آنژيوگرافي

سی تی آنژیوگرافی چیست؟

از آنجا که روش های آنژیوگرافی در تصویربرداری و تشخیص بیماری های رگ های خونی مغز و قلب کاربرد گسترده ای پیدا کرده اند، روز به روز نیز بر تکنولوژی مورد استفاده در آنها افزوده شده و دستگاه های جدیدتر با قابلیت های حیرت آوری به دنیای پزشکی معرفی می شود. یکی از این نوآوری ها، آنژیوگرافی است که به طور معمول به وسیله اشعه X انجام می شود و در گذشته در تشخیص پاتولوژی رگ های خونی استفاده می شد، اما امروزه رادیولوژیست ها و متخصصان قلب با استفاده از آن، جراحی های تهاجمی بسیار ظریفی را در سیستم گردش خون به خصوص شریان های قلبی انجام می دهند.

سی تی آنژیوگرافی با استفاده از اشعه X، جریان خون در عروق مشاهده می شود. به این صورت که با استفاده از اشعه X و تحلیل کامپیوتری دستگاه CT، تصاویری را تولید می کند که امواج اشعه X از وسیله ای چرخشی از میان ناحیه مورد نظر بدن بیمار با زوایای گوناگون برای ساختن تصاویر Cross Sectional عبور می کند، سپس به صورت تصاویر سه بعدی بازسازی می شوند. در مقایسه با کاتتر آنژیوگرافی که باید کاتتر درون رگ قرار بگیرد و ماده حاجب تزریق شود، CTA، کمتر تهاجمی است و بیمار احساس امنیت بیشتری دارد. در این روش، بیماران نیازی به بستری شدن در بیمارستان پیدا نمی کنند.

کاربرد سی تی آنژیوگرافی

۱) بررسی شریان های تنفسی در ریه ها، برای جلوگیری از آمبولی تنفسی که خطری جدی اما قابل درمان است.

۲) مشاهده شریان خون کلیه در بیماران با فشارخون بالا و کسانی که مشکوک به داشتن بیماری های کلیه هستند. در این روش، تصاویری که Renal CT angiography می سازد، نیازمند تحلیل پیچیده ای است.

۳) مشخص کردن اتساع عروق آئورت و دیگر رگ های مهم بدن با سی تی آنژیوگرافی قلبی

۴) تشخیص اتساع یا گرفتگی عروق مغزی تهدید کننده حیات با سی تی آنژیوگرافی

۵) تشخیص بیماریهای آترواسکلروتیک با سی تی آنژیوگرافی

۶) تشخیص ترومبوزهای عروق پا با سی تی آنژیوگرافی

۷) تشخیص تنگی های شریان های کاروتید و همچنین ارزیابی ها پس از قرار دادن Stent (که آیا سر جای اصلی خود قرار گرفته اند یا خیر)

۸) مشاهده جزییات رگ های تغذیه کننده تومور با سی تی آنژیوگرافی

آنژیوگرافی یا سی تی آنژیو؟ برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

منبع: آفتاب

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا