فعالیت بدنی و پیشگیری از بیماری های قلبی

تاثیر ورزش در سلامت قلب جوانان
برای اطمینان از سلامت و رشد بچه ها در سنین مدرسه لازم است جوانان و نوجوانان در سنین مدرسه حداقل ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشند. این مقدار ورزش اثرات مهمی در سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی افراد جوان دارد.
تمرین مناسب فعالیت بدنی در افراد جوان به موارد زیر کمک می کند:
- تکامل بهتر و سلامتی دستگاه ماهیچه ای – اسکلتی (استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها)
- سلامت دستگاه قلبی عروقی (قلب و ریه ها) و پیشگیری از بیماری های قلبی
- سلامتی سیستم عصبی ماهیچه ای مانند هماهنگی و کنترل بهتر حرکات
- کنترل و نگهداری وزن مناسب و متعادل
فعالیت بدنی همچنین دارای اثرات مفید روانی در افراد جوان به صورت افزایش کنترل برخود و غلبه بر اضطراب و افسردگی می باشد. شرکت در فعالیت های ورزشی کمک می کند افراد جوان موقعیت هایی را برای ابراز وجود، افزایش اعتماد به نفس ، ایجاد تعاملات اجتماعی و همدلی با دیگر افراد جامعه پیدا کنند. همچنین فعالیت بدنی مطلوب برای بیماران قلبی ، در کسب عادات مفید بهداشتی و اجتناب از رفتارسوء (مانند سیگار کشیدن ، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر ) موفق تر بوده ، در انجام تکالیف مدرسه و فعالیت های علمی هم از تواناییهای بیشتری برخوردار می باشند.
فعالیت بدنی و پیشگیری از بیماری های قلبی سالمندان
فعالیت بدنی منظم باعث افزایش کارایی افراد سالمند و سبب پیشگیری از بیماری های قلبی می شود. به طور معمول برای حفظ سلامتی افراد سالمند میزان حدأقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی با شدت متوسط در ۵ روز از ایام هفته توصیه می شود. بسیاری از بیماری های غیرواگیر شایع در سالمندان با شرکت آن ها در فعالیت فیزیکی منظم، بهبود یافته و اثرات مثبت آن ظاهر می شود. بیماری های قلبی عروقی، آرتروز، پوکی استخوان و فشار خون بالا ، یبوست، ابتلاء به بعضی سرطان ها از جمله این بیماری ها هستند.
فعالیت فیزیکی باعث افزایش سلامت روانی و اعمال شناختی افراد پیر شده و اثرات مفیدی در کنترل اختلالات افسردگی و اضطراب و الگوی خواب آن ها دارد. شیوه زندگی فعال در افراد پیر، ایجاد کننده موقعیت هایی برای تشکیل دوستی های جدید، حفظ ارتباطات اجتماعی و تعامل با دیگر افراد در سنین مختلف است. با وجود این همه اثرات مفید که بر فعالیت فیزیکی است ، کاهش میزان شرکت در فعالیت های فیزیکی در افراد سالمند (در ارتباط با افزایش سن) یک شیوع جهانی دارد و وظیفه دولت ها، برای ایجاد بستر مناسب جهت افزایش فعالیت بدنی این قشر از افراد جامعه را دو چندان می کند.