سکته قلبی

علل سکته قلبی

سکته قلبی معمولا وقتی اتفاق می‌افتد که لخته خونی در مسیر جریان خون عروق کرونری ـ که تغذیه‌کننده عضله قلبی است ـ قرار بگیرد و شریان را مسدود کند.

سکته قلبی با نام «سکته عضله قلب» نیز شناخته شده و می‌تواند باعث مرگ شود. این حالت بسیار شایع است؛ زیرا افراد علائم سکته قلبی خود را با یک بیماری ساده مانند مشکلات گوارشی اشتباه می‌گیرند بنابراین دیر به بیمارستان مراجعه و اقدام‌های درمانی را با تاخیر دریافت می‌کنند.

درمان سکته قلبی طی سال‌های گذشته شناخته‌شده، ولی تنها در صورت اقدام فوری اثربخش است. شیوه زندگی افراد، مواد غذایی که مصرف می‌کنند، میزان ورزش و تمرینی که انجام می‌دهند و روش مواجهه با استرس نقش بسیار بزرگی در نجات از سکته قلبی دارد. از سوی دیگر، روش زندگی سالم از راه کنترل عوامل خطرزا نیز به پیشگیری از سکته قلبی کمک می‌کند.

وقتی یک یا تعداد بیشتری از شریان‌های تغذیه‌کننده قلب مسدود می‌شوند، خون حاوی اکسیژن به عضله قلب نمی‌رسد و سکته قلبی اتفاق می‌افتد. عروق کرونری به مرور زمان بر اثر انباشته‌شدن کلسترول باریک می‌شوند. این انباشتگی کلسترول به عنوان پلاک در شریان‌ها شناخته می‌شود و رسوب کلسترول در شریان‌های سراسر بدن «آرترواسکلروزیس» نامیده می‌شود.

سکته قلبی آخرین مرحله از فرآیند گرفتگی عروق است که معمولا چند ساعت طول می‌کشد. با گذشت هر دقیقه بافت قلبی بیشتری بر اثر فقدان خون‌رسانی تخریب می‌شود. در سکته قلبی، یکی از این پلاک‌ها جدا شده و یک لخته خون تشکیل می‌دهد؛ اگر این لخته به اندازه کافی بزرگ باشد، می‌تواند جریان خون را کاملا مسدود کند. به شرایطی که در آن شریان‌های کرونری به دنبال آرترواسکلروزیس باریک می‌شوند، بیماری شریان کرونری می‌گویند که این بیماری دلیل اصلی بیشتر حملات قلبی است.

یکی از دلایل سکته قلبی، اسپاسم شریان کرونری است که باعث توقف خون‌رسانی به قسمتی از ماهیچه قلب می‌شود.

مواد مخدری مانند کوکائین می‌تواند منجر به اسپاسم عروق کرونری شود. سکته قلبی می‌تواند بر اثر پارگی شریان قلبی نیز اتفاق بیفتد. از موارد غیرشایع دیگر می‌توان به لخته‌های خونی کوچک یا تومورهایی که از قسمت‌های دیگر بدن منشا می‌گیرند، اشاره کرد.

سکته قلبی آخرین مرحله از فرآیند گرفتگی عروق است که معمولا چند ساعت طول می‌کشد. با گذشت هر دقیقه بافت قلبی بیشتری بر اثر فقدان خون‌رسانی تخریب می‌شود؛ اگر خون‌رسانی به قلب هرچه سریع‌تر جبران شود، آسیب قلبی به حداقل می‌رسد.

سکته قلبی بسیار خطرناک است و به هیچ وجه اطرافیان نباید در این مورد سهل انگاری داشته باشند و باید هرچه سریع‌تر به بیمارستان مراجعه کرد.

آشنایی با علت اصلی سکته قلبی (کلیک کنید)

منبع: پرشین پرشیا. تماشا

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا