چربي خون بالا
کاهش کلسترول در برنامه غذایی بیماران قلبی

جهت کنترل چربی خون در بیماری های قلبی، چند توصیه کاربردی را جهت کاهش دریافت چربی های رژیم غذایی و درمان چربی خون بیماران قلبی می توان ارایه نمود:
برنامه غذایی بیماران قلبی با هدف کاهش کلسترول
- جایگزینی لبنیات کم چرب (شیر ماست ، پنیر و …) به جای لبنیات پر چرب.
- استفاده از گوشت های کم چرب به جای گوشت های پر چرب (حذف پوست مرغ ، حذف چربیهای گوشت قرمز و…) کاهش استفاده از محصولات گوشتی پر چرب
- استفاده از مواد غذایی آب پز، تنوری ، کبابی و پخته به جای مواد غذایی سرخ شده
- استفاده از روغن به مقدار کم در پخت مواد غذایی
- استفاده از گوشت های سفید (ماهی، مرغ ) به جای گوشت قرمز ، سوسیس ، جگر و…
- کاهش مصرف مارگارینها و روغن های نباتی جامد یا هیدروژنه شده
- استفاده از روغن های مایع به جای روغنهای جامد
- استفاده از روغن زیتون در برنامه غذایی بیماران قلبی
- کاهش مصرف غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ کرده (پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و…)
- افزایش استفاده از میوه ها، سبزی ها، حبوبات ، دانه ها و غلات در برنامه غذایی روزانه
- افزایش استفاده از نان سبو سدار به جای نان های سفید
- کاهش استفاده از نانهای روغنی
- کاهش مصرف مرغ
- گوسفند و گاو مانند، دل، جگر، کله پاچه، زبان، مغز، قلوه
- کنترل برچسب مواد غذایی جهت تعیین میزان و نوع چربی
- تغییر نسبت در تهیه سس (روغن کمتر و آبلیمو یا سرکه بیشتر)
- تفت دادن سبزیها به جای سرخ کردن آن ها
- استفاده از بستنی میوه ای یا کم چرب به جای بستنی خامه ای
- جدا کردن چربی روی سطح سو پها و آب خور شها پس از سرد کردن آن
- خودداری از خرید گوشت چرخ کرده آماده به دلیل داشتن چربی زیاد
- استفاده از آب لیمو و آبغوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای مایونز در سالاد
افراد مبتلا به بیماری های قلبی برای استفاده کمتر از چربی ها در پخت شیرینی ها و غذاها در هنگام استفاده از غذاها در رستوران باید به موارد ذیل توجه کرد:
- خودداری از مصرف کره با غذا (چلوکباب، زرشک پلو)
- استفاده از دوغ یا ماست کم چرب به جای ماست پر چرب
- کاهش مصرف زرده تخم مرغ
- استفاده از غذاهای بخار پز و کبابی به جای غذاهای سرخ کرده
- استفاده از سس قرمز به جای سس سفید
- استفاده از یک سالاد سبزی همراه با آبلیمو یا سوپ سبزی بدون چربی
- اصلاح شیوه تهیه و پخت غذا (استفاده از روش های سرخ کردن ، کباب کردن ، بخار پز کردن و…)