کسترول خون

میزان کلسترول خوب و بد

اهمیت کلسترول خوب و بد

از سن ۲۰ سالگی، کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد(LDL) و کلسترول تری گلیسرید خود را (که برای محاسبه VLDL کلسترول به کار می رود) کنترل کنید. مطالعات انجام شده، کاهش موارد مرگ و میر ناشی از سکته های مغزی در سال های اخیر را حاصل توجه بیشتر بیماران و به ویژه پزشکان، به نتایج غربالگری کلسترول می دانند.

نکته: کلسترول بد بالاتر از ۱۰۰ و کلسترول تام بیش از ۲۰۰ و وجود سابقه ی خانوادگی بیماری قلبی را باید زنگ خطر ابتلا به این بیماری دانست و درمان کاهش دهنده ی کلسترول را شروع کرد.

سندروم متابولیک چست؟

درباره ی سندروم متابولیک چه می دانید؟ بر طبق آخرین دستورالعمل برنامه ی آموزش ملی کلسترول، پایین تر بودن کلسترول خوب از ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر، نشان دهنده آن است که فرد در خطر بیشتری نسبت به ابتلا به بیماری قلبی قرار دارد. وجود ۳ مورد از ۵ مورد زیر نشان می دهد که احتمال بروز بیماری ایسکمیک قلبی وجود دارد:

۱. کلسترول تری گلیسرید بالا.

 ۲. فشار خون بالا.

 ۳. قند خون بالا.

 ۴. چاقی ناحیه ی شکم.

 ۵. کلسترول خوب پایین.

کلسترول و رژیم غذایی

آیا می توان از انسداد سرخرگ ها ایجاد شده به وسیله کلسترول جلوگیری کرد؟

بر اساس مطالعات به عمل آمده، می توان با استفاده از رژیم غذایی زیر، از انسداد سرخرگ ها پیشگیری و یا حتی روند آن را معکوس کرد: – مصرف چربیو کلسترول به مقدار بسیار کم. – استفاده از رژیم نزدیک به گیاه خواری برای کنترل کلسترول  خون – استفاده از فیبر زیاد در رژیم غذایی.

نکته: گیاهان حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین، مواد معدنی و شیمیایی هستند. یکی از گیاهان متداول و مورد قبول عامه، سیب زمینی پخته است. سیب زمینی به وسیله اجاق گاز در یک ساعت و با مایکروفر در مدت ۱۰ دقیقه پخته می شود.

توجه: برای کنترل کلسترول خوراک اصلی خود را از برنج به سیب زمینی پخته تغییر دهید.

کلسترول در چه موادی یافت می شود؟ کلسترول فقط در محصولات حیوانی وجود دارد. تخم مرغ مقدار زیادی کلسترول و مقدار کمی چربی دارد. گوشت گاو، حاوی کلسترول کمتر و چربی بیشتر است و حدود نیمی از ۳۰ گرم چربی موجود در راسته ی مرغوب و پرچرب گاو (تقریباً ۱۳ گرم) را چربی اشباع شده تشکیل می دهد. میگو مقدار زیادی کلسترول و مقدار بسیار کمی چربی دارد و کمتر از یک گرم آن از نوع اشباع نشده است.

نکته: همیشه غذاهایی را انتخاب کنید که دارای کمترین مقدار کلسترول و چربی اشباع شده هستند.

مقدار توصیه شده ی کلسترول مصرفی روزانه از سوی انجمن ملی قلب، ریه و خون آمریکا، ۳۰۰ میلی گرم است. البته بر اساس توصیه ی این انجمن، اگر میزان کلسترول خون، قبلاً بالا بوده است باید مقدار مصرف روزانه کلسترول به ۲۰۰ میلی گرم رسانده شود. غذاهای حاوی ۳ گرم چربی (یا کمتر)، کم چرب هستند. کلسترول در جگر، گوشت گوساله، جوجه، سوسیس، بستنی، شیر (کامل)، همبرگر نازک، کره، پنیرچدار، شیر و کیک دونات یافت می شود. مارگارین و کره بادام زمینی فاقعد کلسترول هستند.

برای مطالعه ” کاهش کلسترول خون با تغذیه ” و “ درمان دارویی کلسترول ” کلیک کنید .

منبع: کتاب چربی خون

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا