علائم سکته خفیف قلبی

در حقیقت احتمال مرگ یک زن نسبت به مرد همسن خود در اثر عارضه قلبی دو برابر است و به نظر می رسد حداقل در تمام کشورهای توسعه یافته بیماریهای قلبی عروقی اولین دلیل مرگ در زنان هستند.
علائم سکته خفیف قلبی در زنان متفاوت از مردان است. به طوریکه در شرایطی که بیشتر مردان پیش از بروز سکته خفیف قلبی علائمی چون احساس درد در دست چپ و درد در قفسه سینه را تجربه می کنند زنان با علائم دیگری روبه رو می شوند.
در این مطالعه، ۹۵ درصد از زنان اظهار داشتند که در حدود یکماه قبل بروز سکته میوکاردیو با علائمی روبه رو شدند که پیش از آن هرگز تجربه نکرده بودند. از میان شایع ترین این علائم می توان به خستگی غیر عادی (۷۰.۶ درصد)، اختلال خواب (۴۷.۸ درصد) و تنگی نفس (۴۲.۲ درصد) اشاره کرد. نکته جالب توجه در این بود که ۷۰ درصد از این زنان یکماه قبل از سکته هرگز درد قفسه سینه نداشتند و ۴۳ درصد از آنها حتی در مدت سکته نیز در قفسه سینه هیچ دردی احساس نمی کردند. این درحالی است که بیشتر پزشکان حتی در مورد زنان نیز درد قفسه سینه را به عنوان مهمترین علامت حملات قلبی مدنظر قرار می دهند.
نشانه های سکته خفیف قلبی
سرفه و نفس تنگی
نفس تنگی عجیب و سرفه بدون سابقه آسم در طول فعالیتهای عادی روزانه علائمی از حملات قبلی زودهنگام است که در زنان رخ می دهد. ۴۲.۱ درصد از زنان شرکت کننده در یک تحقیق اظهار داشتند که حداکثر از یکماه قبل از حمله قلبی سرفه های غیرعادی و تنگی نفس داشتند.
سوزش معده و سوء هاضمه
سوزش معده در شرایط عادی می تواند به دلیل خوردن یک غذای سنگین باشد اما تقریباً ۴۰ درصد از زنانی که حمله قلبی داشته اند اظهار می دارند که در هفته های قبل از سکته دچار سوزش معده یا هضم دشوار شده بودند.
سرگیجه و عرق سرد
تقریباً ۴۰ درصد زنانی که دچار حمله قلبی شده بودند کمی پیش از سکته سرگیجه داشتند و ۴۰ درصد دیگر نیز عرق سرد می کردند. این دو علامت با شرایط قبل از یائسگی سازگارند اما همچنین می توانند علائم یک حمله قلبی باشند.
اضطراب غیرقابل توضیح
بیش از یک سوم (۳۵ درصد) از زنانی که سکته کرده بودند قبل از حمله قلبی به یک اضطراب غیرقابل توضیح دچار شده بودند.
دردهای عمومی بدن
هرچند درد ناگهانی در قفسه سینه به عنوان یکی از علائم کلاسیک حمله قلبی شناخته می شود اما تنها ۳۰ درصد از زنانی که سکته کرده بودند اظهار داشتند که در قفسه سینه احساس درد می کردند. در عوض، بیشتر زنان در سایر مناطق بدن به ویژه بخشهای فوقانی کمر، گردن، شانه ها، بازو، آرواره و گلو احساس درد می کردند.
شیوع بیماریهای قلبی در افراد بالغ حدود ۵ تا ۸ درصد جمعیت است. در جوانانی که عوامل خطر نظیر استعمال دخانیات، چربی و فشار خون بالا، دیابت و پرخوری دیده شود بیماریهای قلبی با علائم حاد و شدیدتری در سنین پایین به وجود می آید.
علائم گرفتگی عروق در جوانان حادتربوده و به شکل سکته های قلبی خفیف بروز می کند. علائم سکته خفیف قلبی در کسانی که سن بالاتری دارند، خفیف تر و متفاوت تر ظاهر می شود.
تعریق شدید، افت فشار خون، احساس درد شدید در قفسه سینه ، بی قراری و همچنین حالت تهوع از علائمی است که به عنوان نوعی زنگ خطر جوانان را در معرض ابتلا به گرفتگی عروق قلبی و همچنین سکته های قلبی خفیف ناشی از آن قرار می دهد.
آشنایی با علایم حمله قلبی (کلیک کنید)
منبع: آفتاب. نتگرمی. عصر ایران