نارسايي قلبي

نارسایی قلبی در سالمندان

یکی از شایع ترین بیماری های دوره سالمندی در کشور ما بیماری های قلبی است. از آن جا که افزایش سن یکی از مهم ترین عوامل خطر نارسایی قلبی در سالمندان است، طبیعی است که سالمندان با بیماری های قلبی عروقی مواجه باشند.

به طور کلی بیماری های عروق کرونر به دلیل آترواسکلروز یا تصلب شرایین و همچنین نارسایی قلبی با افزایش سن ارتباط مستقیمی دارد و همچنین عضله قلب در سنین بالا طی فرآیند پیر شدن بدن تسلیم فرآیند سالمندی می شود و سلول های قلب به دلیل سالخوردگی تغییر ماهیت می دهد و قلب مانند بقیه اعضای بدن دچار اختلال در عملکرد طبیعی خود می شود. بنابراین نارسایی قلب به علت سن بالا و بیماری های عروق کرونر در سالمندان شیوع دارد البته تمام عروق بدن مانند عروق مغزی در سنین بالا ممکن است دچار تصلب شرایین شود چنان که بیماری های مغزی در سالمندان شایع تر است.

بیماری های دوران سالمندی تکرارشونده و درمان های طولانی تر و پیچیده تری دارند. درست به همین دلیل است که بر نقش پیشگیری در بروز بیماری های قلبی و عروقی تاکید زیادی می شود؛ زیرا درمان عوارض قلبی و عروقی نه فقط دشوارتر است بلکه هزینه اقتصادی سنگینی روی دوش سالمند می گذارد. از آن جا که بیشتر سالمندان استقلال اقتصادی ندارند، مشکلات درمانی آن ها پیچیده تر و دشوارتر هم می شود.

نارسایی قلبی و ورزش برای سالمندان

انجام ورزش های پرتحرک مثل فوتبال، دویدن سریع و یا ورزش های رزمی به سالمندان توصیه نمی شود. ورزش در دوران سالمندی به حفظ سلامت و افزایش طول عمر کمک زیادی می کند. ورزش در سالمندی به اندازه دارو اهمیت دارد و حتما باید توسط پزشک متخصص نارسایی قلب یا درمانگر باتجربه تجویز شود و مواردی نظیر نوع ورزش، شدت، مدت زمان و تعداد جلسه های آن در طول هفته مشخص باشد.

نکته این جاست که حتی مجموعه ای از تغییرات کوچک در شیوه زندگی سالمندان می تواند آثار قابل توجهی بر کیفیت زندگی آنان بگذارد و اگر متناسب با شرایط فیزیکی بیمار و یا بیماری های زمینه ای وی باشد، از بروز بسیاری از عوارض عصبی ـ اسکلتی، عضلانی و ضعف عمومی سالمندان جلوگیری کند.

بیماریهای مربوط به قلب و عروق بیش از ۴۰درصد از کل مرگ و میرها را در ایران به خود اختصاص می دهد لذا لازم است سالمندان نکاتی را توجه کنند و از مصرف خودسرانه هر نوع دارو به هنگام ناراحتی های قلبی و عروقی جداً خودداری کنند و در اسرع وقت به پزشک متخصص نارسایی قلبی مراجعه نمائید .

نارسایی قلبی، می تواند معلول بیماری ها و شرایطی باشد که به ماهیچه های قلب آسیب می زنند و اغلب به وسیله بیماریهای شریان کرونر قلب و از جمله حملات قلبی ایجاد می شود. دیابت و فشارخون بالا هم به افزایش خطر این بیماری کمک می کنند. بیماری شریان کرونرعلت اصلی مرگ در مردان و زنان است و وقتی اتفاق می افتد که شریان هایی که خون را به ماهیچه های قلبی می برند سخت و باریک شده باشند. افرادی که قبلا حملات قلبی داشته اند خطر بالایی برای بروز این بیماری دارند.

آشنایی با درمان نارسایی قلبی (کلیک کنید)

منبع: به سایت. آفتاب. وب دا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا