كارديوميوپاتي ها

علت درد عضله قلب

هر عضوی از بدن درد خاص خود را دارد و در جای خاصی احساس می‌شود. با این حال پزشکان چندان موافق نیستند دردهایی را که در قسمت قلب احساس می‌شود درد عضله قلب بنامیم . علت درد عضله قلب این است که برخی از دردهای قفسه سینه اصلاً منشا قلبی ندارند و در اثر آسیبهای سایر اندامها ایجاد می‌گردند در هر صورت درد عضلانی قلب در افواه به صورت دردی فشارنده و له کننده توصیف می‌شود که نفس فرد را تنگ کرده و او را از ادامه فعالیت باز می‌دارد. معمولاً درد عضله قلب در زیر جناغ سینه احساس می‌شود اما درد سایر قسمتهای سینه ممکن است مربوط به قلب باشد. حتی برخی افراد نیز ذکر می‌کنند که درد سینه ممکن است مربوط به قلب باشد . حتی برخی افراد نیز ذکر می‌کنند که درد عضله قلب شان اصلاً حالت دردناکی ندارد و بیشتر به صورت ناراحتی و عذاب خود را بروز می‌دهد.

علل درد عضله قلب

هر کسی ممکن است دچار درد عضله قلب بشود ولی دردی که توصیف آن رفت بیشتر در کسانی که ریسک فاکتورها یا عوامل خطر ساز تنگی‌ها و انسداد عروق قلبی را داشته باشند بروز پیدا می‌کند.

علت درد عضله قلب عبارتند از جنس مذکر , وزن بالا , فشار خون , چربی خون بالا, قند خون بالا , داشتن سابقه خانوادگی سکته قلبی و کشیدن سیگار . در گذشته‌ای نه چندان دور سکته قلبی و دردهای مربوط به قلب بیشتر در افراد مسن و نهایتاً میانسال بروز پیدا می‌کرد اما امروزه سن بروز چنین دردهایی بسیار پایین آمده و متاسفانه برخی افراد در سنین جوانی درد قلبی و گاه سکته قلبی را تجربه می‌کنند.

علت درد عضله قلب در درجه اول کاهش خونرسانی به بافت عضلانی قلب می‌باشد. به طوری که عروق قلب نتوانند جوابگوی نیاز قلب به اکسیژن و مواد غذایی باشند. این امر در چند حالت ایجاد می‌شود اما شاید دو سه مورد آن از بقیه مهمتر باشند که ذکر آنها را در این جا لازم می‌دانم گاهی عروق قلبی بتدریج دچار گرفتگی می‌شوند و حالتی ایجاد می‌شود که گویی رسوبات خاصی رگ را مسدود می‌سازند. اگر این انسداد تدریجی از مرز۷۰% بگذرد رگهای در حالت فعالیت نمی‌توانند تکافوی نیاز قلب را بدهند و فرد دچار درد می‌شود . به این نوع درد عضله قلب، آنژین پایدار یا دردی که ناشی از مقدار خاصی فعالیت است , می‌گویند.

در مواردی که دردهای عضله قلب به صورت مزمن در آمده باشد, بیمار با وضعیت خود آشنایی کافی دارد و داروهای لازم را برای کنترل چنین دردهایی در اختیار دارد. و معمولاً نیز دردهای عضلات قلب آنقدر ادامه پیدا نمی‌کنند که فرد را از ادامه کار بازدارند. فقط لازم است فرد رعایت حال خود را بکند و در صورت بروز درد داروهای اورژانسی خود را استفاده نماید. البته باید به کیفیت یا کمیت درد خود توجه کندو شاید بهتر باشد که به پزشک مراجعه نماید.

از دلایل بروز ناراحتی در قفسه سینه که به ریه‌ها و پرده جنب (پرده نازک بین جدار قفسه سینه و پوشاننده ریه‌ها)‌ آسیب می‌رساند، عفونت و التهابات این اعضا است. عفونت‌های دستگاه تنفسّی به علّت ویروس‌ها، باکتری‌ها یا سایر علت درد عضله قلب است. به طور غالب این گونه دردها به صورت یک طرفه و موضعی، همراه با علائمی نظیر تنگی نفس، سرفه، تب و صداهای غیر عادی تنفسی ایجاد می‌شود. پارگی ناگهانی کیسه‌های هوایی و ایجاد هوا در قفسه سینه به صورت غیر طبیعی نیز موجب بروز دردهای ناگهانی در طرف درگیر قفسه سینه شده که تنگی نفس را نیز به دنبال دارد. ممکن است به علت ضربه به قفسه سینه، عفونت‌ها، سرفه یا عطسه شدید ناگهانی و… ایجاد شود.

برای آشنایی با ” علایم درد عضله قلب ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: پارسی طب. یاران امین

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا