سکته قلبی چیست؟
به طور طبیعی دیواره رگهای بدن نرم و قابل ارتجاع هستند به طوری که خون به راحتی می تواند داخل آن جریان داشته باشد به مرور زمان چربی و مواد دیگری که در خون وجود دارند روی سطح داخلی رگ رسوب نموده و این رسوب مجرای رگ را تنگ می کند.
عروق قلب نیز ممکن است دچار این حالت شده و در نتیجه قسمتی از عضله قلب که به وسیله این عروق تغذیه می شده اند بر اثر کم خونی صدمه می بینند که به این حالت سکته قلبی می گویند .
عوامل زمینه ساز سکته قلبی
- جنس ( بیشتر مردها مبتلا می شوند )
- سن بالا
- داشتن سابقه بیماری قلبی در فامیل
- بالا بودن چربیهای خون خصوصا کلسترول
- بالا بودن فشار خون
- مصرف دخانیات
- چاقی
- فشارهای عصبی و روحی
- زندگی بدون تحرک
- دیابت
علائم سکته قلبی
کاهش خونرسانی به عضله قلب ایجاد درد می نماید این درد معمولا شدید و ناگهانی در جلو سینه یا زیر جناغ سینه در حین فعالیت یا استراحت بروز میکند .
ممکن است به شانه ها و دندان ها چانه یا فک پایین در طول یک یا هر دو بازو و همچنین درناحیه معده انتشار یابد . درد با استراحت و قرض زیر زبانی نیترول گیسرین برطرف نشده و معمولا با علائم دیگرمانند عرق سرد ، پریدگی رنگ بی قراری و احساس وحشت ، تهوع و استفراغ و تنگی نفس همراه است .
بسیاری از بیماران پس از سکته قلبی بهبود یافته و به راحتی به زندگی ثمربخش خود بازگشته اند. بهبود علائم سکته قلبی به تدریج صورت میگیرد و بازگشت به فعالیتهای سابق باید به طور دقیق و حساب شده باشد . همکاری متقابل بیمار، فامیل و پزشک معالج باعث تسریع بهبودی سکته قلبی شود.
آشنایی با بهترین درمان سکته قلبی (کلیک کنید)
منبع: ساداتی