سلامت کارگران ساختمان های بتنی و افزودنی های بتن

خبر آسیب رسیدن به کارگران ساختمان های بتنی هر چند وقت یکبار در رسانه‌ها مطرح می‌شود، اما در واقعیت کمتر کسی است که به اصل موضوع توجه داشته باشد و متاسفانه هر سال تعداد زیادی از کارگران ساختمانی از جمله کارگران ساختمان های بتنی در اثر آسیب‌های شغلی یا دچار معلولیت می‌شوند یا جانشان را از دست می‌دهند.

در واقع، اگر بخواهیم به مشکلات مرتبط با سلامت شغلی کارگران ساختمانی و به خصوص سلامت شغلی کارگران ساختمان های بتنی اشاره کنیم، با تنوع چشمگیری مواجه خواهیم شد.

کارگران ساختمانهای بتنی بویژه گچکارها و نقاش ها در معرض خطر مواجهه با گرد و غبار همیشگی قرار دارند، به طوری که آسم و حتی سرطان ریه از جمله مشکلات تنفسی شایع افرادی که کارگر ساختمان های بتنی می باشند محسوب می شود. بنابراین برای افزایش هر چه بیشتر سطح سلامت در کارگران مواد افزودنی بتن نقش مهمی خواهد داشت.

این در حالی است که استفاده از ماسک و شست وشوی مرتب بینی با آب نمک تا حد زیادی از بروز این بیماری ها در کارگران ساختمان های بتنی پیشگیری می کند.

از کمردرد تا آرتروز در کارگران ساختمان های بتنی

کارگران ساختمان های بتنی در طول روز مجبور به جابه جایی مصالح هستند و در بیشتر مواقع نیز بارهای سنگینی را حمل می کنند و ادامه این روند به مرور زمان به بروز کمردردهای مزمن و همچنین آرتروز منجر می شود.

به همین علت به کارگران ساختمان های بتنی توصیه می شود مصالح سنگین بتنی را دونفره حمل کنند و اگر شرایط به گونه ای بود که فرد باید به تنهایی بار مورد نظر را بلند یا حمل کند، باید هنگام بلندکردن تا حد امکان بار را به سطح بدن نزدیک نگه دارد تا فشار وارد شده بر همه قسمت های بدن تقسیم شود و نقطه خاصی مثل گردن یا کمر آسیب نبیند و دچار کمردرد و گردن درد نشود،

اما در بهترین شرایط هم هیچ شخصی و از جمله کارگران ساختمان های بتنی، نباید بار بیش از ۱۵ کیلوگرم را بلند یا حمل کنند؛ چرا که آسیب های جسمی ناشی از این کار مانند کمردرد و گردن درد قابل پیشگیری نیست.

همچنین کارگران ساختمان های بتنی که بنابه شرایط کاری شان مجبورند ساعت های طولانی ایستاده کار کنند، باید در ازای هر یک ساعت کار به مدت ۱۰ دقیقه بنشینند و استراحت کنند و دو تا سه دقیقه از این ۱۰ دقیقه را به نرمش های ساده گردن، کمر، شانه و مچ دست و پا اختصاص دهند.

طبق استانداردها، کارگران ساختمان های بتنی که در ارتفاعی بیش از ۱۸۰ سانتیمتر مشغول به کار هستند، باید از طناب و وسایل حمایتی برای جلوگیری از سقوط استفاده کنند، اما متاسفانه این قانون از سوی کارگران ساختمان های بتنی جدی گرفته نمی شود

انبار کردن مواد بتنی و به خطر افتادن سلامت کارگران ساختمان های بتنی

رعایت نکردن استانداردهای مربوط به انبارکردن مصالح ساختمانی بتنی از جمله نکاتی است که جان کارگران ساختمان های بتنی و حتی دیگر شهروندان را تهدید می کند. در ابن زمینه مواد افزدونی شمیایی بتن و کیفیت بالای این افزودنی های بتن، نقش بسیار مهمی بازی می کنند. خصوصا برای افزودنی های بتن باید از افزودنی های با کیفیت بتن استفاده نمود.

به عنوان مثال، برای پیشگیری از آسیب دیدن کارگران ساختمان های بتنی، انبارکردن مصالح ساختمانی در کنار دیوار یا تیغه باید طوری انجام شود که فشار بیش از اندازه به دیوار بتنی یا تیغه وارد نکند. همچنین نباید بیش از ده کیسه شن و ماسه، سیمان، آهک یا گچ روی هم قرار گیرد، مگر آن که محل های مخصوصی برای انبارکردن آنها در نظر گرفته شده باشد. افزودنی های بتن با کیفیت بالا نقش بسیار مهمی در افزایش سطح سلامت کارگران ساختمان های بتنی خواهند داشت

الوارها، تیر آهن ها، ورق ها و لوله های فلزی، آجرها و سفال ها نیز باید با ارتفاع کم، طوری روی هم چیده شود که امکان غلتیدن و ریزش آنها روی کارگران ساختمان های بتنی وجود نداشته باشد.

نکات بالا، به حفظ سلامت و پیشگیری از آسیب رسیدن به کارگران ساختمان های بتنی کمک می کنند و رعایت آنها توصیه می شود.

دکمه بازگشت به بالا