بیماری های قلبی و میزان مصرف روغن ها

مصرف بیش از حد نیاز چربی ها خطرات جبران ناپذیری برای سلامتی به دنبال خواهد داشت (بروز بسیاری از بیماری های مزمن مثل دیابت، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبدی و سرطان ها ناشی از مصرف زیاد چربی و روغن است ). البته نیاز به چربی ها در افراد مختلف اندکی متفاوت است . کودک یا نوجوان در سن رشد ، مادر باردار یا شیرده، ورزشکاران ، افراد با فعالیت بدنی زیاد مانند کارگر صنایع یا بنایی و کشاورزان و … بیشتر از زنان و مردان با فعالیت کم ، افراد بالغ ، سالمندان و میانسالان به چربی نیاز دارند . پس اگر تحرک زیادی ندارید یا کار سبکی دارید، سعی کنید مصرف چربی ها و روغن رژیم غذایی خود را کاهش دهید.
میزان توصیه شده مصرف روغنها و چربی ها
چون بسیاری از غذاهایی که استفاده می کنیم حاوی مقادیری روغن یا چربی هستند ، واحد خاصی برای چربی ها در نظر گرفته نمی شود. فقط توصیه می شود که تا حد امکان غذاهای کم چرب مورد مصرف قرار گیرند . اما برای تأمین اسیدهای چرب ضروری بهتر است حداکثر روزانه بین ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن (معادل ۶ واحد ) ترجیحاً از انواع روغن های مایع در رژیم غذایی خانواده گنجانده شود. برای مثال با مصرف ۲ تا ۳ واحد لبنیات با چربی متوسط، ۲ تا ۳ قاشق از بعضی از مغزها و دانه ها، تخم مرغ و گوشت و غذایی حاوی حداکثر دو قاشق مرباخوری روغن در روز، نیاز به چربی هر فرد تأمین می گردد.