با توجه به نقش اسیدهای چرب اشباع درافزایش سطح LDL، کاهش دریافت این نوع از اسیدهای چرب می تواند تأثیر فراوانی در کنترل چربی های خون داشته باشد .
افزایش دریافت چربی های خون اشباع می تواند موجب افزایش سطح کلسترول و بالا رفتن احتمال بیماری های قلبی عروقی شود ب ه طوری که با افزایش ۱ درصد دریافت انرژی از طریق اسیدهای چرب اشباع ، کلسترول سرم به مقدار mg/dl ۲/۷ میلی گرم در دسی لیتر افزایش می یابد.
کارشناسان تغذیه توصیه می کنند به منظور کاهش سطح LDL، مصرف چربی های اشباع کمتر از ۱۰ درصد از کل انرژی باشد . برای رسیدن به این هدف باید دریافت مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع مانند روغن های نباتی جامد، فراورده های لبنی پر چرب، چربی های گوشت و… محدود شود.