بيماريهاي دريچه اينارسايي قلبي

علائم تنگی دریچه آئورت قلب

وقتی دریچه‌های قلبی، بیمار می‌شوند شما درد یا فشردگی را در قفسه سینه احساس خواهید کرد و نه‌ تنها تپش قلب، خستگی عمومی و ناتوانی آزارتان می‌دهد بلکه ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره نیز موجب آزار و اذیت شما خواهد شد.

دریچه‌های قلب نقش بسیار مهمی را در عملکرد قلب در خون‌رسانی ایفا می‌کنند و از برگشت خون خارج شده از قلب جلوگیری خواهند کرد. اما هرگونه اختلال ایجاد‌شده در عملکرد این دریچه‌ها می‌تواند بار عملکردی قلب را افزایش دهد. اگر شدت این اختلالات کم باشد، قلب می‌تواند در برابر آن از خود مقاومت نشان دهد، اما اگر به تدریج و با گذشت زمان شدت این اختلالات افزایش یابد به قلب فشار آورده و در نتیجه موجب تخریب قلب و ایجاد اختلال در عملکرد آن خواهد شد. در بیش از ۹۰ درصد بیماران روماتیسم قلبی، بیماری‌های دریچه‌ای قلب قابل ترمیم است، اما در برخی موارد عفونت می‌تواند دریچه‌های قلبی را درگیر کرده و موجب نارسایی دریچه های قلب شود.

نشانه های تنگی دریچه آئورت قلب

تنگی دریچه آئورت همیشه نشانه ها را تولید نمی کند. اما گاهی نشانه آنها ممکن است شامل موارد زیر است:

  • خستگی شدید پس از ورزش یا استرس;
  • سنکوپ در طول فعالیت یا استرس;
  • درد, فشرده سازی, فشار, و یا احساس سفتی در قفسه سینه, معمولا هنگامی رخ میدهد که بار;
  • احساس ضربان قلب سریع یا نامنظم;
  • تنگی نفس;
  • ولتاژ دیزی;
  • علائم عصبی از سکته مغزی و یا microstroke;
  • در موارد نادر, تنگی آئورت می تواند ریتم غیر طبیعی قلب شود (آریتمی) یا مرگ ناگهانی, بدون داشتن علائم.

یکی از متداول‌ترین روش‌های درمان تنگی دریچه آئورت، تعویض این دریچه از طریق انجام عمل جراحی است. وقتی دریچه قلب از طریق انجام عمل جراحی تعویض می‌شود لازم است قلب را از حرکت متوقف سازیم. در چنین شرایطی دستگاه پمپ قلب و ریه در مدت زمان انجام عمل جراحی، وظیفه خون‌رسانی به اعضای بدن را برعهده خواهد داشت. اعمال جراحی قلب که روی دریچه‌ها انجام می‌شود از نوع اعمال جراحی قلب باز هستند. اگر چه امروزه با پیشرفت علم و بهبود روش‌های جراحی، خطر احتمالی استفاده از دستگاه‌های پمپ قلب و ریه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما استفاده از این روش برای تعویض دریچه‌های قلبی ازجمله روش‌هایی است که می‌تواند با خطرات احتمالی بیشتری برای افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری‌هایی نظیر بیماری دیابت همراه باشد. براساس جدیدترین شیوه برای درمان بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت، دریچه آئورت بدون عمل جراحی و از طریق راهکاری شبیه به آنژیوگرافی تعویض می‌شود که در مقایسه با روش جراحی عوارض کمتری را برای بیماران و بخصوص افرادی که سن بالایی دارند، به همراه خواهد داشت.

آشنایی با درمان غیر جراحی تنگی دریچه آئورت (کلیک کنید)

منبع: جام جم آنلاین. آنلاین پزشکی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا