قیمت نوار قلب
نوار قلب یکی از کم خطرترین و ساده ترین اقداماتی است که اطلاعاتی ارزشمند در مورد قلب به پزشک میدهد. نوار قلب در بررسی دردهای قلب و سکتههای قلبی ارزش خاصی دارد و به عنوان اقدامی روتین در تمام کسانی که مشکوک به مشکلات حاد قلبی باشند صورت میگیرد.
نوار قلب کاربردهای زیادی دارد. اما بیشترین استفادهای که از آن میشود، در بررسی بیماری های ایسکمی قلب (مانند آنژین صدری و سکته قلبی) است. در این بیماری ها نوار قلب دچار تغییرات خاصی میشود که حتی میتواند محل سکته و شدت آنرا بازگو کند. نوار قلب برای افرادی که تمام یا قسمتی از قلبشان بزرگ شده است نیز کاربرد دارد. همچنین تشخیص دقیق آریتمیها یا بینظمی قلبی از موارد بسیار مهمی است که تنها با انجام نوار قلب میسر است.
بیماری های بسیاری را نمیتوان با نوار قلب تشخیص داد و باید از روش های معاینه یا آزمایشی دیگر استفاده کرد، از این رو انتخاب صحیح هر وسیله تشخیصی برای هر بیماری قلبی، اهمیت دو چندان پیدا میکند و این انتخاب بر عهده پزشک متخصص قلب است.
روش کار نوار قلب به این صورت است که سیم های مربوطه از طریق گیرهها یا بادکش های مخصوصی به بدن وصل میشوند و بعد از تنظیم دستگاه ۱۲ لید قلبی و یک لید بلند از فرد گرفته میشود . وصل بودن درست تمام سیم ها برای گرفتن نوار قلب دقیق لازم است. محل وصل شدن بادکش های جلوی قلبی نیز اهمیت خاصی دارد و فرد باید با این کار کاملا آشنا باشد. بهتر است که بیمار ساعت و سایر لوازم فلزی خود را در آورد. سیم های مربوط به جلوی قلب نیز با بادکش های خاص و یا ترتیب مشخصی از جلوی قلب تا پهلوی چپ به بیمار چسبانده میشوند و سپس به صورت اتوماتیک یا دستی ۱۲ نوع مختلف نوار قلب گرفته میشود. در هر نوع، سیم های خاصی دریافت الکتریسیته را بر عهده دارند تا در نهایت نمایی کامل از قلب برداشته شود.
۶ نوار قلب اول وظیفه ثبت لیدهایی از دست و پا را به عهده دارند و ۶ نوار قلب مربوط به سیم های جلوی قلبی میباشند. در ضمن معمولاً یک نوار قلب بلندتر از لید شماره ۲ گرفته میشود تا سلامت ضربان قلب در طول زمان مشخص شود.
الکتروکاردیوگرام یک روش بی خطر می باشد که برای تشخیص بسیاری از اختلالات قلبی و غیر قلبی از قبیل ریتمهای غیر طبیعی قلب، گرفتگی رگهای کرونر، سکتههای قلبی، هیپرتروفی عضلات قلب، علل تنگی نفس، اختلالات الکترولیتی، اثرات داروها و … کاربرد دارد.
مشکلات نوار قلب
نوار قلب ممکن است مشکلات اندکی مانند جدا شدن پانسمان در حین وصل کردن الکترودها به قفسه سینه برای اندازه گیری سیگنال های الکتریکی قلب داشته باشد. در موارد اندک، واکنش به الکترودها ممکن است منجر به تورم و قرمزی در پوست شود.
تست استرس که در آن در حین انجام ورزش یا بعد از داروهای مقلد اثر ورزش، الکتروکاردیوگرام انجام می شود، ممکن است باعث تپش قلب یا به ندرت باعث سکته قلبی شود. این عوارض جانبی به دلیل انجام ورزش یا داروها رخ می دهند نه به دلیل انجام نوار قلب.
هیچگونه خطر تولید الکتریسیته و برق گرفتگی در طول الکتروکاردیوگرام وجود ندارد. الکترودهایی که روی بدنتان قرار می گیرند، فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می کنند و الکتریسیته تولید نمی کنند.
الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب یک روش بی خطر می باشد که برای تشخیص بسیاری از اختلالات قلبی و غیر قلبی از قبیل ریتمهای غیر طبیعی قلب، گرفتگی رگهای کرونر، سکتههای قلبی، هیپرتروفی عضلات قلب، علل تنگی نفس، اختلالات الکترولیتی، اثرات داروها و … کاربرد دارد که هزینه و قیمت بالایی ندارد.
آشنایی با مرکز نوار قلب تهران (کلیک کنید)
منبع:بیمارستان مهر. ریتم های قلبی. پزشک شما