تپش قلب

تپش قلب باعث زنده نگه داشتن انسان می شود ولی اگر تپش قلب احساس شود نشانه خوبی نیست. احساس تپش قلب که مانند کوبیدن قفسه سینه است باعث ترس در فرد مبتلا می شود. در این مقاله ابتدا در مورد علت های تپش قلب مانند مشکلات قلبی، پرکاری تیروئید و اضطراب صحبت می شود. پس از آن روش های تشخیص تپش قلب بررسی خواهند شد. سپس علائم و نشانه های تپش قلب توضیح داده می شوند در قسمت آخر نیز، درمان تپش قلب بررسی می شود و در مورد درمان دارویی تپش قلب نیز مطالبی آورده می شود.
علت های تپش قلب
احساس تپش قلب علت های مختلفی دارد. برای مثال اختلال ترس یا هراس میتواند باعث تپش قلب شود. معمولا اختلال ترس احساس وحشت است که ناگهان بروز می کند و بدون آگاهی و معمولا بدون دلیل تکرار میشود و در طول مدت ترس قلب تند میزند و ممکن است باعث عرق یا تنفس سریع، احساس ضعف، بیهوشی و سرگیجه شود.
دلایل دیگر تپش قلبی عبارتند از:
- واکنش های شدید عصبی مانند استرس و اضطراب، شک و یا هراس
- ورزش و فعالیت بدنی شدید و تپش قلب
- مصرف کافئین مانند چای، قهوه، شکلات و نوشابه های مشکی
- کم آبی بدن و تب
- پایین آمدن قند خون و تپش قلب
- کم خونی و تپش قلب
- مصرف نیکوتین و تپش قلب
- تغییرات هورمونی مربوط به عادت ماهیانه، بارداری و یا یائسگی و تپش قلب
- مصرف داروهای سرماخوردگی و تپش قلب
- مصرف بعضی از داروهای استنشاقی بیماری آسم و تپش قلب
- مصرف داروهای مسدود کننده بتا و ضد احتقان ها
- مصرف مواد مخدر همچون آمفتامین ها و کوکائین
اختلال ریتم قلبی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تنگی رگ های قلبی، نارسایی قلبی، بیماری های دریچه قلب و یا وجود یک عصب اضافه در مدارهای الکتریکی قلب ایجاد گردد.
پرکاری تیروئید و کم خونی نیز از دیگر علل اختلال در ریتم قلبی و ایجاد بی نظمی در ضربان قلب (آریتمی) افراد هستند.
فعالیت های زیاد بدنی مانند ورزش شدید ممکن است باعث افزایش ضربان قلب و ایجاد تپش قلب برای چند دقیقه در شخص شود. علاوه بر آن نوشیدن چای غلیظ، قهوه تلخ و سیگار کشیدن در بعضی مواقع می تواند باعث تپش قلب شود.
مشکل قلبی و تپش قلب
یکی از مواردی که باعث افزایش ضربان قلب می شود، فیبریلاسیون دهلیزی است که از جمله علائم این بیماری، آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و در بیشتر موارد ضربان سریع قلب می باشد. این بیماری یک مشکل رایج قلبی است که در بیشتر موارد افرادی که سن بالایی دارند را دچار می کند. از ویژگی های فیبریلاسیون، تپش خیلی سریع و نامنظم حفره های بالایی قلب می باشد. سرعت تپش بطن ها بیشتر می شود و باعث ایجاد یک ضربان تند و نامنظم در قلب می شود. احساس تپش قلب ممکن است در اثر انقباضات زودرس قلب، به حالت واقعی تبدیل شود. انقباضات و تپش های زودرس قلب، در بیشتر مواقع، ضربان هایی پراکنده هستند که هنگامی که فرد در مورد آنها صحبت می کند می گوید که گویی بند قلب او پاره می شود. این تپش ها معمولا خطرناک نیستند. همچنین در بعضی مواقع به هنگام ورزش و فعالیت بدنی، تپش قلب زیاد می شود که برای فرد کاملا محسوس و قابل فهم است اما باعث ایجاد مشکلی برای فرد نمی شود.
تیروئید و تپش قلب
یکی از نشانه های پرکاری تیروئید تپش قلب است که ضربان قلب تند و نامنظم می شود. البته در این حالت، ضربان قلب طبیعی نیست و به عنوان یک بیماری و موقعیت اورژانسی شناخته می شود. بنابراین برای پیشگیری از عوارض بسیار بد پرکاری تیروئید، باید حتما درمان شوید. عوارض پرکاری تیروئید شامل بیماری ها و مشکلات قلبی مانند تپش سریع قلب، آریتمی قلبی (تپش نامنظم قلب) یا فیبریلاسیون بطنی است و گاهی نیز ممکن است منجر به نارسایی احتقانی قلب شود. زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. هر چند که در هر سنی احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد، اما در جوانان و افراد میانسال شایع تر است.
اضطراب و تپش قلب
به دلیل اینکه معمولا انسانها، در حالت طبیعی ضربان قلب خود را احساس نمی کنند، اگر که متوجه ضربان قلب خود شوند، حالت بدی در فرد بوجود می آید که به آن تپش قلب گفته می شود و در بیشتر مواقع به دلیل استرس و ورزش ها و فعالیت های بدنی شدید مثل دویدن بوجود می آید و همیشه دلیلی بر وجود بیماری قلبی نیست.
رایجترین علت تپش قلب، مشکلات روحی و روانی می باشد. بیماری های قلبی که باعث بالا رفتن و یا پایین آمدن ضربان قلب می شوند، آریتمی یا بی نظمی ضربان قلب نامیده می شوند که این مشکل نیز باعث می شود که احساس کنیم به تپش قلب مبتلا شده ایم.
اشخاصی که سطح دانش و فرهنگ بالاتری دارند، نسبت به افراد دیگر، بیشتر تپش قلب را احساس می کنند. این مشکل با میزان حساسیت فرد نسبت به قلب خود که هوشیاری قلبی نامیده می شود نیز ارتباط مستقیم دارد.
تپش قلب، در حالی که فرد دراز کشیده است و به ویژه زمانی که شخص روی شانه چپ می خوابد نیز دیده می شود که هم می تواند به علت اضطراب و هم به علت هوشیاری قلبی باشد.
قلب تریبون بقیه اعضای بدن است و خیلی از قسمت های بدن، هنگامی بیماری خود را نشان می دهند که به نارحتی قلبی مبتلا شوید. افرادی نیز که تیروئید آنها پرکار است و علائمی مانند گرگرفتکی و تعریق خیلی زیاد دارند، قلبشان سریع تر می تپد. همچنین در افتادگی دریچه قلب (پرولاپس دریچه میترال)، نیز تپش قلب، زیاد دیده می شود.
تپش قلب و فیلم های ترسناک
افرادی که مبتلا به مشکلات و بیماری های قلبی هستند، باید از نگاه کردن فیلم های ترسناک و فعالیت های دیگری که موجب استرس و افزایش تپش قلب می شوند دوری کنند.
معمولا مردان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند که چربی خون بالا، فشار خون بالا، دیابت و استرس می توانند از علل آن باشند.
به بیماران قلبی توصیه می شود که در فصل گرما مایعات کافی بنوشند تا از کم شدن آب بدن آنها پیشگیری شود چون کمبود آب بدن موجب اختلال هیدراته شده و روی کارکرد قلب اثر منفی می گذارد و باعث ایجاد مشکلات قلبی از جمله تپش قلب می شود.
آلودگی هوا نیز می تواند بر روی بیماری های قلبی و تپش قلب تاثیر منفی بگذارد. در مراکز شهرها، آلودگی هوا بیشتر است که می تواند باعث افزایش مشکلات در بیماران قلبی شود. بنابراین بهتر است که بیماران قلبی، در مکان های کثیف و آلوده رفت و آمد نکنند. در خانه نیز بهتر است از دستگاههای تصفیه کننده هوا استفاده شود تا تاثیرات منفی آلودگی هوا کم شود.
از جمله عواملی که می توانند باعث بدتر شدن بیماری های قلبی شوند، دیدن فیلم های ترسناک و کارهای پرهیجان می باشد. زیرا که هیجان و اضطراب باعث افزایش ترشح کولامین و در نتیجه بالا رفتن ضربان قلب برای رساندن خون بیشتر به مغز می شود.
لازم است همه افراد به عوامل بالا برنده خطر بیماری های قلبی توجه کنند و آنها را کنترل کنند. مثلا عواملی مانند تغذیه مناسب، کم کردن اضطراب، کنترل فشار خون، درمان دیابت و اصلاح روش نادرست زندگی می تواند به کاهش گرفتگی عروق قلب کمک کند.
تشخیص علت تپش قلب
در هنگام تپش قلب باید در هر حال برای تشخیص به پزشک مراجعه شود. پس از انجام معاینات از بیمار نوار قلب گرفته میشود که میتواند علت تپش قلب را مشخص کند. گاه نیز آزمایشاتی برای تشخیص بیماریهای زمینهای نیاز است. اگر علت تپش قلب مشخص نشود، دستگاهی به نام هولترمونیتور یا نوار قلب متحرک به بیمار وصل میشود تا در طول یک روز نوار قلب مداوم از او گرفته شود. اگر بیمار در طی این مدت دچار تپش قلب شود، نوار قلب در همان حالت از بیمار گرفته شده و نوع آریتمی قلب فرد مشخص می شود. علاوه بر هولتر مانیتورینگ، میتوان از تست ورزش جهت القائ بعضی آریتمی های خطرناک بهره برد تا پزشک و بیمار مطمئن شوند که فعالیت شدید ، باعث آریتمی خطرناک نیست.
برای تشخیص علل و عوامل تپش قلب و درمان آنها، مراجعه به پزشک متخصص قلب لازم است و اگر مسائل روحی و روانی عامل تپش قلب باشند، مراجعه به روانپزشک برای کسب آرامش مفید می باشد و اگر بعد از بررسی ها، بیماری قلبی در فرد تشخیص داده شود، اقدامات درمانی لازم توسط پزشک متخصص قلب و عروق انجام می شود.
فردی که مبتلا به تپش قلب می شود باید نزد پزشک برود. پزشک بعد از معاینه فرد، از او نوار قلب می گیرد که می تواند به تشخیص علت تپش قلب کمک کند.
گرفتن نوار قلبی (الکتروکاردیوگرام) استفاده از دستگاه هولتر (دستگاه قابل حملی که به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت ضربان قلب بیمار را ثبت می کند) انجام EPS و تحریک الکتریکی قلب از طریق آنژیوگرافی و تست های استرس ورزشی از راه تشخیص آرتیمی به شمار می روند.
اگر دلیل تپش قلب، با گرفتن نوار قلب تشخیص داده نشود، پزشک نوار قلب متحرک را به بیمار وصل می کند که تا ۲۴ ساعت، اگر فرد به تپش قلب مبتلا شد، در همان حالت از او نوار قلب گرفته شود و بیماری او تشخیص داده شود. علاوه بر آن می توان از تست ورزش قلب برای تشخیص علت تپش قلب استفاده نمود.
از جمله راههایی که برای تشخیص بیماری های قلبی استفاده می شود، گرفتن نوار قلب و انجام اکوکاردیوگرافی می باشد که می تواند کارکرد عضله قلب، دریچه های قلب و گرفتاری لایه اطراف قلب یا پریکارا را نشان دهد. تست ورزش نیز نشان دهنده احتمال گرفتگی عروق و مقداری که فرد می تواند فعالیت داشته باشد می باشد. آنژیوگرافی عروق کرونر نیز که مقدار و مکان گرفتگی عروق را به صورت صددرصد نشان می دهد و تعیین کننده ی روش درمان می باشد، به عنوان وسیله ای موثر برای تشخیص بیماری های قلبی استفاده می شود.
علائم و نشانه های تپش قلب
نشانه های فیزیکی تپش قلب آنقدر شدت زیادی دارد که ممکن است باعث شود تصور کنید که دارید میمرید و علائم آن میتواند مانند نشانه های یک حمله قلبی باشد. حتی این امکان وجود دارد که احساس درد در قفسه سینه کنید، به آهستگی نفس بکشید، احساس کنید که دارید خفه می شوید و حتی کنترل خود را از دست بدهید. این حمله حتی ممکن است شما را از خواب بسیار عمیق بیدارکند. یک حمله برای ده دقیقه یا بیشتر طول می کشد و پس از آنکه تمام شد، بیمار احساس کوفتگی و خستگی شدید میکند. برای اینکه حمله غیر قابل پیش بینی است معمولا باعث ایجاد ترس ، هیجان، یا نگرانی بسیار میشود و احتمال میدهید حمله در هر زمانی به وجود آید.
از جمله نشانه های همراه تپش قلب می توان به سرگیجه، تنگی نفس، سرفه های ناگهانی، درد قفسه سینه و غش کردن اشاره نمود.
نشانه های تپش قلب، به علت به وجود آورنده آن بستگی دارد. به عنوان اگر فردی تپش قلب همراه با بیماری ریه داشته باشد، رنگ پوست او تیره است و بدن او گرم است. اگر استرس همراه با تپش قلب داشته باشد، التهاب و رنگ پریدگی و در مواردی نیز خشکی دهان در آن فرد دیده می شود.
نشانه های بیماری های قلبی، در سنین مختلف با هم تفاوت دارد ولی رایج ترین علامت آن درد قفسه سینه است که معمولا به سمت پشت، دست چپ و یا فک کشیده می شود. از دیگر نشانه های رایج بیماری های قلبی، تنگی نفس است که بیشتر در هنگام فعالیت بدنی و کم شدن توان تنفس فرد دیده می شود.
در مردان بالای ۴۰ سال، هر دردی که بین ناف تا لاله گوش باشد، به عنوان درد قلبی در نظر گرفته می شود مگر اینکه با معاینات و بررسی ها، خلاف آن ثابت شود. از نشانه های دیگر بیماری های قلبی عروقی، درد در قسمت بالای شکم است که در برخی موارد با درد معده یا مری اشتباه گرفته می شود. همچنین ضعف و بی حالی، به ویژه در افراد با سن بالا و کم شدن نیروی بدنی، ممکن است از نشانه های دیگر بیماری های قلبی باشد.
تعداد ضربان عادی قلب
تپش قلب ناشی از یک سیکل (دوره) کامل انقباض قلب و پر و خالی شدن آن از خون می باشد. در یک فرد بزرگسال، هر سیکل این انقباضات، در زمانی کمتر از یک ثانیه انجام می شود. به همین علت، تعداد تپش طبیعی قلب به ازای هر دقیقه، برای مردان در حدود ۷۰ و برای خانم ها در حدود ۷۵ ضربان می باشد.این تعداد تپش برای نوزادان که گردش خون تندتری دارند و سریع تر نفس می کشند در حدود ۱۳۰ ضربان به ازای هر دقیقه می باشد.
درمان تپش قلب
درمان تپش قلب بر اساس از بین بردن عامل ایجاد کننده تپش (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل)، شناسایی و رفع بیماری های همراه تپش قلب (پرکاری تیروئید، پایین آمدن قند خون، نشانه های یائسگی و استرس) و درمان نامنظمی ضربان قلب می باشد. در اغلب موارد می توان با عادت ها و تغذیه مناسب ، دوری از اضطراب و هیجان و ترک ورزشهای نامناسب، تپش قلب را بهبود داد. به منظور درمان قطعی برخی ضربان های نامنظم بازچرخشی قلب، ممکن است مانورهای واگی توسط پزشک یا شخصی که آموزش دیده است انجام شود که با تحریک عصب واگ باعث منظم شدن ضربان قلب در برخی موارد می شوند مانند:
- ماساژ قسمت کاروتید گردن (به شرط اینکه با اجازه پزشک انجام شود و فردی که آنرا انجام می دهد نیز روش انجام بدون خطر آنرا فراگرفته باشد.)
- نفس نکشیدن و حبس کردن نفس برای مدت زمان کوتاه
- سرفه مداوم
- نیشگون گرفتن از پوست بازو تا حدی که موجب شود احساس درد کنید.
- شستشوی صورت با آب سرد، بردن سر داخل آب سرد برای مدت زمان کوتاه، یا دوش آب سرد به گونه ای که سر زیر آب سرد باشد.
- مانور والسالوا: با دست، جلوی بینی و دهان را بگیرید، و سعی کنید که در این حالت، هوا را از بینی بیرون بدهید به گونه ای که بتوانید حس کنید پرده های گوش شما به سمت خارج حرکت می کنند.
- با در نظر گرفتن این نکته که در اغلب مواقع، تپش قلب به عنوان مشکل خاصی شناخته نمی شود، می توان با کم کردن استرس و انجام فعالیت های بدنی آرام، تپش قلب را درمان کرد.
در بعضی مواقع شخص احساس افزایش ضربان قلب می کندکه این احساس به شکل های مختلف مانند کوبش، لرزش، تپش و … می باشد.
منظور از تپش قلب، باز و بسته شدن یا انقباض و انبساط قلب است. قلب مانند یک تلمبه است و در هنگام انقباض، خون را به بیرون پمپاژ می کند و در هنگام انبساط به درون مکش می کند.
تعداد تپش نرمال قلب، به ازای هر دقیقه، ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان می باشد و در موارد غیر طبیعی و غیر نرمال، بیشتر از ۱۰۰ تا ۱۳۰ ضربان در دقیقه است.
برای درمان تپش قلب، باید ابتدا علل بوجود آوردنده آنرا مشخص کرد و مشکلاتی ماننند قند خون، استرس و هیجان را در فرد درمان کرد. پس از آن می توان با تغذیه مناسب، دوری از اضطراب، پرهیز از ورزشهای سنگین، پیاده روی، شنا و کم کردن وزن، تپش قلب را کم کرد و بهبود داد.
برای درمان تپش قلب باید عوامل بوجود آورنده تپش مانند آریتمی را درمان کرد.
البته آرتیمی خفیف نیاز به درمان نداشته و با پیشگیری از موارد تشدید کننده بیماری مانند مصرف ادویه جات، چای غلیظ، نوشابه و قهمه می توان آن را کنترل نمود.
دارو درمانی راه اول درمان اختلال ریتم قلبی است. هنگامی که استفاده از دارو برای درمان آرتیمی مؤثر واقع نگردد عمل ابلیشن یا سوزاندن بافت قلبی انجام می شود.
ابلیشن روشی است که با هدایت یک لوله نازک به سیاهرگ و عضله قلبی بیمار، بافت هایی را که باعث ایجاد بی نظمی در ضربان قلب می گردند را به وسیله امواج رادیویی تخریب می کند.
استفاده از باتری های ضربان ساز، دفیبریلاسیون قلبی و جراحی از دیگر روش های اصلاح ریتم قلبی شدید هستند.
ورزش اثرات روحی و روانی و جسمی زیادی دارد و پیاده روی منظم، به بیماران مبتلا به تپش قلب توصیه می شود.
در افراد مبتلا به بیماری های قلبی،پزشک با در نظر گرفتن شرایط فرد و بیماری او، انجام مقدار مشخصی از ورزشهای هوازی را پیشنهاد می کند که بهترین آنها برای این افراد، پیاده روی در هوای خوب و شنا می باشد.
درمان دارویی تپش قلب
در مواقعی که حملات تند ضربانی در فرد اتفاق می افتد و تکرار می شوند، ممکن است از چند دارو برای کنترل ضربان قلب استفاده شود. اگر که تپش قلب به علت ریتم های نامنظم قلب بوجود آمده باشد داروهایی مانند دیگوکسین ، کینیدین ، مسدودکنندههای کانال کلسیم ، پروکاینامید ، و داروهای ضد بتا آدرنرژیک تجویز میشوند. در آریتمی های قلبی، اگر ریتم قلب به حالت نرمال خود برگردانده نشود، امکان وقوع بیماری هایی مانند نارسایی احتقانی قلب، حلمه قلبی، یا ایست قلبی وجود دارد که می تواند تهدیدی برای جان فرد بیمار باشد.
ممکن است که در بیماران دچار برادی کاردی قلبی (ضربان پایین قلب)، برای تنظیم تپش قلب، از دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) استفاده شود که در سینه فرد قرار داده می شود تا هنگامی که نیاز است، به تنظیم ضربان قلب بیمار بپردازد.
در موارد بسیار اندک، استفاده از شوک الکتریکی برای اتمام ضربان نامنظم قلب ضروری می شود.
نویسنده: دکتر حسین نوید
با سلام آقای دکتر.
سوالی برام پیش اومد.
در یک فرد مصدوم و رسیدن بالای سر ایشان.
چرا به جای گوش کردن دای قلب بیمار نبض را از دست میگیرند و از قبل اول نمیگیرند؟
با سلام
اگر سوْال شما بر أساس انچه که در تلویزیون و در فیلم ها و سریال های ایرانی نشان داده می شود ایجاد شده است ؛ باید عرض کنم چیزی که نمایش داده می شود کمتر با واقعیت منطبق است. در برخورد با یک مصدوم بطور خلاصه ابتدا باید میزان هوشیاری او را با صدا کردن بیمار ارزیابی کرد و سپس تنفس وی را با نگاه به قفسه سینه و حس دم و بازدم وی بررسی می کنند و نبض های محیطی هم اصلا به کار نمی آید و چک نبض گردنی صورت می گیرد.
با احترام
باعرض سلام وخسته نباشید.مادربنده ۸۰سال داردودچارکم خونی است. متخصص قلب محترمی کشف نمودکه ایشان فشارریه هم دارد.ازمحضرتان می خواستم بپرسم که درمان ایشان رابامتخصص قلب شروع نماییم یامتخصص ریه. زیراآن پزشک محترم مقدارزیادی قرص ازجمله دیگوکسین، دیلتیازیم ۶۰،ویتامین ای، اسیدفولیک،قرص کلسیم، پردنیزولون ۵(کورتون) وسه تااسپری باسه نوبت مصرف دادکه البته بعدسه ماه خوردن ایشان دچارتکررادرار،تورم پاها،ضعف شدید وغیره شدوالان جزاسیدفولیک وآسپرین ودیلتیازم کم ویک اسپری چیزدیگرمصرف نمی نماید.واعتمادش رابه درمان ازدست داده است تاحدی. باتشکروسپاس
با سلام
در صورتی که منشأ ایجاد فشار ریه از بیماری های ریوی باشد بهتر است که توسط فوق تخصص محترم ریه درمان انجام شود ، در غیر اینصورت و در صورت ایجاد نارسایی سمت راست قلب ، درمان بأید توسط متخصص نارسایی قلبی انجام شود.
با احترام
باسلام و وقت بخیر
38 سال سن دارم. حدود یک ماه است تپش قلب دارم اوایل خیلی کم و گذرا بود ولی الان بیشتر شده. هنگام پله بالا رفتن و فعالیت بشدت نفس کم میارم و خیلی زود خسته میشم. سرگیجه، درد قلب و تیر کشیدن قلب هم دارم ولی تا حالا ب پزشک مراجعه نکردم.
اگ راهنمایی بفرمایین ممنون میشم
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل ، کم خونی ، بیماری های تیروئیدی ، مشکلات قلبی ، استرس و اضطراب و …. . برای تشخیص علت نیاز به آزمایش چکاپ جهت بررسی علل مختلف و بررسی قلبی می باشد.
با احترام
با سلام
من مدتی است قلبم تیر میکشه و بعضی اوقت در خواب هم اینگونه میشوم یک هفت است که تنگی نفس دارم که هنگام خواب بیشتر میشه اکو و نوار گرفتم گفتن مشکلی نیست mr+ tr+ , mild mvp دارم و ef= 60 در ضمن ۲۲ سالمه قدم ۱۸۲ و وزنم ۷۲ است آزمایش خون هم دادم نرمال بود
با سلام
با توجه به سن و نوع علایم و نیز یافته های نوار و اکوی نرمال بنظر نمی رسد که مشکل قلبی منشا علایم شما باشد.
با احترام
با سلام مجدد وتشکر از پاسخگویی شما
آیا امکان پیشرفت نارسایی میترال من است؟
در ضمن تنگی نفس میتونه از اعصاب هم باشه؟
آخه ۳ بار اکو کردم هر ۳ بار گفتن مشکلی نیست
با سلام
بطور کلی نارسایی دریچه ای با سرعت کند رو به پیشرفت خواهد بود و بنابراین أکوی منظم لازم است .
تنگی نفس هم می تواند منشأ عضوی ( قلبی ، ریوی ، … ) داشته باشد و هم منشأ عصبی .
با احترام
باسلام خدمت دکتر نوید .غرض از مزاحمت اینکه ۳۵سال دارم وحدود ۲سالی هست که گه گاهی تپش قلب با یه فکر کردن که ایجاد استرس میکنه و بعضی مواقع هم بدون دلیل پیدا میکنم که کمی نگرانم کرده یه بارهم به متخصص مراجعه کردم گفته موردی نداره ولی بازم نگرانم درضمن بنده مدت ۱۱سال است که اعتیاد به تریاک دارم. لطفا راهنماییی کنین که چه کارهایی جهت رفع این مشکل انجام بدم باتشکر فراوان
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل : کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری های قلبی ، استرس و اضطراب و …. .
در صورتی که بررسی قلبی شده اید و موردی نبوده ، باید به دنبال سایر علل باشید و از مشاور هم جهت کاهش استرس و اضطراب و هم جهت ترک سوء مصرف مواد کمک بگیرید.
با احترام
با سلام. ۳۰ سال دارم. از دوران بچگی ضربان قلبم بالا بوده و چند سالی میشه ضربانم بین ۸۲ تا ۸۴ ثابت هست. ذو ماهی است چند روز یک بار در شرایط عادی بدون هیچ فعالیتی دچار تپش قلب میشم به طوری که کاملا ضربان قلب را میفهمم و بغد از مدتی آروم میشه. هیچ احساس درد و سوزش و نفس تنگی یا علائم خاصی ندارم. دارویی مصرف نمیکنم. در آزمایش خونی که هر ۷/۸ ماه یک بار میدهم هیچ مشکل تیرویید یا کم خونی ندارم و مشکل اعصاب و استرس هم ندارم. اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
با سلام
ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است ، و در صورتی که بیشتر از ۱۰۰ شود قابل بررسی برای علل احتمالی تپش قلب می باشد.
گاهی ضربان قلب بدون اینکه بیش از طبیعی باشد ، احساس می شود که نیاز به اقدام خاصی بجز ارامش ندارد.
با احترام
با سلام
آقای دکتر من از ۲ سال پیش یه حسی مانند لرزش و بینظمی در تپش قلبم داشتم به دکتر مراجعه کردم الان ۲ سال که قرص متورال میخورم روزی ۲عدد و یک ساله نیمه که به دلیل فشار خون قرص لوزارتان هم روزی ۲ عدد میخورم اما مدام تپش قلبم بالا میره تو این مدت چند بار تست ورزش و اکو و حتی تست هسته ای قلب هم دادم گفتن مشکلی نداری اما همچنان مشکل تپش قلب رو دارم جدیدا روزی یکی دو بار هر بار به مدت حدودا ۳ ثانیه یه جور رعشه لرزش عجیبی قلبم رو میگیره برای اون چند لحظه نفس کشیدنم سخت میشه تا امروز که برا اولین بار تو فاصله یه ربع سه بار اینجوری شدم میخواستم بدونم دلیلش چیه(این حس مثل اینه که حس کنی برای یه مدت کوتاه مسیر پمپاژ خون تو قلبت بر عکس میشه و قلبت رعشه میگیره) با تشکر از وقتی که برای این متن بلند بالای من گذاشتید
با سلام
در مورد سن و جنسیت و سایر عوامل خطر بیماری قلبی مطلبی بیان نکرده اید. خوشبختانه بررسی های قلبی به گفته خودتان انجام شده و رضایت بخش بوده اند. علایمی که دارید ( رعشه و لرزش ) بنظر نمی رسد که منشأ قلبی داشته باشد.
مشاور جهت کاهش استرس و اضطراب توصیه می شود.
با احترام
سلام اقای دکتر ایا بیماری اختلال هراس و بانیک ربطی به فشار خون دارد یعنی فشار خون را افزایش میدهد ؟ممنونم
با سلام
هرگونه استرس مزمن سبب افزایش فشارخون خواهد شد.
با احترام
با سلام
من ۲۳ سالمه ناراحتی قلبی دارم دکتر اولم گفت مادرزادیه و هیچ مشکلی برات پیش نمیاد ولی برای مسابقات اسکیت باید برگه سلامت میبردم دوباره رفتم دکتر گفت حق ورزش کردن نداری هیچ توضیحی هم نداد فقط گفت باید بری بیمارستان قلب هالتر وصل کنی که نرفتم. الان یه چند وقته تنگی نفسم بیشتر شده و بعضی وقتا بالای قلبم درد میگیره خیلی نگرانم میترسم دکتر برم میشه راهنماییم کنید. میخواستم بدونم اگه باردار بشم مشکل برام بوجود میاد یا نه؟ متشکرم
با سلام
بهتر است اول تکلیف وضعیت قلبی خود را مشخص کنید و سپس در مورد خطرات بارداری سوال نمایید !
با احترام
سلام آقای دکتر اول شماره مستقیم تماس شما می خواستم در ضمن من دو سال تپش شدید قلب دارم اکو و تتست ورزش رفتم مشکلی نداشتم و این بیماری لبته هر ۴ یا ۳ ماه یکبار میاد سراغم نمی دونم از استرس البته داروی آمی ترپلین استفاده می کنم و پروپرانول البته ورم معده ام دارم و ورزش زومبا هم استفاده می کنم و خیلی نگرانم که این وضعیتی که دیروز به سراغم اومد دوباره بیاد خواهشا راهنمایی کنید آیا استرس مشکل قلبی یا ورزش …….
با سلام
امکان تماس مستقیم غیر از حضور در کلنیک وجود ندارد.
با توجه به طبیعی بودن تست ورزش و اکو ، بنظر نمی رسد که مشکل قلبی داشته باشید.
برای کاهش استرس و اضطراب به مشاور مراجعه نمایید.
با احترام
سلام اقای دکتر ،،من مدت هفت ساله همش قلبم تیرمیکشه و بعضی وقتا حس گرفتگی و خفه بودن قلبم بهم دست میده وقتی عصبی میشم قلبم مثل یه سوزن تیز میشه و جمع میشه ولی الان یه مدته لرزش شدید دست گرفتم و دست چپم یه درد دائمی داره دکتر رفتم ولی موند توش فقط واسم پروپرانول نوشت وقتی یکم اروم میشم مثلا موقع خواب قلبم چنان کوبنده میزنه که حتی پاهام و شکمم هم باهاش تکون میخورن میشه راهنماییم کنید ??
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل ؛ بیماری های قلبی ، مشکلات تیروئیدی ، کم خونی ، استرس و اضطراب و …. .
با مراجعه به پزشک و بررسی علل فوق می توانید به علت تپش قلب خود پی ببرید.
در نهایت در صورتی که منشأ داخلی و جسمی برای تپش پیدا نشد ، با مشاوره می توانید استرس و اضطراب را کاهش داده و علایم خود را کنترل نمایید.
با احترام
سلام
ببخشیداقایی دکترمادرمن ۴۸سال سن داره وتازگی دچارناراحتی قلبی شده ورفتم زیرنظرپزشک وعکس هسته ایی گرفتیم که مشخص شده یکی ازرگ های فلبش گرفته ولی ایشون خیلی زیاد ووفاصله نیم تایک ساعت فشارخونش تغییرمی کنه هم بالا وهم پایین وپشت سرش احساس درد داره وچندجای بدنش هم به گفته ی خودش دانه زده علت چیه؟ممنون میشم جواب بدید.
با سلام
در صورت نوسان بیش از حد فشار نیاز به مراجعه پزشکی و کنترل فشار خون وجود دارد.
ایجاد دانه در سطح بدن علامت شایع بیماری های قلبی نیست.
با توجه به نتیجه اسکن هسته ای هم باید درمان برای تنگی عروق انجام شرد.
