تپش قلب

تپش قلب باعث زنده نگه داشتن انسان می شود ولی اگر تپش قلب احساس شود نشانه خوبی نیست. احساس تپش قلب که مانند کوبیدن قفسه سینه است باعث ترس در فرد مبتلا می شود. در این مقاله ابتدا در مورد علت های تپش قلب مانند مشکلات قلبی، پرکاری تیروئید و اضطراب صحبت می شود. پس از آن روش های تشخیص تپش قلب بررسی خواهند شد. سپس علائم و نشانه های تپش قلب توضیح داده می شوند در قسمت آخر نیز، درمان تپش قلب بررسی می شود و در مورد درمان دارویی تپش قلب نیز مطالبی آورده می شود.
علت های تپش قلب
احساس تپش قلب علت های مختلفی دارد. برای مثال اختلال ترس یا هراس میتواند باعث تپش قلب شود. معمولا اختلال ترس احساس وحشت است که ناگهان بروز می کند و بدون آگاهی و معمولا بدون دلیل تکرار میشود و در طول مدت ترس قلب تند میزند و ممکن است باعث عرق یا تنفس سریع، احساس ضعف، بیهوشی و سرگیجه شود.
دلایل دیگر تپش قلبی عبارتند از:
- واکنش های شدید عصبی مانند استرس و اضطراب، شک و یا هراس
- ورزش و فعالیت بدنی شدید و تپش قلب
- مصرف کافئین مانند چای، قهوه، شکلات و نوشابه های مشکی
- کم آبی بدن و تب
- پایین آمدن قند خون و تپش قلب
- کم خونی و تپش قلب
- مصرف نیکوتین و تپش قلب
- تغییرات هورمونی مربوط به عادت ماهیانه، بارداری و یا یائسگی و تپش قلب
- مصرف داروهای سرماخوردگی و تپش قلب
- مصرف بعضی از داروهای استنشاقی بیماری آسم و تپش قلب
- مصرف داروهای مسدود کننده بتا و ضد احتقان ها
- مصرف مواد مخدر همچون آمفتامین ها و کوکائین
اختلال ریتم قلبی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تنگی رگ های قلبی، نارسایی قلبی، بیماری های دریچه قلب و یا وجود یک عصب اضافه در مدارهای الکتریکی قلب ایجاد گردد.
پرکاری تیروئید و کم خونی نیز از دیگر علل اختلال در ریتم قلبی و ایجاد بی نظمی در ضربان قلب (آریتمی) افراد هستند.
فعالیت های زیاد بدنی مانند ورزش شدید ممکن است باعث افزایش ضربان قلب و ایجاد تپش قلب برای چند دقیقه در شخص شود. علاوه بر آن نوشیدن چای غلیظ، قهوه تلخ و سیگار کشیدن در بعضی مواقع می تواند باعث تپش قلب شود.
مشکل قلبی و تپش قلب
یکی از مواردی که باعث افزایش ضربان قلب می شود، فیبریلاسیون دهلیزی است که از جمله علائم این بیماری، آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و در بیشتر موارد ضربان سریع قلب می باشد. این بیماری یک مشکل رایج قلبی است که در بیشتر موارد افرادی که سن بالایی دارند را دچار می کند. از ویژگی های فیبریلاسیون، تپش خیلی سریع و نامنظم حفره های بالایی قلب می باشد. سرعت تپش بطن ها بیشتر می شود و باعث ایجاد یک ضربان تند و نامنظم در قلب می شود. احساس تپش قلب ممکن است در اثر انقباضات زودرس قلب، به حالت واقعی تبدیل شود. انقباضات و تپش های زودرس قلب، در بیشتر مواقع، ضربان هایی پراکنده هستند که هنگامی که فرد در مورد آنها صحبت می کند می گوید که گویی بند قلب او پاره می شود. این تپش ها معمولا خطرناک نیستند. همچنین در بعضی مواقع به هنگام ورزش و فعالیت بدنی، تپش قلب زیاد می شود که برای فرد کاملا محسوس و قابل فهم است اما باعث ایجاد مشکلی برای فرد نمی شود.
تیروئید و تپش قلب
یکی از نشانه های پرکاری تیروئید تپش قلب است که ضربان قلب تند و نامنظم می شود. البته در این حالت، ضربان قلب طبیعی نیست و به عنوان یک بیماری و موقعیت اورژانسی شناخته می شود. بنابراین برای پیشگیری از عوارض بسیار بد پرکاری تیروئید، باید حتما درمان شوید. عوارض پرکاری تیروئید شامل بیماری ها و مشکلات قلبی مانند تپش سریع قلب، آریتمی قلبی (تپش نامنظم قلب) یا فیبریلاسیون بطنی است و گاهی نیز ممکن است منجر به نارسایی احتقانی قلب شود. زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. هر چند که در هر سنی احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد، اما در جوانان و افراد میانسال شایع تر است.
اضطراب و تپش قلب
به دلیل اینکه معمولا انسانها، در حالت طبیعی ضربان قلب خود را احساس نمی کنند، اگر که متوجه ضربان قلب خود شوند، حالت بدی در فرد بوجود می آید که به آن تپش قلب گفته می شود و در بیشتر مواقع به دلیل استرس و ورزش ها و فعالیت های بدنی شدید مثل دویدن بوجود می آید و همیشه دلیلی بر وجود بیماری قلبی نیست.
رایجترین علت تپش قلب، مشکلات روحی و روانی می باشد. بیماری های قلبی که باعث بالا رفتن و یا پایین آمدن ضربان قلب می شوند، آریتمی یا بی نظمی ضربان قلب نامیده می شوند که این مشکل نیز باعث می شود که احساس کنیم به تپش قلب مبتلا شده ایم.
اشخاصی که سطح دانش و فرهنگ بالاتری دارند، نسبت به افراد دیگر، بیشتر تپش قلب را احساس می کنند. این مشکل با میزان حساسیت فرد نسبت به قلب خود که هوشیاری قلبی نامیده می شود نیز ارتباط مستقیم دارد.
تپش قلب، در حالی که فرد دراز کشیده است و به ویژه زمانی که شخص روی شانه چپ می خوابد نیز دیده می شود که هم می تواند به علت اضطراب و هم به علت هوشیاری قلبی باشد.
قلب تریبون بقیه اعضای بدن است و خیلی از قسمت های بدن، هنگامی بیماری خود را نشان می دهند که به نارحتی قلبی مبتلا شوید. افرادی نیز که تیروئید آنها پرکار است و علائمی مانند گرگرفتکی و تعریق خیلی زیاد دارند، قلبشان سریع تر می تپد. همچنین در افتادگی دریچه قلب (پرولاپس دریچه میترال)، نیز تپش قلب، زیاد دیده می شود.
تپش قلب و فیلم های ترسناک
افرادی که مبتلا به مشکلات و بیماری های قلبی هستند، باید از نگاه کردن فیلم های ترسناک و فعالیت های دیگری که موجب استرس و افزایش تپش قلب می شوند دوری کنند.
معمولا مردان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند که چربی خون بالا، فشار خون بالا، دیابت و استرس می توانند از علل آن باشند.
به بیماران قلبی توصیه می شود که در فصل گرما مایعات کافی بنوشند تا از کم شدن آب بدن آنها پیشگیری شود چون کمبود آب بدن موجب اختلال هیدراته شده و روی کارکرد قلب اثر منفی می گذارد و باعث ایجاد مشکلات قلبی از جمله تپش قلب می شود.
آلودگی هوا نیز می تواند بر روی بیماری های قلبی و تپش قلب تاثیر منفی بگذارد. در مراکز شهرها، آلودگی هوا بیشتر است که می تواند باعث افزایش مشکلات در بیماران قلبی شود. بنابراین بهتر است که بیماران قلبی، در مکان های کثیف و آلوده رفت و آمد نکنند. در خانه نیز بهتر است از دستگاههای تصفیه کننده هوا استفاده شود تا تاثیرات منفی آلودگی هوا کم شود.
از جمله عواملی که می توانند باعث بدتر شدن بیماری های قلبی شوند، دیدن فیلم های ترسناک و کارهای پرهیجان می باشد. زیرا که هیجان و اضطراب باعث افزایش ترشح کولامین و در نتیجه بالا رفتن ضربان قلب برای رساندن خون بیشتر به مغز می شود.
لازم است همه افراد به عوامل بالا برنده خطر بیماری های قلبی توجه کنند و آنها را کنترل کنند. مثلا عواملی مانند تغذیه مناسب، کم کردن اضطراب، کنترل فشار خون، درمان دیابت و اصلاح روش نادرست زندگی می تواند به کاهش گرفتگی عروق قلب کمک کند.
تشخیص علت تپش قلب
در هنگام تپش قلب باید در هر حال برای تشخیص به پزشک مراجعه شود. پس از انجام معاینات از بیمار نوار قلب گرفته میشود که میتواند علت تپش قلب را مشخص کند. گاه نیز آزمایشاتی برای تشخیص بیماریهای زمینهای نیاز است. اگر علت تپش قلب مشخص نشود، دستگاهی به نام هولترمونیتور یا نوار قلب متحرک به بیمار وصل میشود تا در طول یک روز نوار قلب مداوم از او گرفته شود. اگر بیمار در طی این مدت دچار تپش قلب شود، نوار قلب در همان حالت از بیمار گرفته شده و نوع آریتمی قلب فرد مشخص می شود. علاوه بر هولتر مانیتورینگ، میتوان از تست ورزش جهت القائ بعضی آریتمی های خطرناک بهره برد تا پزشک و بیمار مطمئن شوند که فعالیت شدید ، باعث آریتمی خطرناک نیست.
برای تشخیص علل و عوامل تپش قلب و درمان آنها، مراجعه به پزشک متخصص قلب لازم است و اگر مسائل روحی و روانی عامل تپش قلب باشند، مراجعه به روانپزشک برای کسب آرامش مفید می باشد و اگر بعد از بررسی ها، بیماری قلبی در فرد تشخیص داده شود، اقدامات درمانی لازم توسط پزشک متخصص قلب و عروق انجام می شود.
فردی که مبتلا به تپش قلب می شود باید نزد پزشک برود. پزشک بعد از معاینه فرد، از او نوار قلب می گیرد که می تواند به تشخیص علت تپش قلب کمک کند.
گرفتن نوار قلبی (الکتروکاردیوگرام) استفاده از دستگاه هولتر (دستگاه قابل حملی که به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت ضربان قلب بیمار را ثبت می کند) انجام EPS و تحریک الکتریکی قلب از طریق آنژیوگرافی و تست های استرس ورزشی از راه تشخیص آرتیمی به شمار می روند.
اگر دلیل تپش قلب، با گرفتن نوار قلب تشخیص داده نشود، پزشک نوار قلب متحرک را به بیمار وصل می کند که تا ۲۴ ساعت، اگر فرد به تپش قلب مبتلا شد، در همان حالت از او نوار قلب گرفته شود و بیماری او تشخیص داده شود. علاوه بر آن می توان از تست ورزش قلب برای تشخیص علت تپش قلب استفاده نمود.
از جمله راههایی که برای تشخیص بیماری های قلبی استفاده می شود، گرفتن نوار قلب و انجام اکوکاردیوگرافی می باشد که می تواند کارکرد عضله قلب، دریچه های قلب و گرفتاری لایه اطراف قلب یا پریکارا را نشان دهد. تست ورزش نیز نشان دهنده احتمال گرفتگی عروق و مقداری که فرد می تواند فعالیت داشته باشد می باشد. آنژیوگرافی عروق کرونر نیز که مقدار و مکان گرفتگی عروق را به صورت صددرصد نشان می دهد و تعیین کننده ی روش درمان می باشد، به عنوان وسیله ای موثر برای تشخیص بیماری های قلبی استفاده می شود.
علائم و نشانه های تپش قلب
نشانه های فیزیکی تپش قلب آنقدر شدت زیادی دارد که ممکن است باعث شود تصور کنید که دارید میمرید و علائم آن میتواند مانند نشانه های یک حمله قلبی باشد. حتی این امکان وجود دارد که احساس درد در قفسه سینه کنید، به آهستگی نفس بکشید، احساس کنید که دارید خفه می شوید و حتی کنترل خود را از دست بدهید. این حمله حتی ممکن است شما را از خواب بسیار عمیق بیدارکند. یک حمله برای ده دقیقه یا بیشتر طول می کشد و پس از آنکه تمام شد، بیمار احساس کوفتگی و خستگی شدید میکند. برای اینکه حمله غیر قابل پیش بینی است معمولا باعث ایجاد ترس ، هیجان، یا نگرانی بسیار میشود و احتمال میدهید حمله در هر زمانی به وجود آید.
از جمله نشانه های همراه تپش قلب می توان به سرگیجه، تنگی نفس، سرفه های ناگهانی، درد قفسه سینه و غش کردن اشاره نمود.
نشانه های تپش قلب، به علت به وجود آورنده آن بستگی دارد. به عنوان اگر فردی تپش قلب همراه با بیماری ریه داشته باشد، رنگ پوست او تیره است و بدن او گرم است. اگر استرس همراه با تپش قلب داشته باشد، التهاب و رنگ پریدگی و در مواردی نیز خشکی دهان در آن فرد دیده می شود.
نشانه های بیماری های قلبی، در سنین مختلف با هم تفاوت دارد ولی رایج ترین علامت آن درد قفسه سینه است که معمولا به سمت پشت، دست چپ و یا فک کشیده می شود. از دیگر نشانه های رایج بیماری های قلبی، تنگی نفس است که بیشتر در هنگام فعالیت بدنی و کم شدن توان تنفس فرد دیده می شود.
در مردان بالای ۴۰ سال، هر دردی که بین ناف تا لاله گوش باشد، به عنوان درد قلبی در نظر گرفته می شود مگر اینکه با معاینات و بررسی ها، خلاف آن ثابت شود. از نشانه های دیگر بیماری های قلبی عروقی، درد در قسمت بالای شکم است که در برخی موارد با درد معده یا مری اشتباه گرفته می شود. همچنین ضعف و بی حالی، به ویژه در افراد با سن بالا و کم شدن نیروی بدنی، ممکن است از نشانه های دیگر بیماری های قلبی باشد.
تعداد ضربان عادی قلب
تپش قلب ناشی از یک سیکل (دوره) کامل انقباض قلب و پر و خالی شدن آن از خون می باشد. در یک فرد بزرگسال، هر سیکل این انقباضات، در زمانی کمتر از یک ثانیه انجام می شود. به همین علت، تعداد تپش طبیعی قلب به ازای هر دقیقه، برای مردان در حدود ۷۰ و برای خانم ها در حدود ۷۵ ضربان می باشد.این تعداد تپش برای نوزادان که گردش خون تندتری دارند و سریع تر نفس می کشند در حدود ۱۳۰ ضربان به ازای هر دقیقه می باشد.
درمان تپش قلب
درمان تپش قلب بر اساس از بین بردن عامل ایجاد کننده تپش (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل)، شناسایی و رفع بیماری های همراه تپش قلب (پرکاری تیروئید، پایین آمدن قند خون، نشانه های یائسگی و استرس) و درمان نامنظمی ضربان قلب می باشد. در اغلب موارد می توان با عادت ها و تغذیه مناسب ، دوری از اضطراب و هیجان و ترک ورزشهای نامناسب، تپش قلب را بهبود داد. به منظور درمان قطعی برخی ضربان های نامنظم بازچرخشی قلب، ممکن است مانورهای واگی توسط پزشک یا شخصی که آموزش دیده است انجام شود که با تحریک عصب واگ باعث منظم شدن ضربان قلب در برخی موارد می شوند مانند:
- ماساژ قسمت کاروتید گردن (به شرط اینکه با اجازه پزشک انجام شود و فردی که آنرا انجام می دهد نیز روش انجام بدون خطر آنرا فراگرفته باشد.)
- نفس نکشیدن و حبس کردن نفس برای مدت زمان کوتاه
- سرفه مداوم
- نیشگون گرفتن از پوست بازو تا حدی که موجب شود احساس درد کنید.
- شستشوی صورت با آب سرد، بردن سر داخل آب سرد برای مدت زمان کوتاه، یا دوش آب سرد به گونه ای که سر زیر آب سرد باشد.
- مانور والسالوا: با دست، جلوی بینی و دهان را بگیرید، و سعی کنید که در این حالت، هوا را از بینی بیرون بدهید به گونه ای که بتوانید حس کنید پرده های گوش شما به سمت خارج حرکت می کنند.
- با در نظر گرفتن این نکته که در اغلب مواقع، تپش قلب به عنوان مشکل خاصی شناخته نمی شود، می توان با کم کردن استرس و انجام فعالیت های بدنی آرام، تپش قلب را درمان کرد.
در بعضی مواقع شخص احساس افزایش ضربان قلب می کندکه این احساس به شکل های مختلف مانند کوبش، لرزش، تپش و … می باشد.
منظور از تپش قلب، باز و بسته شدن یا انقباض و انبساط قلب است. قلب مانند یک تلمبه است و در هنگام انقباض، خون را به بیرون پمپاژ می کند و در هنگام انبساط به درون مکش می کند.
تعداد تپش نرمال قلب، به ازای هر دقیقه، ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان می باشد و در موارد غیر طبیعی و غیر نرمال، بیشتر از ۱۰۰ تا ۱۳۰ ضربان در دقیقه است.
برای درمان تپش قلب، باید ابتدا علل بوجود آوردنده آنرا مشخص کرد و مشکلاتی ماننند قند خون، استرس و هیجان را در فرد درمان کرد. پس از آن می توان با تغذیه مناسب، دوری از اضطراب، پرهیز از ورزشهای سنگین، پیاده روی، شنا و کم کردن وزن، تپش قلب را کم کرد و بهبود داد.
برای درمان تپش قلب باید عوامل بوجود آورنده تپش مانند آریتمی را درمان کرد.
البته آرتیمی خفیف نیاز به درمان نداشته و با پیشگیری از موارد تشدید کننده بیماری مانند مصرف ادویه جات، چای غلیظ، نوشابه و قهمه می توان آن را کنترل نمود.
دارو درمانی راه اول درمان اختلال ریتم قلبی است. هنگامی که استفاده از دارو برای درمان آرتیمی مؤثر واقع نگردد عمل ابلیشن یا سوزاندن بافت قلبی انجام می شود.
ابلیشن روشی است که با هدایت یک لوله نازک به سیاهرگ و عضله قلبی بیمار، بافت هایی را که باعث ایجاد بی نظمی در ضربان قلب می گردند را به وسیله امواج رادیویی تخریب می کند.
استفاده از باتری های ضربان ساز، دفیبریلاسیون قلبی و جراحی از دیگر روش های اصلاح ریتم قلبی شدید هستند.
ورزش اثرات روحی و روانی و جسمی زیادی دارد و پیاده روی منظم، به بیماران مبتلا به تپش قلب توصیه می شود.
در افراد مبتلا به بیماری های قلبی،پزشک با در نظر گرفتن شرایط فرد و بیماری او، انجام مقدار مشخصی از ورزشهای هوازی را پیشنهاد می کند که بهترین آنها برای این افراد، پیاده روی در هوای خوب و شنا می باشد.
درمان دارویی تپش قلب
در مواقعی که حملات تند ضربانی در فرد اتفاق می افتد و تکرار می شوند، ممکن است از چند دارو برای کنترل ضربان قلب استفاده شود. اگر که تپش قلب به علت ریتم های نامنظم قلب بوجود آمده باشد داروهایی مانند دیگوکسین ، کینیدین ، مسدودکنندههای کانال کلسیم ، پروکاینامید ، و داروهای ضد بتا آدرنرژیک تجویز میشوند. در آریتمی های قلبی، اگر ریتم قلب به حالت نرمال خود برگردانده نشود، امکان وقوع بیماری هایی مانند نارسایی احتقانی قلب، حلمه قلبی، یا ایست قلبی وجود دارد که می تواند تهدیدی برای جان فرد بیمار باشد.
ممکن است که در بیماران دچار برادی کاردی قلبی (ضربان پایین قلب)، برای تنظیم تپش قلب، از دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) استفاده شود که در سینه فرد قرار داده می شود تا هنگامی که نیاز است، به تنظیم ضربان قلب بیمار بپردازد.
در موارد بسیار اندک، استفاده از شوک الکتریکی برای اتمام ضربان نامنظم قلب ضروری می شود.
نویسنده: دکتر حسین نوید
با سلام اقا دکتر مدتی هست تپش قلب دارم جناح سینه ام درد میکنه رفتم دکتر قلب ازم اکو گرفت گفت قلبت مشکلی نداره احساس میکنم نبضم محکم میزنه علت چیست اقا دکتر در ضمن من ادم استرسی هستم .ممنون
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد :
کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری های قلبی و استرس و اضطراب و …..
توصیه می شود جهت کاهش استرس و اضطراب ، از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
سلام آقای دکتور
ممنون از اینکه کمک مان میکنید
آغاز بیماری من از دوش خیلی تند شروع شد که بعدش قلبم درد گرفت و احساس ضعف کردم. برای مدت دو ماه سرگیچه و سردردی شدید داشتم بعدش نسبتا راحت شدم. ابتدای مرحله وقتی نزد پزشک مراجعه کردم برایم تست “هولتر ” برای ۴۸ ساعت توصیه کرد و بعدش گفت که ببماری تپش قلب داری، باید تپش قلب تان سوزانده شود ولی اینکار را الان نکنید چون بعد از سوزاندن طی مدت ده سال قلب تان از فعالیت خواهد افتاد، بهتر است وقتی بیماری تان شدید شد این عمل را انجام دهید.
از آن زمان تا کنون چهار سال میگذرد چندی قبل معاینه تلویزیونی قلب و ایکو انجام دادم دکتور گفت که قلبت مشکل نداره ولی عملا بیماری قلبی را عملا احساس میکنم.
انچه زیاد اذیتم میکنه ” سرگیچه” است که دلخوشی ره از من میگیره ولی تاهنوز حمله قلبی یا تنگی نفس شدید مداوم برایم اتفاق نیفتاده.
۳۰ سال دارم و ۵ سال است که سیگار استفاده میکنم.
لطفا راهنماییم کنید چه کار کنم تا از شر سرگیچه خلاص شوم.
تشکر فراوان، منتظر جواب بموقع شما استم
با سلام
لطفا مسائل تخصصی را از متخصصین مربوطه و نه پزشک عمومی سوال نمایید.
سرگیجه در صورتی بصورت واقعی احساس حرکات دورانی بدن یا محیط اطراف باشد معمولا علت قلبی ندارد و منشا آن سیستم عصبی یا گوش می باشد.
با احترام
سلام دکتر
مرد۴۵ساله م که قبلا با فعالیت شدید در چپ سینه احساس درد داشتم بمرور در فعالیت عادی و بمرور حالت عادی دردم دارم حالا هم موقع خواب هم درد دارم شبها از خواب میپرم خوابم کم شده عصبانی پرخاشگر شدیدی شدم خلق و خوم اختلال پیدا کرده دردم طوریه که احساس میکنم تپیدن و ضربان قلبم دردناکه اونم همیشگی که با فعالیت خیلی بیشتر میشه و باعث میشه فعالیتم رو متوقف کنم. بستریم کردن تی ان جی تزریقی و نیترو و داروی فشار چند نوع دادن که بعد از ترخیص بازم شروع شد زنگیم فلج شده از کار زندگی همه چیز حتی رفتار و اخلاق درست با خانوادم افتادم
دردم طوریه که همه فکر میکنن تنبل شدم چون دردمو بروز ندادم . احساس تنگ شدن نفس دارم وحس اینکه قلبم توان و کشش بدن هیکلمو نداره و کم میاره.حتی یکبار گفتن فشار دیاستولیک داری یکبار گفتن عضله قلب ضخیم شده مثل ورزشکارها و فشارخونی ها.اما خودم بارها چک کردم میگفتن فشارت خوبه حتی پایینه ایا سرگیجه و ضعف نداری؟؟؟
لطفا راهنماییم بفرمایید که استرس و اضطراب بیشتر اذیتم میکنه و دردمو بیشتر.
سپاسگزارم دکتر
با سلام
هر گونه درد و ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت نیاز تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
سلام
من خانم ۳۲ ساله هستم. چند ماه پیش بر اثر یک کابوس نیمه شب از خواب پریدم. با توجه به محتوای خوابم و با توجه به اینکه ادم بسیار حساس و عاطفی ای هستم دز اثر نگرانی ام ازون خواب استزس هام بیشتر شد و از ترسم گاهی بشدت دچار تپش قلب میشم. از خود تپش قلب هم می ترسم و این مزید بر تپش قلب بیشتر شده. در کل خیلی نگرانم و زندگیم بهن ریخته و اعصابم خرده.. برای تپش قلبم چکار کنم؟ آیا خطرناکه؟ حتی از ترس تپش قلبم تغذیه ام هم بد شده
با سلام
با توجه به علایم ذکر شده ، بنظر نمی رسد که مشکل قلبی منشا علایم شما باشد ، توصیه می شود از مشاور جهت کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.
با احترام
سلام من ۲۴سالمه چند روزه که به شدت دچار تنگیه نفس شدم و درد مزمنی در سمت چپ قفسه سینم احساس میکنم و دچار تپش قلب شدم که این حالت در طول روز بعضی وقتا شدیده و بعضی وقتا خفیفه به نظر شما ممکنه مشکل قلبی باشه؟؟؟؟
با سلام
هر گونه احساس درد ، ناراحتی در قفسه سینه یا تنگی نفس نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
سلام مادری دارم در سن ۴۹سالگی گاهی دچار تپش قلب چند دقیقه ای میشه و رنگ پریدگی پیدا میکنه و قرص قلب طبق تشخیص پزشک استفاده میکنه با توجه به اینکه اکو نوارقلب نرمال بوده تشخیص شما چیه آقای دکتر؟
با سلام
با این اطلاعات من تشخیص خاصی نمیتونم بگذارم.
با احترام
سلام آقای دکتر
نزدیک ۲ ماه است که گرفتار تپش قلب شده ام. صبح ها و اخیرا شب ها دچار این حالت می شوم. مشکل از وقتی حادتر شد که صبح ها همراه با حالت تهوع است. اول فکر می کردم که دلیل تهوع، خوردن آب زیاد قبل از خواب است اما از آن نبود. دیروز صبح قرص پروپانول ۲۰ را خوردم بدون تجویز پزشک. چند روزی است با خوردن این قرص، حالم خیلی خوب است.
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل :
کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری قلبی ، استرس و اضطراب و ….. .
پرانول سبب درمان علامتی تپش قلب می شود.
با احترام
سلام اقای دکتر، من به دلیل تپش قلب به دکتر مراجعه کردم و هیچ مشکل قلبی نداشتم و کم خون یا مشکلات تیروئیدی هم ندارم قرص پرانول ۲۰تجویز کردند که تپشمو فقط کمتر میکنه، ولی کمی دچار لرزش دست هستم و اعصاب محیطیم فعال تره این احتمال وجود داره که مربوط به فعالیت زیاد اعصاب محیطیم باشه؟ البته درحال خوندن برای کنکور ارشد هم هستم ولی اضطراب زیادی ندارم
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل :
کم خونی ، بیماریهای تیروئیدی ، مشکلات قلبی ، استرس و اضطراب و ….. .
پرانول فقط دزمان علامتی است و البته کاهش استرس و اضطراب با کمک مشاور کمک کننده است.
اعصاب محیطی در این حالت دخیل نیستند.
با احترام
با سلام خدمت دکتر عزیز
من اخیرا صدایی شبیه صدای بغبغوی کبوتر(که دارای نوسان است) در قسمت گردن احساس می کنم که وقتی حالت گردنم را تغییر می دهم این صدا از بین می رود ولی مجددا بعد از چند لحظه دوباره ظاهر می شود. ضمن اینکه اگر نشسته باشم و بلند شوم شدت صدا بیشتر می شود. این صدا همیشه نیست و گاهی اوقات ظاهر می شود. حتی زمانی که در رختخواب در حال استراحت باشم. لازم به ذکر است که نوسان صدا با ضربان نبض دقیقا هماهنگ است. نمی دونم این علتش چیه. آیا ممکنه تنگی رگهای گردن باشه؟
ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.
با سلام
جهت بررسی مشکل خود باید توسط پزشک ویزیت شوید.
با احترام
باعرض سلام وخسته نباشید بنده ۲۴ سال سن دارم وهفته ای دوباردچارتپش قلب میشوم اما دردی احساس نمیکنم وفقط ضربان قلبم رااحساس میکنم ضربان قلبم بین ۷۵تا ۸۵ می باشد لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر
با سلام
ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ متغیر است ، در صورتی که بیشتر از ۱۰۰ ضربه در دقیقه باشد باید به دنبال علل آن بود.
با احترام
سلام جناب دکتر.مادرم ۶۴ سال سن دارند دو سال پیش دچار اریتمی af شدن و به مدت یک سال وارفارین استفاده کردن مجدد بعد از چند ماه اریتمی شروع شد و دوباره وارفارین استفاده میکنند . مشکلی که اخیرا با آن مواجه هستند فشار متغیر و از حال رفتن ناگهانیست به طوریکه فشار بعضی روزها ۱۶ روی ۱۰ و بعضی روزها ۹ روی ۶ میشود . هنگامی که اریتمی شروع میشود به شدت دچار ضعف میشن . ضمنا اسکن قلب انجام دادن و دکتر گفتن هیچ مشکل و گرفتگی وجود ندارد .اخیرا همزمان با شروع اریتمی پشتشون بین دوتا کتف درد میگیره و شدیدا دچار ضعف میشن . منتظر نظرتون هستم
با سلام
وارفارین فقط برای جلوگیری از لخته شدن خون در بیماران مبتلا به این نوع از آریتمی تجویز می شود . با توجه به شرایط باید تصمیم به برگشت آریتمی با روش های دارویی یا سوزاندن منشا آن نمود یا با داروهای خاص فقط سرعت آریتمی را کاهش داد.
با احترام
سلام خسته نباشید
من مشکل استرس دارم بعضی وقتا و تپش قلب میگیرم اگه شدید باشه استرسه بدنم شروع میکنه به لرزش . قرص پنارول بخورم خوبه ؟ چند ساعت پیشم بی دلیل تو قلبم خالی میشد مثل اینکه کسی میترسونه ادمو.
با سلام
بهترین کار برای شما کاهش استرس و اضطراب به کمک مشاور است.
با احترام
با عرض سلام و تبریک سال نو خدمت اقای دکتر عزیز
پدر من ۶۷ سالشون هست، اول اسفند ماه طی یک مسافرت یکهفته ای دچار حمله ی قلب شدن و وقتی به بیمارستان رسوندیم ضربانی بین ۲۰۵-۲۰۱۲ داشتند… پس از اینکه در اتاق احیا بهش آمپولهای عجیبی تزریق کردند و ضربان عادی برنگشت با بیهوشی خفیف بهش شک دادن … ضربان عادی شد و پس از آن مدت یکهفته بستری شد و اجازه ی انتقال به بیمارستان دیگری هم نمیدادن … تشخیص پزشک متخصص وی تک بود و میگفتند احتمال اینکه دوباره اتفاق بیفته هست . درنهایت با انجام اکو و آنژیو گرافی که خداروشکر مشخص شد گرفتگی عروق نداشته و فقط یکی از دریچه های ایشون گشاد هست متخصص دیگری فقط با دیدن سوابق ایشون نظروشن این بود که باید باطری بذارن از نوع دی سی شوکر !!!!! خواستم نظر شمارو بدونم و اینه از کجا میشه مطمئن شد که واقعا نیاز به این عمل هست؟؟ شما مرکز خاصی را معرفی میفرمایید . قبلا از پاسخ شما سپاسگذارم .. سال خوبی داشته باشید ./
با سلام
با همکاران کلینیک آریتمی تهران یا بیمارستان قلب شهید رجایی مشاوره نمایید.
با احترام
سلام اقای دکتر
خسته نباشید
عذرمیخوام دیشب سوالی مطرح کردم در این قسمت ، الان هرچی چک میکنم پست من نیستش ،،منتظر باشم یا دوباره ارسال کنم؟
با تشکر
با سلام
در صورت تمایل مجدد مطرح نمایید.
با احترام
سلام جناب آقای دکتر نوید،
من دانشجوی کارشناسی ارشد IT هستم و پایان نامه م در زمینه سکته قلبی هست.
اگر امکان داشته باشه بنده رو راهنمایی می فرمایید که در زمینه سکته قلبی چه کتاب های تخصصی و رفرنس رو معرفی می کنید.
و اگر ممکنه یک دسته بندی می خوام از بیماری های قلبی که در اون مشخص بشه سکته قلبی در چه دسته ای قرار می گیرد. راستش من از کتاب های هاریسون و سیسیل خیلی چیزی متوجه نشدم اگر شما راهنمایی بفرمایید واقعا ممنون میشم .
با احترام
عاطفه
با سلام
بخش قلب کتاب های هاریسون و سیسیل منابع بسیار مناسبی هستند ، در ضمن می توانید از رفرانس اصلی بیماری های قلب و عروق ( برانوالد ) استفاده کنید.
با احترام
سلام اقای دکتر
من به دلیل تپش قلب که اضطرابی بود به مدت ده روز قرص پرانول ۲۰و ده روز قرص پرانول ۴۰ مصرف کردم و الان میخوام مصرفشو قطع کنم ولی به دلیل وابستگی دارویی که بدنم پیدا کرده نمیدونم چه شکلی دارومو قطع کنم اخه نزدیک زمان دارو که میشه خود قلبم بدون هیچ دلیل دچار تپش میشه
با سلام
مصرف ۲۰ روزه پرانول باعث وابستگی نمی شود . با این حال یک هفته روزی ۱۰ میلی گرم مصرف کنید و سپس یک روز درمیان یک عدد و سپس ۲ روز درمیان و در نهایت آن را قطع کنید.
با احترام
سلام خدمت دکتر عزیز
بنده ۲۵ سال دارم و پسرم … دیابت نوع ۱ با قند ناشتای حدودا ۱۷۰…مشکل من اینجاست که دچار یه خود بیمار پنداری شده ام و همش احساس میکنم علایم دیابت باعث ایست قلبیم میشه .از این رو تپش قلب دارم شبا نمیتونم بخوابم ،به قدری هم نوار قلب گرفتم که اندازه دفتر شدن
لدفاراهنمایی کنید
ضمنا جناب دکتر ، حداقل هفته ای یک بار ورزش فوتبال انجام میدم
کلا پر استرس و هایپر اگتیوم
با سلام
برای درمان شرایط استرسی و اضطرابی از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
با سلام خدمت دکتر عزیز
بنده ۲۹ سال دارم و اخیرا بعد از مصرف مکمل های ورزشی و فعالیت شدید ورزشی دچار تپش های قلبی کوبنده شدم بطوریکه کاملا حس میکنم و شب ها قبل از خواب دچار استرس میشوم. بنده خوردن مکمل ها را قطع کردم و فعالیت های ورزشی ام را نیز کاهش دادم ولی هنوز مشکل برطرف نشده است هرچند یک مقدار استرسم زیاد است اما میخواستم ببینم این تپشهای قلبی کوبنده که کاملا در قفسه سینه احساس میشود و حتی گاها یه درد خفیف در ناحیه قلب در هنگام ورزش یا پیاده روی احساس میشود آیا خطرناک است یا خیر؟ لازم به ذکر است ضربان قلب بنده منظم بوده و در حدود ۶۰ تا ۷۰ مرتبه در دقیقه می باشد. همچنین بنده مدتی قرص پرانول ۲۰ و فلوکستین ۲۰ مصرف میکردم ولی تپش قلبم را بیشتر کرد و قطع کردم ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایین بنده را در مورد این چالش.
با تشکر
با سلام
ضربان قلب نرمال ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است و بیشتر از آن نیاز به بررسی دارد.
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل :
کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری های قلبی ، استرس و اضطراب و …. .
پرانول کاهنده ضربان است و سبب افزایش ضربان نمی شود.
در صورت نداشتن مشکلات فوق ، با مراجعه به مشاور از ایشان برای کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.
با احترام
با سلام من ۳۲ یال دارم فشار خون من۱۲.۷ و مینیمم ۹۰۷ است ضربان قلبم ۱۰۳
احساس درد در پشت قفسه سینه دارم
و شدیدا استرس دارم
ایا فشار خون مینیمم مشکل ساز هست ؟
مشکل من جدی است ؟
با سلام
یک نوبت فشار خون قابل اعتنا نیست . در صورتی که با شرایط مناسب ، فشار خون در سه نوبت در طی ویزیت های جداگانه بیشتر از ۱۴۰/۹۰ باشد ، بیماری فشار خون بالا وجود دارد که نیاز به بررسی دارد.
در مورد درد ؛ هر گونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت نیاز تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
عرض ادب و درود
بنده ۲۶ سال سن دارم و ورزش مداوم انجام میدهم ولی اخیرا بعداز یک ماه دوری از فعالیت ورزشی ، وبا انجام ورزش نسبتا شدید احساس درد خفیفی در ناحیه قفسه سینه سمت چپ و قلبم نمودم. آیا خطرناک است و باید نگران باشم؟
با سپاس
با سلام
هرگونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
با سلام خدمت من ۲۳ سال دارم
من حدود دو سال پیش شب دچار تپش قلب شدیدی شدم فردا نوار قلب دادم و قرص پروپانول ۱۰ شبی یک عدد برای من تجویز کردند بعد آن خیلی کم از آن استفاده میکنم قلبم زمانی حدود هشتاد میزند برخی اوقات احساس تپش دارم مشکل اینجاس که احساس میکنم تپش قلب همیشه با من است وقتی به مسایلی فکر میکنم مخصوصا رفتنه به بیرون از خانه دچار تپش قلب شدید میشم و صبح ها و بعد از ناهار تا بعد از ظهر ها احساس تپش قلب دارم زندگی عادی خود را از دست دادم از ترس ایستادن قلبم از ورزش کردن و تحرکات دست کشیدم و از مشکلات زندگیم فراری شدم قبلا در چهارده سالگی اکوی قلب دادم و مشکلی نداشتم آیا باید به پزشک بروم و دوباره اکو بدهم و باید دقیقا به پزشک چه بگویم من ورزشکار بودم و میخواهم ورزشم را ادامه دهم لطفا مرا راهنمایی فرمایید
با تشکر
با سلام
با توجه به بررسی های قلبی طبیعی در شما ، توصیه می شود که برای کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
باسلام
بنده ۳۱سال دارم و حدود سه ماه است که عمل ابلیشن انجام دادم
ولی متأسفانه همچنان درد درقفسه سینه ،سرگیجه ،سوزش درقلب،دردبازوی چپ دارم و گاهی اوقات تپش قلب.به پزشک مراجعه کردم و هولتر نصب کردم و نوارقلبم دادم همه اینها اوکی بود.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
باتشکر واحترام
با سلام
ابلیشن معمولا ارتباطی با درد و سوزش و …. ندارد و برای کنترل ریتم غیر طبیعی و … انجام می شود.
برای اظهار نظر دقیق رؤیت مدارک شما ضروری است.
در صورت تمایل ارسال کنید.
با احترام
با سلام خدمت شما من ۳۰ سال دارم و مجرد هستم.
بعد از انجام آزمایشات طب صنعتی پزشک کار و سلامت به دلیل بالا بودن قطعه ST در نوار قلب بنده را به متخصص قلب و عروق ارجاع داد.( لازم به ذکر است که من شبکاری دارم و شب قبل از آزمایش اصلا نخوابیده بودم و خیلی خسته بودم). پس از مراجعه به دو متخصص قلب و عروق و انجام تست های نوار قلب و اکوکاردیوگرافی و تست ورزش، تمام آزمایشات نرمال بود اما فشار خون بالا دارم که با مصرف داروههای پروپرانول۱۰ و لوزارتان۴۰ و دهیدروکلروتیازید فشارم کنترل شده اما گاهی دردههای مبهمی در سینه و قلبم احساس می کنم و شبها تپش قلب دارم. آیا رویکرد درمانی اتخاذ شده برای من مناسب است؟ آیا دردههای سینه ام خطرناک است یا ناشی از مصرف دارو می باشد؟ چند وقت یک بار باید نوار قلب بگیرم؟ آیا سونوگرافی داپلر عروق کلیوی برای من لازم است؟
با سلام
با توجه به نرمال بودن بررسی های قلبی ، به نظر نمی رسد که منشا علایم شما قلبی باشد.
درمان فشار خون بالا به خوبی تجویز شده است و بهتر است که علل ثانویه فشار خون در شما بررسی شود.
با احترام
با سلام پسری۲۱ ساله هستم سه ماه پیش به دلیل تنگی نفس اکو گرفتم دکتر تشخیص mvpوtirivial Mr داد ولی گفت هیچ مشکلی نداری بعدش کم کم بهتر شدم الان یکی دو هفتست خود قلبم (تو حالت خوابیده یا وقت خم شدن )بعضی وقتا پشت دست چپم و بازوم درد میگیره یا پشت کمرم احساس سوزش میکنم و احساس خفگی و فشار تو ناحیه گلو دارم و بعضی وقتا بعد از غذا یا در معرض دود قلیون یا سیگار بودن ضربانم تا حدود ۱۰۰ میره بالا،ممکنه مشکلم تشدید شده باشه و خطرناک شده باشه تو این سه ماه؟و اینم خیلی واسم مهمه آیا این مشکل دریچه تاثیری تو طول عمر داره؟ با این وضعیت میتونم ازدواج کنم؟
با سلام
یافته های اکوی شما در حد نزدیک طبیعی است ، نیازی به اقدام خاصی به جز انجام اکو در فواصل مشخص وجود ندارد.
اثری هم بر طول عمر و ازدواج شما ندارد.
با احترام
سلام
آقای دکتر من دختری ۳۱ سالم مدت ۴ سال هست که دچار پنیک اتک شدم و دارو مصرف میکنم
جدیدا فقط آلپرازولام و پروپونالول ۱۰
مشکل من اینه که الان تنها با حرف زدن اطرافیان،صدای بلند و هر چیزی که نرمال هم باشه دچار استرس شدید میشم و احساس بی حسی تو دست و پای راست و چپم میکنم و حس میکنم الان قلبم می ایسته حالت تهوع شدید و سبکی سر دارم و هر لحظه میگم الان دیگه میمیرم
دو ماه پیش اکو و نوار قلب گرفتم دکتر قلب گفت نرمال هست.
آیا امکان ایست قلبی برای من با وجود این استرس بالا و شدید وجود داره؟
امکان داره قلب سالم بر اثر استرس شدید از حرکت وایسه؟
با سلام
در صورت نرمال بودن بررسی های قلبی ، بنظر نمی رسد که منشا علایم شما بیماری قلبی باشد. استرس شدید در دراز مدت باعث بروز بیماری های قلبی خواهد شد.
از مشاور جهت کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.
با احترام
با سلام من بعضی مواقع مانند بعد از خوردن لیوان اب یا خم شدن تپش قلب میگیرم اکثرا در شب نوار قلب هم چند ماه پیش گرفتم و عادی بوده بعضی مواقع بی علت تپش میگیرم میخواستم بدونم علت این تپش ها قلبی هستش یا نه…
با سلام
بنظر نمی رسد منشا قلبی داشته باشد.
با احترام
با سلام من مردی ۳۵ ساله هستم از ۲۰ سالگی اتنولول مصرف میکنم فشار خونم تحت کنترل است .مشکل اصلی من پریدن از خواب به حالت خفگی و احساس مرگ با تعرق و ضعف بدنی و کمی درد در پشت و زیر بغل است طی یک سال ۲بار اکو کردم و دکترها گفتند قلب من مشکلی ندارد حتی چندین بار بعد از این حالت با فاصله چند دقیقه بعد نوار قلب گرفتم و مشکلی دیده نشد از این وضع خسته شدم و شب ها میترسم که بخوابم برای همین درخواست هولتر کردم فشارم اکثرا روی ۱۳/۹ با وجود خوردن یک اتنولول در صبح و یک ترنیام ترن اج در شب است . ایا دچار اریتمی هستم ؟ ایا باید تست ورزش هم بدهم؟ممنون میشم بنده را راهنمایی کنید
با سلام
1- آتنولول داروی مناسبی جهت کنترل فشار خون نیست و عوارض متعددی نیز دارد.
2- در صورتی که در بررسی های قلبی توسط همکاران قلبی مشکلی وجود نداشته است ، احتمال اینکه منشا این علایم قلبی باشد کم است.
3- از مشاور جها کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.
با احترام
سلام دکتر من یه دختر ۲۶ ساله هستم تقریبا ۳شبه موقع خواب تا چشمامو میبندم قلبم یه حالتی میشه که نمتونم توضیح بدم نه تیر میکشه نه درد میگیره اما انگار یه شوکه به شدددت با ترس میپپرم انقد استرس میگیرم که گوشام داغ میشه من سالای پیش ورزش میکردم شنا و ژیمناستیک که مجبور شدم به خاطر درسم کنار بزارمشون الان که درسم تموم شده شروع کردم ورزش کنم میشه گفت دقیقا این اتفاق از زمانی شروع شد که شروع فعالیتم بود نمیدونم ارتباطی داره یا نه به هرحال ممنون میشم منو راهنمایی کنید متشکرم.
با سلام
هرگونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به ویزیت متخصص قلب دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود.
البته با توجه به سن و جنسیت شما ، احتمال وجود بیماری قلبی به عنوان منشا علایم شما کم است گرچه صفر نیست.
با احترام
سلام اقای دکتر ۲۷ سالمه یک ساله که متوجه شدم بیماری ضعف عضله قلب و بزرگ شدن بطن چپ دارم(زمینه ارثی دارم)(اندازه بطن چپ۶.۱۰ و ef=40)…از موقعی که این بیماری رو فهمیدم ورزش سبک رو شروع کردم یه روز پیاده روی به مدت سی دقیقه یه روز هم دویدن ارام به مدت ۱۰ دقیقه دارم…هفته قبل بعد از مدت ها رفتم دوچرخه سواری قسمتی از مسیر سربالایی بود حدود صد متر که رفتم واستادم و احساس کردم قلبم خیلی محکم داره میزنه و بعد دو سه دقیقه استراحت به مسیر ادامه دادم…تا دو روز بعد این ماجرا احساس خاصی نداشتم ولی بعد دو روز احساس خوبی ندارم بعضی موقع ها که سر پا هستم قلبم انگار نامنظم میزنه و تو قفسه سینم احساس خوبی ندارم…خیلی نگرانم میخواستم بدونم ممکنه یه بار فشاربه قلب با توجه به بیماری که دارم مشکل ساز شده باشه?
با سلام
جهت اظهار نظر دقیق رؤیت مدارک شما ضروری است .
در صورت تمایل ارسال فرمایید.
با احترام
در ضمن سه چهار روزه وقتی اب دهنمو قورت میدم پایین گلوم نزدیک قفسه سینه صدای تق میده ممنون میشم پاسخ بدین.
سلام ، آقاى دکتر ۲۶ سال دارم ، سابقه ى بیمارى قلبى نداشتم تا این که هفتم فروردین امسال احساس تو دل خالى شدن و سرگیجه شدید کردم ، فرداى اون روز دوباره این مورد تکرار شد اما نه به شدت روز قبل و بعد از اون مرتبا هر چند روز یک بار این مورد برام پیش میاد ، مرتبا احساس تپش قلب مى کنم و مرتبا احساس مى کنم چیزى توى سینم گرفته و احساس سنگینى مى کنم مثل موقعى که انگار یک لقمه غذا خورده باشى اما پایین نرفته باشه و تو سینه گیر کرده باشه ، شدید ترین این حالات برام توى خواب رخ میده به شکلى که از خواب مى پرم ، چند روز پیش رفتم دکتر قلب یک نوار قلب گرفتن ولى چیزى نشون نداد، بعد ۴۸ ساعت دستگاه هولتر نصب کردن بهم ، توى این ۴۸ ساعت حمله ى خاصى رخ نداد نه تو خواب نه تو بیدارى اما وقتى نتیجه هولتر رو بردم دکتر ساعاتى که احساس تپش قلب خفیفى کرده بودم تقریبا بعد از هر سه یا چهار تپش یک نامنظمى دیده مى شد ، اکو قلب هم دادم اما مشکلى نداشت، شب گذشته توى بیدارى دوباره حالم بد شد و احساس تو خالى شدن و سرگیجه کردم رفتم بیمارستان علاوه بر نوار قلب آزمایش آنزیم هاى قلب رو هم دادم توى آزمایش همه چیز نشان نداد اما نتیجه ى نوار قلب جدیدم مثل نتیجه هولتر بود بعد از هر چند ضربان یک نامنظمى توش بود . الان دوباره توى خواب متحمل همون فشار مثل گرفتگى کل بدن و مور مور شدن و تودل خالى شدن ، شدم . دکتر برام پراپورانول ۱۰ درصد تجویز کرده بود که دو روزه دارم مى خورم ولى باز هم فایده اى نداشت ، سابقا زخم معده داشتم ، الان کبد چرب گرید دو دارم و یک مقدارى تیروئیدم کم کار هست ، توى علامت هاى تپش قلب نوشته بود تیروئید پرکار باعث تپش قلب میشه اما مال من کم کار هست ، واقعا نمى دونم چیکار کنم حتى توى اوج خستگى که دیشب مرتبا از این بیمارستان به اون بیمارستان مى رفتیم و تا ساعت ۱۲ صبح دکتر بودیم هم نتونستم بخوابم همش احساس تپش قلب مى کردم ، بالاخره یکى دو ساعتى خوابیدم که دوباره همون حالت برام پیش اومد . نمى دونم چکار کنم لطفا کمک کنید
با سلام
با توجه به نرمال بودن بررسی های قلبی ، بنظر نمی رسد که مشکل قلبی منشا علایم شما باشد.
جهت کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
با سلام و ممنون از زحماتتون.من چهار ما پیش اکو گرفتم mvp tirivlal mrداشتم الان رفتم پیش یه دکتر دیگه نوشته بودmvp mild mrبه نظر شما بیماریم پیشرفت کرده یا دکترا تو نوشتن کلمه فرق میکنن؟چون دوتاشون گفتن چیز مهمی نیست
با سلام
مشکلات دریچه ای جزئی و خفیف نیاز به اقدام خاصی به جز انجام اکو در فواصل منظم ۱ تا ۳ سال دارد.
سیگار برای سلامت قلب و عروق مضر است.
با احترام
و آیا سیگار کشیدن تو پیشرفت این بیماری تاثیر داره؟
کلا وضعیت من نگران کننده هست یا نه؟
سلام آقای دکتر
مدتیه که حین فعالیتهای ساده مثل صحبت کردن یا خوابیدن دچار تپش قلب و سرفه می شوم. حتی گاهی نیز وقتی خیلی آرام نشسته و در حال مطالعه هستم، برای چند ثانیه تا چند دقیقه دچار تپش قلب می شوم، کمی هم احساس سنگینی در پاهایم را هم دارم. (انگار ورم کرده باشند).
در ضمن من دختر هستم و سنم هم ۳۰ سال است. ممنون می شوم اگر لطفا راهنمایی بفرمائید.
با سلام
با توجه به علایم ذکر شده نیاز به بررسی قلبی حداقل با اکو وجود دارد تا علل قلبی ایجاد مشکلات شما مورد ارزیابی قرار گیرد.
با احترام
با سلام ضربان قلب من در حالت خوابیده بین ۶۵ تا ۸۵ در حالت عادی است ولی به محض سرپا ایستادن حتی بدون راه رفتن بین ۱۰۰ تا۱۳۰ آیا چنین چنین چیزی طبیعی است؟
با سلام
ضربان قلب در حالت های مختلف متفاوت است ولی اختلاف حدود ۸۰-۹۰ ضربه از نشسته به ایستاده طبیعی نیست و بنظر باید با هولتر ۲۴ ساعته ریتم بررسی صورت گیرد.
نرمی خفیف دریچه میترال موردی ندارد.
هر گونه احساس ناراحتی یا درد در قفسه سینه نیاز به بررسی دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود. احساس فشار و سنگینی در تمام شرایط که بی ارتباط به فعالیت هم باشد معمولا قلبی نیست.
با احترام
در ضمن نتیجه ی اکو نرمی دریچه میترال رو نشون داده به صورت جزیی
و اینکه اکثر ساعت ها احساس فشار و سنگینی تو قفسه سینه و گلو دارم…البته مشکل معده هم دارم ولی مهم واسم همون بحث اختلاف زیاد ضربان تو حالت خوابیده و ایستاده هست.ممنونم
سلام اقای دکتر من از کسی شنیدم که شنیدن صدای قلب حتما مشکلی در قلب وجود دارد و من وقتی استرس میگیرم ضربان قلبم به حدود ۸۰ یا ۹۰ در دقیقه میشود در صورت عادی و بدون توجه به این موضوع کمتر در ضمن بعد از فعالیت کمی فکر میکنم که نفس کم میارم و میخواستم بدونم مشکلی هست یا خیر؟؟؟در ضمن من یک نوجوون هستم.ممنون میشم جواب بدید
با سلام
ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه می باشد. برخی از افراد در حالت عادی یا حتی در موارد استرسی ممکن است از ضربان قلب خود آگاه شوند که معمولا مشکلی نیست.
در صورتی که بدن شما به اصطلاح شرایط مناسب ورزشی را دارد و کمبود نفس دارید باید بررسی صورت بگیرد ولی بدنی که روی فرم نباشد با فعالیت حتما دچار مشکل خواهد شد.
با احترام
ممنون از پاسختون ولی اختلاف 80_90نیست مثلا از ۷۰ در حالت نشسته وقتی بایستمی ۱۰۰ تا ۱۰۵ میشه یعنی حدود ۳۵ تا اختلاف ولی اگه مثلا برم تو حیاط و برگردم تا حدود ۱۲۰ میاد بعضی وقتا هم بعد از غذا خوردن بلند میشم حدود ۱۳۰ میشه که بازم اختلاف ۶۰ تاست تو بیشترین حالت،در ضمن من تست ورزش هم انجام دادم دکتر گفت مشکلی نداری.آیا با این وضعیت بازم نیاز به هولتر هست؟
با سلام
من اعدادی را که در سوال بیان کرده بودین از هم منها کردم !
بنظر نمی رسد که نیاز به بررسی بیشتر وجود داشته باشد.
با احترام
سلام آقای دکتر
لطفا جواب منو بدین
ممنون
با سلام
پاسخ شما داده شده است.
با احترام
با سلام من ۲۲ سال دارم یکی دو سالیه که مشکل معده دارم و باعث میشه تو قفسه سینم احساس سنگینی کنم و بارها واسه معده رفتم دکتر و ازم نوار قلب گرفتن واسه درد قفسه سینه، همیشه خوب بوده نوارم بجز دیشب که دکتر گفت لید ۳ و ۴ مشکل داره نامه داد واسه اورژانس اونجا بهم زیر زبانی و آلپرازولام دادن بعد هم متورال و یه قرص دیگه که گفت چهارتاشو باهم بخور بعد تو دو نوبت آزمایش تروپونین و نوار قلب گرفتن همه سالم بود مرخصم کردن،حالا منکه همیشه درد قفسه سینه و دست دارم الان باید بترسم یا بیشتر پیگیری کنم؟البته چندوقت پیش اکو و تست ورزش دادم دکتر گفت مشکل قلبی نداری…دیگه موندم چیکار کنم جدا
با سلام
با توجه به بستری در اورژانس و اختلال در نوار ، بهتر است توسط متخصص قلب وزیت شوید.
البته سن شما برای بیماری های قلبی شایع پایین است.
با احترام
سلام آقای دکتر بنده علی هستم کاربر سایت خوبتون به یکی از آشناها که دیشب مشکل واسش پیش اومده بود این سایتو معرفی کردم و الان که پیشش بودم سوالشو واستون فرستادم…خیلی نگرانه بیشتر بخاطر خانوادش،لطفا جوابی بهش بدید که یکم از نگرانیش کم کنه یا اگه نیاز داره بره پیگیری کنه، ممنونم
سلام جناب دکتر
مادر من ۴۶ ساله هستن دیابت دارن و الان تا حدودی رعایت میکنن ولی چند روز پیش با علائم تپش قلب و سوزش به دکتر مراجعه کردن که بعد از اکو و تست ورزش دکتر گفتن که رگ های قلبت گرفته و دارو دادن و خواستن ده روز بعد دوباره ویزیت بشن…من خیلی نگرانم آیا با دارو این مشکل برطرف میشه؟ دکتر حتی نگفتن که چند تا از رگ ها گرفته شدن خیلی با عجله دارو تجویز کردن و رفتن…خطرناک هست این وضعیت؟
با سلام
جهت اظهارنظر دقیق ، رؤیت مدارک ضروری است . د صورت تمایل ارسال نمایید.
در کل تست ورزش مثبت نیاز به آنژیوگرافی دارد و اصلا نمی توان از روی تست ورزش یا اکو ، تعداد عروق درگیر را مشخص نمود.
با احترام
در ضمن تست ورزش جوتبش مثلت بوده و اکو تنگی عروق نشون داده به نظرتون با دارو حل میشه یا احتیاج به آنژیوگرافی و بالن هست؟
در ضمن تست ورزش جوابش مثبت بود و اکو تنگی عروق نشون داده به نظرتون با دارو حل میشه یا احتیاج به آنژیوگرافی و بالن هست؟
مرسی ممنون از پاسخگویی شما
من۱۸سالمه یه سال پیش یهویی تپش قلب گرفتم به پزشک مراجعه کردم نوار قلب و ازمایش خون دادم گفتن کم خونی داری . بعده یه سال دوباره این تپش اومدسراغم مثلادوسه روزخوبم بعدیه روزضربان قلبم ۵و۶تا مرتب میزنه بعد یکی دوتا نامرتب میزنه وتپششواحساس میکنم چیکارکنم خیلی بده میترسم چیکارکنم ؟؟؟کمکم کنین
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل : کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری قلبی و استرس و اضطراب و ….. .
در صورتی که مشکلات ذکر شده را ندارید ؛ جهت کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
سلام دکتر.۲۲سال سن دارم.بعضی اوقات قسمت پایین قلبم تیر میکشه و نمیزاره که نفس عمیق بکشم و مجبورم تند تند نفس بکشم.در صورت عمیقتر نفس کشیدن درد بیشتر میشه.در اکثر مواقع فشار خونم بین ۱۳و۷ میباشد.ضربان قلبم در حالت عادی بین ۵۰و۶۵ میباشد.واین که گفتم نفس عمیق میکشم دلیلش هم بخاطر ۷الی ۸ نفس در دقیقه است.واینکه ضربان قلبم مرتب نیست.یعنی یکی میزنه دومی قطع میشه و سه وچهار رو با ریتم یا تند تند میزنه .نمیدونم چیکار کنم.اگر کمک کنین ممنون میشم.
با سلام
با توجه به علایم مذکور ، بهتر است توسط متخصص قلب ویزیت شوید.
با احترام
سلام جناب دکتر خسته نباشید.
مدت ۲-۳ ماه است هنگام خواب یا بعد از مصرف زیاد شکلات باعث تپش قلب میشوم و گاهی اوقات(به ندرت) که شدید میشود عرق میکنم.
فوتبالیست هستم و بعضی اوقات تمرینات سنگین انجام میدهم. و توسط متخصص قلب هم اکو قلبی انجام دادم که گفتند هیچ مشکلی ندارم.
میخواستم بدونم دلیلش چیه و چه اقدامی بکنم؟ آیا طبیعیه؟ممنون میشم راهنماییم کنید
با کمال تشکر و احترام….
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل : کم خونی ، مشکلات تیروئید ، بیماری های قلبی ، استرس و اضطراب و ….. .
در صورتی که در آزمایشات مشکلی نداشته اید و اکوی قلب هم خوب بوده است ، برای کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید.
با احترام