پیشگیری و درمان نارسایی احتقانی قلب
پیشگیری از نارسایی احتقانی قلب
نارسایی احتقانی قلب تقریبا در هر کسی میتواند اتفاق بیفتد. البته شایع ترین سن ابتلا به نارسایی احتقانی قلب، ۶۵ سالگی ودر بین مردم نژاد آمریکایی-آفریقایی است. هم چنین احتمال ابتلای مردها بیشتر است. این بیماری اولین علت بستری شدن افراد ۶۵ ساله و مسنتر در بیمارستان است.
نارسایی احتقانی قلب ، می تواند معلول دیگر بیماری ها و شرایطی باشد که به ماهیچه های قلب آسیب می زنند و اغلب به وسیله بیماریهای شریان کرونر قلب و از جمله حملات قلبی ایجاد می شود. دیابت و فشارخون بالا هم به افزایش خطر این بیماری کمک می کنند.
بیماری شریان کرونرعلت اصلی مرگ در مردان و زنان است و وقتی اتفاق می افتد که شریان هایی که خون را به ماهیچه های قلبی می برند سخت و باریک شده باشند. افرادی که قبلا حملات قلبی داشته اند خطر بالایی برای بروز این بیماری دارند
اگر دچار بیماریای هستید که منجر به نارسایی قلب میشود، به پزشک مراجعه کنید و برنامه درمانی مربوطه را به دقت اجرا کرده و بدان پایبند باشید. دستورات تغذیهای را نیز رعایت کرده، کشیدن سیگار و نوشیدن الکل را متوقف کنید.
در بیماران با نارسایی احتقانی قلب امید به زندگی کاهش مییابد، اما بسیاری از موارد را میتوان تا مدتی با دارو و گاهی جراحی، به خوبی کنترل کرد. در بعضی از موارد نارسایی احتقانی قلب ، مزمن میشود. توجه داشته باشید که هرگونه عفونتی باعث بدتر شدن بیماری نارسایی احتقانی قلب میشود.
عوارض احتمالی نارسایی احتقانی قلب
جمع شدن مایع در ریهها، نامنظمیهای ضربان قلب ممکن است در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب دیده شود .
درمان نارسایی احتقانی قلب
در مراحل اولیه درمان نارسایی احتقانی قلب، استراحت در تخت به حالتی که قسمت بالای بدن بالاتر از سایر نقاط بدن قرار گیرد اهمیتی به حد دارو دارد. از فعالیت بدنی غیرضروری (مثل بالارفتن از راه پله) تا زمانی که بیمار نارسایی احتقانی قلب تحت کنترل در نیامده است خودداری کنید. برای کاهش علایم نارسایی احتقانی قلب، ممکن است لازم شود نوع زندگی خود را تغییر دهید.
۱. امکان دارد آزمایشات تشخیصی شامل موارد زیر باشند: آزمایش خون و ادرار؛ اکوکاردیوگرافی؛ بررسی قلب با کاتتر؛ عکسبرداری از قلب و ریه ها با اشعه ایکس؛ آنژیوگرافی؛ بررسی رادیواکتیو از کارایی عضله قلب ( اسکن تالیم).
۲. هدف از درمان نارسایی احتقانی قلب عبارت است بهبود کار پمپ کردن قلب، که معمولاً به کمک دارو، استراحت، و سایر اقدامات حمایتی انجام میگیرد.
۳. گاهی بر حسب علت بیماری نارسایی احتقانی قلب، ممکن است جراحی روی دریچههای قلب، سرخرگهای قلب، یا آنوریسم (شکم آوردن) دیواره بطن قلب انجام شود.
۴. پیوند قلب در موارد شدیدی که به درمان دارویی نارسایی احتقانی قلب پاسخ نمیدهند.
۵. دستبند یا گردنآویزی همراه خود داشته باشید که نوع بیماری و داروهایی که دریافت میکنید روی آن نوشته شده باشد.
۶. بستری شدن در موارد شدید از نارسایی احتقانی قلب