نارسايي قلبي

نارسایی قلبی و تنگی نفس

نارسایی قلبی یکی از مشکلات جدی است که برخی بیماران با آن مواجه هستند. نارسایی قلبی بسته به مشکل زمینه‌‌ای و طول مدت ایجاد آن شدت و درجات متفاوتی دارد.

برخی علایم و نشانه‌ها همانند ضعف و خستگی، تنگی‌نفس و تورم مچ‌پا می‌تواند وجه تمایز نارسایی احتقانی قلب از دیگر بیماری‌ها باشد. همچنین توجه داشته باشید در نارسایی‌ قلب، قلب هنوز کار می‌کند اما به اندازه نیاز بدن، خون کافی در رگ‌ها جریان ندارد.

نارسایی قلب اصولا افراد مسن را مبتلا به تنگی نفس می‌کند و معمولا ناشی از ابتلای طولانی مدت به بیماری قلبی عروقی است. تنگی نفس می‌تواند عارضه حمله قلبی یا فشارخون بالای کنترل نشده نیز باشد. اگر نارسایی قلبی در حفره‌های پمپ‌ کننده سمت چپ قلب ایجاد شود، خون در ریه‌ها تجمع کرده و باعث می‌شود ریه‌ها توسط مایع، محتقن شوند. این احتقان مسوول احساس تنگی نفس است. به همین دلیل تنگی نفس علامتی شایع در نارسایی قلب است.

در ابتدا نارسایی قلب موجب ضعف، خستگی و تنگی نفس می‌شود. انجام فعالیت‌های جسمی عادی، رفته‌رفته دشوارتر می‌شود. در ابتدا ممکن است تنگی نفس فقط بعد از ورزش احساس شود اما با پیشرفت بیماری، تنگی نفس در زمان استراحت یا بعد از رفتن به بستر نیز ادامه می‌یابد. همچنین امکان دارد تنفس در وضعیت خوابیده به پشت دشوارتر باشد و موجب بروز تنگی نفس گردد و شما ناگزیر شوید برای خوابیدن و جلوگیری از تنگی نفس با استفاده از چند بالش سر خود را بالا قرار دهید.

راههای رفع تنگی نفس ناشی از نارسایی قلب

اگر پزشک برای درمان تنگی نفس به نارسایی قلبی مشکوک شود، قلب و ریه‌های شما را با استفاده از گوشی پزشکی معاینه می‌کند تا صداهایی را که همراه با نارسایی قلبی ایجاد می‌شوند، تشخیص دهد. پزشک همچنین شما را از وجود تورم و اتساع سیاه‌رگ‌های گردن، بزرگی کبد ، تنگی نفس و تورم پاها که همه آنها می‌توانند نشانه‌ای از نارسایی قلبی باشند، آگاه خواهد کرد. آزمایشات خون و ادرار نشان خواهد داد که آیا کلیه‌های شما خوب کار می‌کنند یا خیر. پزشک برای ارزیابی تنگی نفس ناشی از ریتم قلب و جستجوی شواهدی از حمله قلبی پیشین، از شما نوار قلب تهیه می‌کند. عکس رادیولوژی قفسه سینه نیز برای یافتن بزرگ شدگی قلب و وجود مایع اضافی در ریه‌ها به عمل می‌آید. اکوکاردیوگرافی نیز به منظور بررسی مشکلات دریچه‌ای و ارزیابی عملکرد عضله قلب درخواست می‌شود.

در بعضی موارد، نارسایی قلب را می‌توان با درمان علل زمینه‌ساز آن اصلاح کرد. به‌طور مثال کنترل تنگی نفس ناشی از ریتم بسیار سریع قلب، باعث از بین رفتن نارسایی قلب و بازگشت مجدد قدرت قلب می‌شود اما در بسیاری اوقات نمی‌توان نارسایی قلب را کاملا از بین برد. پس باید هدف درمان، پیشگیری از صدمه بیشتر و افزایش توانایی پمپاژ موثر قلبی تا حد امکان باشد. مراقبت صحیح از خود در افراد مبتلا به تنگی نفس ناشی از نارسایی قلب بسیار مهم است.

پزشک ممکن است در هنگام تنگی نفس ناشی از نارسایی قلبی به شما توصیه کند که خود را به استراحت زیاد عادت دهید. این کار انرژی شما را ذخیره می‌کند اما این به معنی استراحت در بستر نیست بلکه برعکس حفظ تحرک و انجام ورزش، جزو کلیدی برنامه درمانی شما خواهد بود. تحرک موجب گردش خون می‌شود.

محدود کردن مقدار سدیم مصرفی به کاهش تجمع مایع کمک می‌کند بنابراین در نارسایی قلبی توصیه می‌شود از غذاهای فاقد نمک یا کم سدیم استفاده کنید. همچنین بیماران چاق باید قدری از خون خود را کاهش دهند.

داروهایی که در نارسایی قلب و تنگی نفس استفاده می‌شوند شامل مهارکننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، داروهای ادرارآور، دیجیتال‌ها و مسدودکنندهای بتا هستند. همچنین از برخی دستگاه‌های درمانی نیز می‌توان استفاده کرد. این دستگاه‌های مکانیکی به منظور کمک به افراد مبتلا به نارسایی قلب ساخته شده است که شامل دستگاه ضربان‌ساز دو بطنی و پمپ‌های قلبی است.

گاهی اوقات انجام جراحی ضرورت می‌یابد. اگر شما یک دریچه ناقص قلبی داشته باشید و یا بخشی از عضله قلب شما صدمه دیده باشد ترمیم جراحی می‌تواند درمان مناسبی برای تنگی نفس و نارسایی قلبی باشد. در افرادی که داروها و سایر اقدامات درمانی به آنها کمک نمی‌کند عمل پیوند قلب یک راه درمان است.

برای مطالعه ” نارسایی مزمن قلبی ” کلیک کنید .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا