بیماری های عضله قلب

به طور کلی قلب تشکیل شده است از اعضا و عروق و عضلات قلب و اعصاب قلب،و دریچه های قلب که این ها ارگان ها و سیستم قلب را شامل می شوند و اگر هر کدام از این ارگان ها دچار صدمه شوند بیماری ایجاد می شود. مهمترین و شایع ترین بیماری قلبی در عصر حاضر ،بیماری عروقی به ویژه بیماری انسدادی قلب می باشد ولی بیماری عضله قلب یا کاردیومیوپاتی نیز به نوبه خود از اهمیت خاصی برخوردار است. مثلا وقتی گفته می شود ” شخصی قلبش بزرگ شده ” و یا “شخصی قلبش شل شده “ویا خوب کار نمی کند و یا پمپ قلب ضعیف شده است همه این ها مربوط به به عضله قلب است که در این بیماری ها عضله قلب در اثر عوامل شناخته شده یا بدون علت خاصی دچار گرفتاری و در نهایت باعث اختلال در عملکرد قلب می شود.
انواع بیماری های عضله قلب
بیماری های عضلانی قلب دو دسته می باشند:
-
بیماری های اولیه عضلانی قلب
هیچ علت خاصی برای آن یافت نمی شود ولی عضله قلب بیمار است ، به این گروه بیماری های عضلانی قلب کاردیومیوپاتی اولیه گویند.
-
بیماری های اکتسابی عضله قلب
تمام گرفتگی های کرونری و بیماری های دریچه ای قلب و حتی بیماری های عصبی قلب و بیماری های متابولیک و انواع بیماری های ژنتیکی را شامل می شود.
در برخی بیماران در مراحل اولیه بیماری های عضله قلب هیچ علامت خاصی دیده نمیشود. کم کم علائم با پیشرفت بیماری ظاهر میشود. این علائم به همراه سندرم معروف به نارسایی قلبی احتقانی هستند. برخی از این علائم شامل موارد زیر می شود: احساس تنگی نفس در زمان فعالیت و یا حتی در زمان استراحت
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های عضله قلب باید آن عواملی که باعث به وجود آمدن این بیماری می شود را حذف کرد و از آلودگی هوا،سیگار کشیدن ، قلیان کشیدن((قابل توجه جوانان))مصرف مشربات الکلی و عوامل شغلی که با ایجاد بیماری ارتباط دارند جلو گیری شود. و بیماری های عفونی حتی یک بیماری ساده سرما خوردگی را جدی گرفت چون ممکن است به عضله قلب حمله ور شود.
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان علایم آندوکاردیت را دارید باید به متخصص بیماری های عضله قلب مراجعه کنید.
آشنایی با درمان بیماری عضله قلب (کلیک کنید)
منبع: اکاایران. ویستا. قطره