خانه / درمان هاي بيماريهاي قلبي / درمان هاي غيرجراحي / فعالیت بدنی در بیماران قلبی

فعالیت بدنی در بیماران قلبی

قبل از شروع یک برنامه کاهش وزن و فعالیت بدنی در بیماران قلبی باید بداند کاهش وزن به تنهایی برای بهبود وضعیت سلامتی قلبی کافی نیست . طبق یک اصول منظم بیمار باید بداند سایر شاخص های موفقیت مثل بهبود عادات رفتاری، کاهش اندازه دور کمر، گشاد شدن لباس ها، افزایش مقاومت و دیر خسته شدن در طی فعالیت بدنی ، بهبود احساس رفاه و افزایش سطح انرژی بدن، کاهش فشار روانی ، بهبود تحمل گلوکز و کاهش فشارخون و ضربان نبض در حال استراحت نیز بسیار مهم هستند . فرد چاق باید بداند زمانی که شروع به تغییر مصرف غذا و فعالیت می کند، ممکن است کاهش وزن به مرور نشان داده شود .
در بسیاری از موارد ممکن است فعالیت بدنی منظم تغییراتی در ترکیب بدن (کاهش بافت چربی و افزایش توده عضلانی که بافت سالم تر از چربی است) ایجاد کند یعنی گاهی علی رغم کاهش اندازه بدن، کاهش وزن واضح نیست و به طور موقت ثابت است.

ارزیابی وضعیت بیماران قلبی قبل از فعالیت بدنی

موارد زیر از عوامل خطر ورزش در بیماران قلبی هستند و افراد دارای این عوامل خطر، لازم است قبل از شروع هر فعالیت یا ورزش به پزشک متخصص قلب مراجعه و با نظر او فعالیت را شروع کنند:
۱. سن بالاتر از ۴۵ سال در زنان و بالا تر از ۵۵ سال در مردان یا یائسگی زودرس بدون هورمون درمانی در زنان
۲. سابقه خانوادگی : سکته یا مرگ ناگهانی قلبی در سن کمتر از ۵۵ سال در پدر یا سایر اعضای مذکر درجه یک خانواده یا سکته و مرگ ناگهانی مادر یا سایر اعضای مؤنث درجه یک خانواده در سنین کمتر از ۶۵ سال
۳. مصرف سیگار
۴. فشارخون بالا
۵. اختلال چربی خون : کلسترول سرم ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر و بیشتر (اگر کمتر از ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر در HDL نمای لیپوپروتئین در دست نیست ) یا مردان و ۵۰ میلی گرم در دسی لیتر در زنان
۶. کم تحرکی
۷. بیماری دیابت نوع ۲
۸. بیماری تیرویید
۹. بیماری کبدی یا کلیوی