درمان هاي غيرجراحي

نقش فعالیت بدنی در بیماری های قلبی

فعالیت بدنی را بر حسب میزان انرژی مصرف شده در ضمن فعالیت به انواع سبک ، متوسط و شدید گروه بندی کرده اند. در ادامه با انواع فعالیت بدنی و نقش فعالیت بدنی در بیماری های قلبی آشنا می شویم:

انواع فعالیت های بدنی

فعالیت بدنی با شدت متوسط فعالیتی است که منجر به افزایش تعداد ضربان قلب و دفعات تنفس می شود ولی این افزایش به حدی نیست که مانع صحبت کردن فرد شود. بیشترین نتایج سلامت قلبی عروقی از فعالیت بدنی با شدت متوسط که به شکل منظم و هربار حداقل نیم ساعت و حداقل ۵ نوبت در هفته انجام می شود، حاصل می گردد. در مقابل، فعالیت بدنی شدید، فعالیتی است که در حین انجام آن، فرد به علت افزایش تعداد دفعات تنفس و نفس نفس زدن نمی تواند به راحتی صحبت کند.

تحقیقات نشان داده است فعالیت هایی که منجر به افزایش ضربان قلب در محدوده ۵۵ تا ۷۰ درصد ضربان قلب حداکثر شوند در صورتی که به طور منظم انجام گردد ، اثرات مفید و پیشگیری کننده ای در ابتلا ی افراد به بیماری سکته قلبی و بیماری های ناشی از تنگی عروق قلب دارد . به طور مثال برای یک آقای ۲۰ ساله این مقدار بین ۱۱۰ تا ۱۴۰ ضربان در دقیقه و برای یک آقای ۴۰ ساله بین ۹۹ تا ۱۲۶ ضربان در دقیقه می باشد. لازم به ذکر است این محدوده ۵۵ تا ۷۰ درصد ضربان قلب حداکثر به معنی فعالیت بدنی با شدت متوسط است .

اگر فرد در حین فعالیت دچار تنگی نفس زیاد ، طپش قلب ، سرگیجه و تهوع ، احساس ناراحتی و درد قفسه سینه شود و یا بعد از انجام فعالیت بدنی دچار خستگی مفرط (از پا افتادن ) شود، باید فعالیت خود را قطع و استراحت کند . در صورتی که این علایم بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد یا به طور نامنظم رخ دهد با پزشک متخصص قلب تماس بگیرد.

دانشمندان میزان فعالیت بدنی مطلوب بیماران قلبی در طول هفته را به صورت یک هرم فعالیت درنظر می گیرند. در قاعده هرم که بیشترین میزان صرف وقت و انرژی در طول روز یا هفته را شامل می شود به انجام کارهای روزمره با تشویق و التزام به فعالیت بدنی بیشتر اختصاص دارد .

توصیه می شود برای تغییر مکان به طبقات ، به جای استفاده کردن از پله برقی یا آسانسور از پله استفاده شود و یا درصورت امکان با درنظر گرفتن ایمنی و عدم خطر برای تردد به محل کار یا تحصیل پیاده روی گردد یا از دوچرخه یا اسکیت استفاده شود. هم چنین فعالیت هایی از قبیل باغبانی و شستن ماشین و هر فعالیت روزانه و روزمره در این سطح قرار می گیرد. در سطح بالاتر از هرم (سطح دوم )، فعالیت های ورزشی و برنامه ریزی شده هوازی است که موجب افزایش تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس می شود (مانند ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع به میزان ۳ تا ۵ بار در هفته یا دوچرخه س واری، دوید ن، شنا و باز ی های راکتی ).

برای آشنایی با نقش فعالیت بدنی در بیماری های قلبی بر روی لینک کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا