انفاركتوس حاد

آنژین قلبی در کودکان

در حالت‌ عادی‌، وقتی‌ نیاز قلب‌ به‌ اکسیژن‌ زیاد می‌شود، رگ‌های‌ خونرسان‌ قلب‌ می‌توانند از پس‌ برآوردن‌ این‌ نیاز برآیند. اما اگر رگ‌های‌ قلبی‌ بیمار باشند، یا فشارخون‌ بالا باشد، خونرسانی‌ به‌ عضله‌ قلب‌ محدود می‌شود. این‌ درد که معمولاً در مردان‌ بالای‌ ۳۵ سال‌ و خانم‌هایی‌ که‌ یائسگی‌ را پشت‌ سر گذاشته‌اند و بعضا در کودکان دیده‌ می‌شود، آنژین قلبی نامیده می شود.

آنژین قلبی اغلب موارد در اثر انسداد عروق خونی تغذیه کننده قلب ایجاد می شود. به این حالت، بیماری عروق کرونری (عروق قلب) یا بیماری قلبی می گویند.

آنژین قلبی باعث ایجاد ناراحتی در زمان انجام فعالیت هایی مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله ها و ورزش می شود. درد ناشی از آنژین قلبی ممکن است باعث ایجاد عرق سرد و سختی تنفس شود. ممکن است علاوه بر قفسه سینه، درد را در دست یا گردن نیز احساس کنید. اگر درد خفیف باشد، ممکن است پس از چند دقیقه یا با استراحت بهبود یابد. در صورت بروز درد شدید، ممکن است نیاز به مصرف دارو باشد. دارویی با نام نیتروگلیسیرین (دارویی زیرزبانی)، اغلب برای رفع درد شدید آنژین قلبی مصرف می شود.
بعضی افراد با انجام میزان معینی فعالیت دچار آنژین قلبی می شوند و سپس بر طرف می شود. این افراد ممکن است این درد را در طول عمر داشته باشند. به این نوع آنژین قلبی، آنژین قلبی پایدار می گویند.

در صورتی که الگوی آنژین قلبی دائما در حال تغییر باشد، به این آنژین، آنژین قلبی ناپایدار می گویند. آنژین قلبی ناپایدار، نشانه خطر است. بروز آنژین در افرادی بدون سابقه قبلی، بروز دوره هایی از آنژین با فعالیت کم و بروز آنژین در حالت استراحت نیز از نشانه های خطر هستند.

آنژین قلبی ناپایدار ممکن است اولین نشانه حمله قلبی باشد. در صورت بروز آنژین، باید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید یا سریعاً به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کنید. نشانه ای دیگر از خطر، درد قفسه سینه ای است که با خوردن دارو بهبود نیابد؛ در این صورت نیز باید سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

آنژین قلبی در کودکان احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه است و زمانی رخ می‌دهد که قلب کودک شما اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کند. با گذشت زمان سرخرگ‌های کرونری تامین‌کننده خون مورد نیاز قلب کودک شما ممکن است در اثر رسوب چربی، کلسترول و سایر مواد، دچار انسداد شود. این رسوبات پلاک نامیده می‌شود. اگر یک یا تعداد بیشتری سرخرگ به شکل نسبی دچار انسداد شود، خون به مقدار کافی نمی‌تواند جریان پیدا کند و ممکن است کودک شما احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه کند. آنژین قلبی عارضه بسیار شایعی است، حتی اگر آنژین در قفسه سینه ایجاد و پس از مدتی رفع شود، باز هم احتمال وجود بیماری قلبی و نیاز به درمان در فرد مبتلا وجود دارد. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی، استفاده‌کردن از داروها و برخی اقدامات پزشکی و انجام اعمال جراحی می‌تواند خطرات ناشی از آنژین قلبی در کودکان را کاهش دهند.

آشنایی با درمان آنژین قلبی (کلیک کنید)

منبع: سلام دکتر. ویستا. پزشک خانه شما

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا