و تغییر شیوه زندگی به منظور کند کردن یا متوقف ساختن روند پیشرفت CAD و ترومبوز
- درمان دارویی آنژین صدری پایدار به منظور جلوگیری یا برطرف کردن آنژین قلبی
- رواسکولاریزاسیون به منظور بهبود علایم یا پیش آگهی آنژین صدری پایدار یا هر دو می باشد . به علاوه در صورت امکان باید سایر بیماری های داخلی همزمان ( نظیر کم خونی ، نارسایی احتقانی قلب ، بیماری انسدادی مزمن ریوی ، هیپرتیروئیدی ) که ممکن است باعث تشدید آنژین قلبی پایدار شوند ، درمان شوند .
کنترل هیپرتانسیون ، دیابت ، هیپرلیپدمی و قطع مصرف سیگار مهمترین اقدام در کنترل پیشرفت آترواسکلروز کرونر هستند . دستورالعمل هایی برای کاهش جدی عوامل خطرساز تدوین شده اند . بیمار باید تحت رژیم غذایی خاصی باشد و مشاوره با یک متخصص تغذیه می تواند راهگشا باشد .
آنژین صدری عموما به علت بیماری شریان کروناری (CAD) ایجاد می گردد. در برخی از موارد اسپاسم عروق کروناری عامل آنژین است که می تواند هم در شریان های کروناری سالم و هم در شریان هایی که دچار آترواسکلروز هستند رخ دهد.
آشنایی بیشتر با آنژین قلبی (کلیک کنید)
منبع: ویکی پی جی. ویستا. دکتر سلام