علت سکته قلبی در خواب
حمله قلبی با نام «سکته عضله قلب» نیز شناخته شده و میتواند باعث مرگ شود. این حالت بسیار شایع است؛ زیرا افراد علائم خود را با یک بیماری ساده مانند مشکلات گوارشی اشتباه میگیرند بنابراین دیر به بیمارستان مراجعه و اقدام های درمانی را با تاخیر دریافت می کنند.
اختلالات خواب در افراد با سکته حاد قلبی، بیشتر از افراد سالم دیده میشود و به عنوان یک عامل خطر در بروز سکته قلبی محسوب می شود.
بیماریهای قلبی ـ عروقی یکی از شایعترین علل مرگ و میر بشر در قرون اخیر بوده است. عوامل متعددی در بروز این بیماریها نقش دارند که یکی از این عوامل اختلالات خواب میباشد که این اختلالات در جامعه بسیار شایع هستند.
احساس خستگی، نفس تنگی، اضطراب و دردهای عمومی از علائمی هستند که می توانند این فکر را در زنان ایجاد کنند که در مدت یکماه آینده با خطر سکته قلبی مواجهند.
سکته قلبی در خواب
هنگامی که فرد به خواب می رود، ماهیچه های مجاری تنفسی وی آرام و منبسط می شوند و این امر می تواند در برخی افراد مشکل ساز شده و نفس فرد حداقل به مدت ۱۰ ثانیه قطع شود. جریان هوا در مقابل بافت نرمی که در مسیر عبورش قرار دارد مرتعش می شود و صدای خروپف را ایجاد می کند. همچنین هنگامی که مغز از قطع شدن نفس آگاه می شود، سیگنالی را به ماهیچه های مجرای هوایی ارسال می کند تا مجدد منقبض شوند.
در موارد خفیف ابتلا به وقفه تنفسی حین خواب، این پدیده هر ۱۰ دقیقه یک بار اتفاق می افتد، اما در موارد وخیم تر باعث می شود خواب فرد کاملا تحت تاثیر سکته قلبی قرار گیرد. پزشکان چینی معتقدند خطر فزاینده سکته قلبی و مغزی در افرادی که زیاد خروپف می کنند از این مشکل نشات می گیرد که جریان خون در مغز و قلب با وقفه های مداوم تنفس مختل می شود و در رسیدن خون به این اعضای حیاتی مشکل ایجاد می کند.
درمان سکته قلبی طی سالهای گذشته شناختهشده، ولی تنها در صورت اقدام فوری اثربخش است. شیوه زندگی افراد، مواد غذایی که مصرف میکنند، میزان ورزش و تمرینی که انجام میدهند و روش مواجهه با استرس نقش بسیار بزرگی در نجات از سکته قلبی دارد. از سوی دیگر، روش زندگی سالم از راه کنترل عوامل خطرزا نیز به پیشگیری از سکته قلبی کمک میکند.
منبع: نیک صالحی. بیتوته. جام جم آنلاین