انفاركتوس حاد

علل آنژین قلبی

آنژین قلبی در اثر کاهش جریان خون به عضله قلب ایجاد می شود.
عضله قلب نیاز به اکسیژن برای زنده ماندن دارد. خون، اکسیژن را حمل می کند. اگر عضله قلب اکسیژن کافی دراختیار نداشته باشد، منجر به بیماریی به نام ایسکمی می گردد. یکی از شایع ترین علل کاهش جریان خون، بیماری کرونر قلبی می باشد. در این بیماری، سرخرگ های قلب نازک شده، چربی ها ته نشین می شوند و پلاک را بوجود می آورند که باعث سختی و تنگی عروق می شود و به نام بیماری آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) خوانده می شوند.

عوامل موثر در بروز آنژین قلبی

از جمله دلایل آنژین قلبی را می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنگی شریان: علت خیلی شایع آنژین قلبی تشکیل رسوب چربی در داخل یک یا چند شریان کرونری است. بیماری که باعث تشکیل رسوب چربی وتنگی شریانها در سرتاسر بدن می شود تصلب الشرائین(آترواسکلروز) نامیده می شود. رسوب چربی به تنهایی می تواند باعث آنژین قلبی شود. همچنین یک لخته خونی می تواند بر روی رسوبهای صاف چربی اضافه شده و باعث انسداد شریانها گردد. به تصلب الشرائین همچنین سفت شدن رگها نیز گفته می شود.
  • اسپاسم عروق کرونری: برخی اوقات انقباض ناگهانی شریان کرونری میتواند باعث بروز آنژین قلبی شود.علاوه براین اغلب افراد مبتلا به اسپاسم شریان کرونری،رسوبهای چربی داشته وگاهی اوقات نیزرسوب چربی درشریان مربوطه ندارند.بطوردقیق علت اسپاسم عروق کرونری شناخته نشده است.
  • بیماریهای دیگری می توانند باعث ایجاد آنژین قلبی یا بدترشدن آن شوند. برای مثال بیماریهای دریچه قلب،بزرگی قلب،یا فشارخون خیلی بالا ممکن است علائم آنژین قلبی را ایجاد کند.بیماریهای التهابی،عفونت،کم خونی ولخته می توانند باعث آنژین صدری شوند.

علاوه بر موارد گفته شده عوامل معینی می توانند آنژین قلبی ،تصلب الشرائین ومشکلات قلبی را ایجاد کنند.عوامل زیر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد:

۱)تاریخچه بیماری قلبی در فامیل

۲)تصلب الشرائین در دیگر نواحی بدن مانند کاهش جریان خون در پاها،یا بیماری شریان گردنی (کاروتید)

۳)وزن بالا

۴)زمانی که تغییرات جسمی داشته باشد(مانند یائسگی)

۵)مصرف کوکائین

۶) دیابت

۷)فشار خون بالا

۸)چربی خون بالا

۹)ورزش نکردن

۱۰) سن بالای ۵۵سال

۱۱)زنان سیگاری که قرص ضدحاملگی مصرف میکنند.

۱۲)سابقه کشیدن سیگار ویا در معرض افراد سیگاری بودن.

آشنایی با درمان آنژین قلبی (کلیک کنید)

منبع: سلامتکده. تبیان

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا