هزینه سی تی آنژیوگرافی

در سی تی آنژیوگرافی CTA، اساسا از همان تکنیک دستگاههای CT استفاده شده است. دستگاه CT، به کمک اشعه X از هر نقطه از بدن تصویربرداری میکند. یعنی ابتدا اشعه X از چند زاویه مختلف به عضو مورد نظر تابانده میشود و سپس بازتاب آن به کمک کامپیوتر و فرمولهای خاص ریاضی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد و عاقبت، تصویر مورد نظر بازسازی میشود البته در سی تی آنژیوگرافی این تصاویر به صورت سه بعدی در میآید تا دید بهتری به پزشک داده شود.
به عبارتی دستگاه سی تی آنژیوگرافی تصاویر سه بعدی بسیار دقیق از عروق بزرگ و قلب تهیه میکند که به کمک آنها تشخیص و مشاهده پلاکهای چسبیده به دیواره داخلی عروق امکانپذیر میشود. ضمن آنکه به کمک تصاویر این دستگاه امکان تشخیص و مشاهده انسداد عروق شریانی وجود دارد. بهطور کلی برای سهولت بیماران و کاهش ترس و نگرانیهای آنان از یکسو و افزایش سرعت عمل، از سی تی آنژیوگرافی استفاده میشود. این روش به دلیل آن که از کاتتر استفاده نمیکنند و بیمار مجبور به بستری شدن نیست و ضمنا روش تهاجمی به شمار نمیرود، مزایای زیادی برای بیماران دارد.
این در حالی است که در روش آنژیوگرافی مرسوم، از تعبیه یک کاتتر در شریان بیمار برای تزریق ماده حاجب استفاده میکنند. روند عمل کند و طولانی و هزینه آن بالاست. بنابراین منطقی و اقتصادی است که ابتدا به بیمار استفاده از CTA توصیه گردد. به عبارت دیگر انجام CTA برای بیمارانی که از نارسایی حاد شریانی رنج نمیبرند و دارای علائم حاد مانند درد قفسه صدری، تنفس سخت و کوتاه نیستند یا بیمارانی که نتیجه آزمایش استرس تست آنها چندان واضح نیست مناسبتر خواهد بود. البته باید متذکر شویم که برای تعیین دقیق گرفتگی شریانی و اخذ تصمیم نهایی درباره وضعیت بیمار و نحوه درمان آن، همچنان آنژیوگرافی حرف آخر را میزند. از طرفی در مواقعی که ضربان قلب بیمار بسیار تند یا کند باشد، CTA به دلیل ایجاد تداخل امواج، دچار مشکل میگردد.
همچنین انجام این روش برای بیماران بسیار چاق یا دارای ضربان قلب نامنظم یا بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی و دیابت هستند، توصیه نمیشود و باید مراقب واکنشهای حساسیتی بیماران نسبت به ماده حاجب بود.
در CTA دقت و کیفیت تصاویر بسیار بالا است و در ۹۸ درصد موارد این نتایج در آنژیوگرافی هم تایید میشود. به عبارتی ۹۵درصد مواردی که نتیجه CT، منفی گزارش میشود، نیازی به انجام آنژیو قلب نخواهد بود. از طرفی به دلیل دارا بودن امکانات نرمافزاری گسترده، پزشکان توانایی مشاهده و بازسازی فضاهای داخلی عروق را دارند و قادر هستند وجود و یا عدم وجود پلاکهای کلسیم و موقعیت آنها در مسیر شریانهای کرونری قلب و نیز دیگر عوامل تنگی کرونری را بررسی و مشاهده کنند.
در طول آنژیوگرافی، اشعه ی X از بدن عبور کرده و توسط آشکارسازهای اسکنر ردیابی میشود. بصورت معمولی ، تعداد بالاتری (مخصوصا” ۱۶ یا بیشتر) از این آشکارسازها تصاویر نهائی واضحتری را ایجاد می کنند .به این دلیل ، سی تی آنژیوگرافی کرونری اغلب به آشکار ساز متعدد یا برش متعدد سی تی اسکن نسبت داده میشود .اطلاعات جمع آوری شده در طول تست سی تی آنژیو کرونری سابقا”جهت نمایان سازی شرائین کرونری بکار میرفت ولی در حال حاضر با ایجاد تصویر سه بعدی روی یک صفحه ی کامپیوتر پلاکهای دیواره شریانی نیز مشخص میشود.
وقتی یک ماده ی کنتراست در حین این امتحان وارد جریان خون میشود عروق خونی مورد نظر بطور واضح و به رنگ سفید روشن دیده میشوند .
در سی تی آنژیوگرافی همانند آنژیوگرافی با تزریق مواد حاجب به داخل عروق، آنها را بررسی میکنند تا آناتومی، جریان و شدت گرفتگی احتمالی بررسی شود. سی تی آنژیوگرافی یکی دیگر از روش های تشخیصی دقیق و در عین حال راحت برای بررسی بیماری های قلبی است که هزینه بالایی هم ندارد. بیشتر مردم فکر میکنند سی تی آنژیوگرافی فقط برای بررسی عروق کرونر قلب استفاده میشود، در حالی که این روش را برای مشاهده وضع تمام عروق مثل عروق مغز، شکم و کلیه نیز میتوان به کار برد. امروزه آنژیوگرافی روش قطعی و طلایی برای بررسی عروق کرونر است. سی تی آنژیوگرافی در مقابل آنژیوگرافی معمولی مزایای بیشتری دارد و یک روش تشخیصی است، ولی با همین تکنیک میتوان آنژیوپلاستی، درمان و ترمیم گرفتگی عروق کرونر را با بالون و استنت انجام داد.
آشنایی با هزینه ی آنژیوگرافی (کلیک کنید)
منبع: مجله من.