نارسایی دریچه میترال قلب چیست؟

اگر دریچه میترال قلب کاملا بسته نشود، ممکن است درحین انقباض پرقدرت بطن چپ، خون به دهلیزچپ برگردد، که این حالت برخلاف جریان یکطرفه خون میباشد . نارسایی دریچه میترال قلب ممکن است در اثر آسیب به دریچه به وجود آید. آسیب دریچه میترال قلب معمولا ناشی از تب روماتیسمی، اندوکاردیت عفونی یا یک حمله قلبی است که به بخشی از عضله قلبی که به دریچه میترال قلب متصل میباشد، آسیب میزند. همچنین نارسایی دریچه میترال قلب ممکن است به علت افزایش حجم بطن چپ در اثر ابتلا به بیماری سرخرگ کرونری یا فشارخون بالای درمان نشده رخ دهد. این حالت از نارسایی دریچه میترال قلب به این علت رخ میدهد که محیط دور دریچه میترال کشیده شده و گشاد میشود. گشادشدن دریچه میترال باعث میشود لتها بطورکامل بر روی هم قرار نگرفته و نارسایی دریچه میترال قلب به وجود آید.
بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی دریچه میترال قلب هیچ علامتی ندارند، ولی در بعضی از مبتلایان، علایم بالینی در طول سالها ظاهر میشوند. علت دیر ظاهر شدن علایم بالینی نارسایی دریچه میترال قلب در این افراد، جبران نارسایی دریچه توسط قلب است. با گذشت زمان تلاش بیش ازحد قلب منجر به بزرگ شدن بطن چپ میشود. برگشت خون به ریهها نیز، باعث افزایش فشارخون ریوی میگردد. ممکن است با گذشت زمان علایم برگشت خون به آهستگی ظاهر شوند. علایم نارسایی دریچه میترال قلب عبارتند از: تنگی نفس و افزایش سرعت تنفس، خستگی مفرط، تپش قلب و سرفه.
به منظور تسکین علایم نارسایی دریچه میترال قلب ، پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش فشارخون و برای دفع مایعات اضافی بدن (داروهای ادرارآور) تجویز نماید. همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه نماید که قبل از انجام برخی از اعمال جراحی بر روی دندان و یا سایر نواحی بدن، حتماً آنتی بیوتیک مصرف کنید تا از عفونت این دریچه میترال پیشگیری شود (اندوکاردیت عفونی).
اگر برای تصحیح عملکرد دریچه میترال، انجام عمل جراحی لازم باشد، پزشک عمل جراحی نارسایی دریچه میترال قلب را قبل از ضعیف شدن عضلات قلب انجام خواهد داد. جراح در صورت امکان دریچه قلب شما را ترمیم خواهد کرد اما در برخی افراد، کار گذاشتن یک دریچه مصنوعی بهترین راه حل میباشد. نتیجه درازمدت عمل جراحی نارسایی دریچه میترال قلب در بسیاری از افراد خیلی خوب میباشد.