با احترام
سلام جناب دکتر
من زن ۴۰ ساله ای هستم که ۲۵ سال پیش متوجه بیماری رماتیسم قلبی شدم.سال ۸۹ با علائم تنگی نفس شدید بالن زدم و اندازه قطر دریچه من از ۱ سانت به به ۱.۹ رسید.در اکو که ۶ ماه پیش داشتم هم خوشبختانه تغییر خاصی نداشته ولی جدیدا بعضی وقتها به خصوص شبها دچار حالت ضعف شدیدی در ناحیه قفسه سینه میشم که گاهی از اونجا به جاهای دیگه هم منتشر میشه.توی این حالت جرات نمیکنم هیچ حرکتی کنم و بی حرکت میخوابم تا خودش بر طرف میشه.فردای اون روز هم معمولا بی حال تر از همیشه هستم.البته من مدتهاست دچار اظطراب و ضعف اعصاب هم هستم و مشکلات و مرگ و میر و …اثرات خیلی بدی روی من داره.میخواستم بپرسم علائمی که گفتم ارتباطی با مشکل قلبی داره یا عصبیه؟
با سلام
علایمی که مربوط به مشکلات دریچه ای می باشد بصورت تنگی نفس و بیشتر هم در زمان فعالیت می باشد و در درازمدت تپش قلب هم ایجاد خواهد شد.
علایم یاد شده با یافته های شایع قلبی همخوانی ندارد، کاهش استرس و اضطراب و تماس نزدیک با پزشک قلبتان توصیه می شود.
با احترام
سلام
آقای دکتر می خواستم بدونم آیا میکروب معده باعث ریتم af میشه کلا میکروب معده رو ریتم قلب تاثیر داره ؟
با تشکر
با سلام
اگر منظور شما از میکروب معده ، هلیکوباکتر پیلوری عامل ایجاد زخم معده و دوازدهه می باشد ، ارتباطی بین این عامل و آریتمی شناخته نشده است.
با احترام
سلاماقای دکتر،ببخشید اقای دکتر من ۱۷سالمه والان تقریبا سه ساله که مشکله تپش قلب وتنگی نفس دارم،یه مدت طولانی اینجوری میشه،بعد خوب میشه اما دوباره بعدگذشته ۳ ۴ماه دوباره شروع میشه،پیش پزشکرفتم،نوار قلب اکووهمه چی انجام دادم اماگفتن هیچمشکلی نیست وربطش دادن به مشکله عصبی درصورتی که من هیچ مشکلی ندارم وزندگیهکاملاخوبی دارمناراحتی واسترس ندارم،البته پزشکه متخصص نبودولی گفتن چیزی نیست ونیازی به مراجعه به متخصص نیست،الان دوباره اینجوری شدم اخساسه سنگینیه بدی روی قلب وقفسه سینم دارم که باعث میشه تنفسم مشکل بشه،خصوصاوقتی دراز میکشم یا به حالت لم داده میشینم،سرگیجه وسردرده زیادیم دارم چشمام سیاهی میره،واقعاخسته شدم نمیدونمچیکارکنم هیچ دارویی برامتجویز نشد این مشکله تنفس خیلی اذیت میکنه خصوصاسنگینی که ازطرف بالای کمروقفسه سینم فشارمیاره،لطفا راهنماییمکنین،
با سلام
انجام اکو توسط متخصص قلب صورت می گیرد و غیر متخصص توانایی انجام این کار را ندارد.
در صورتی که بررسی قلبی قابل اعتمادی داشته اید ، بنظر نمی رسد که منشا قلبی داشته باشد.
سایر علل مثل کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، استرس و اضطراب را بررسی کنید.
با احترام
با عرض سلام و خسته نباشید
مادر بنده مدت ها از تپش قلب ناگهانی رنج میبرد طوریکه شاید به طور مثال سالی یکی دوبار این اتفاق می افتاد و رد میشد سپس این حالت ۳-۴ ماهی یکبار تبدیل ش و نهایتا به ۲۰ روز یکبار افزایش پیدا کرد البته مادر بنده فرد استرسی محسوب می شوند سری آخر ایشان رو به بخش اورژانس بیمارستان برای بررسی این جریان انتقال دادیم که مشخص شد فشار بالایی داشتند و نوار قلب ایشان ضربان بالا و لی پایداری را نشان می داد که ۲ شب در سی سی یو بستری شدند و در همان زمان اکو و آزمایشات لازم در بیمارستان از ایشان گرفته شد که کمی پتاسیمشان کم بود و کلسترول خونشان بالا بود ۲۸۰ اما تریگلیسیریدشان نرمال و خوب بود اما در کل موردی در اکوی ایشان در بیمارتسنا مشخص نشد و پزشک تنها اعلام کرد عضله قلبشان سالم است وریه سالمی هم دارند تنها کمی دریچه میترالشان افتادگی دارد که دکتر اعلام کرد موردی نیست و پس از مرخص شدن از بیمارستان پزشک به ایشان داروهای والسارتان ۸۰ روزی ۱ بار، آسپیرین روزی ۱ بار، تریامترن روزی نصفه ، متورال ۵۰ روزی دوبار نصف قرص و آتوروستاتین ۲۰ شبی یک بار تجویز کردند که خداروشکر فشارشان تحت کنترل شده و از ۱۱ -۱۲ بالاتر نیامد اما مجددا اخیرا ایشان تپش قلبشان دوباره بازگشت اما علائم گذشته مانند سرگیجه یا بی حالی طولانی مدت را نداشتند و سرگیجه لحظه ای داشتند که دمتر ایشان تشخیص AVNRT دادند و گفتند که ابلیشن انجام دهند یا اگر از ابلیشن می ترسند قرص وراپامیل ۴۰ را روزی دوبار صبح و شب به صورت نصفه قرص مصرف نمایند اما جناب دکتر مادر بنده دچار خستگی می شوند و این خستگی میز دقایقی بیش نیست به طور مثال روزی که با ایشان برای پیاده روی بیرون رفتم بعد از ۵ دقیقه خسته شدند و نشستند و مجددا نرمال شدند و عرق ریز و معمولی داشتند که البته در روز ۵شنبه ۱۷ دی که هوا کمی گرم بود و ایشان لباس گرم زیادی پوشیده بودند اتفاق افتاد ضمن اینکه مادرم اسکن قلب هم انجام دادند که خدا رو شکر موردی نداشت و نمره ۴ رو از تست استرس و اسکن قلب و ورزش گرفتند حالا سوال بنده این است با این تفاسیر این خستگی ایشان طبیعی است؟ آیا به دلیل عوارض قرص وراپامیل است؟ و یا قرص هایی که عرض کردم دو ماه است استفاده می کنند. در کل پیشاپیش با سپاس فراوان از پاسخ شما
با عرض پوزش که مجدد مزاحم میشم سن مادر بنده در حدود ۶۳ سال است نمره تست استرس و اسکن قلب ایشان در حدود ۴ عنوان شده کهلازم بود بنده اصلاح نمایم با تشکر مجدد
با سلام
در صورت طبیعی بودن اکو و اسکن قلب ، علایم ایشان نظیر خستگی و … نمی توان به منشا قلبی ارتباط داد.
برای تپش قلب هم در صورتی که درمان ارویی مؤثر نباشد و از طرفی بیمار مایل باشد با ابلیشن درمان انجام پذیر است.
مصرف همزمان متورال و وراپامیل هم به دلیل افت ضربان قلب توصیه نمی شود.
با احترام
با عرض سلام و خسته نباشید.
حدود۱ماهی هست که چشمام نبض پیدا کرده۱هفته ای میشه که خوب شده بود اما ۲روزه دوباره چشم سمت چپم نبض داره میخواستم علتش رو بدونم.
در ضمن زیر سینه سمت راستم هم ۲باری میشه که نبض داره مثل تپش قلب میمونه همزمان باهاش سینه سمت راستم هم تپش داره میخوام بدونم وافعا تپش قلبه یا نه؟
با تشکر ۳۹سالمه.
با سلام
برای آگاهی از وجود تپش قلب دو راه وجود دارد :
اندازه گیری تعداد نبض در یک دقیقه
انجام نوار قلب در زمان تپش
در صورتی که بیشتر از ۱۰۰ ضربان در دقیقه باشد ، نیاز به بررسی دارد.
با احترام
سلام آقای با تشکر از همکاری شما هر بار بعد از تپش قلبم که خدمتتان عرض کردم با اکو و تست ورزش چیزی مشخص نشده دکترها تاکید دارند رگی از قلبم باید بسوزونن تا تپش قلبم کمتر شود آیا این روند را شما تاکید می کنید یا طبق نظر قبلی شما باید به یک مشاوره مراجعه کنم ممنونم
با سلام
انواع خاصی از تپش قلب در اثر اختلالات مسیرهای هدایتی در قلب ایجاد می شوند که با عمل ابلیشن یا همان به اصطلاح سوزاندن عامل تپش درمان می شوند.
در صورتی که به این نوع از تپش قلب مبتلا هستید و به درمان دارویی پاسخ نمی دهد ، می توانید از ابلیشن استفاده کنید.
با احترام
با سلام
1- عوارض سوزاندن قلب چیست؟ ۲- آیا با این روش به طور کامل تپش قلب درمان می شود؟
ممنون
با سلام
برای کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک های آریتمی و یا همکاران فلوشیپ الکتروفیزیولوژی مراجعه نمایید.
با احترام
سلام آقای دکتر ممنون بابت مقاله ی مفیدتون من کم خون هستم و در سرما انگشت های دست و بیشتر از آنها انگشت پام بشدت سرد میشه بطوری که برخی اوقات مجبور میشم با جوراب بخوابم ولی چند وقتی میشه که بعضی شبها از خواب می پرم و حس میکنم کل بدنم بشدت گرم شده جوری که زیر پتو احساس میکنم دارم آتیش میگیرم انگار سیستم بدنم کاملاً معکوس شده باشه بعد از حدود یک ساعت دوباره به حالت قبل برمیگردم باز انگشت هام باز سرد سرد میشن؛ این حالت به تپش قلب ربط داره؟ ممنون آقای دکتر
با سلام
به نظر ارتباطی بین مطالب مطرح شده وجود ندارد.
با احترام
سلام دکتر من ۲۵سالمه وتقریبا نزدیک به ده ساله این مشکل و دارم ده سال پیش مدام تنگی نفس داشتم بخصوص وقتی دراز میکشیدم یا میخوابیدم و همیشه یه لیوان آب کنارم بود و بایدمیخوردم وگرنه احساس خفگی داشتم خیلی دکترای مختلف رفتم وآزمایش و نوار قلبم دادم تا اینکه یه دکتر گفت هیچی نیست فقط تلقین میکنی و جنبه عصبی داره و چون اونزمان المپیاد استانی شرکت کرده بودم گفتن بخاطر استرسه ازونسال به بعد من همیشه این مشکلو حداقل هفته ای سه بار داشتم بخصوص موقع خواب..یا بالا رفتن از پله همیشه نفس کم میاوردم و میذاشتم به حساب استرس الان تقریبا چندساله شدیدتر شده و بااینکه به این شرایط چندساله عادت کردم ولی اذیتم میکنه هر وقت شب میشه میترسم بخوابم چون سریع تنگی نفس میگیرم (سرفه نمیکنم اصلا ولی گلوم همیشه خلط داره)تازگیا تپش قلب هم بهش اضافه شده وطوریکه از خواب بیدارم میکنه و باید چند دقیقه بشینم تا آروم شه
با سلام
در صورتی که بررسی های قلبی انجام شده و طبیعی بوده است ، بنظر نمی رسد که منشا قلبی داشته باشد.
تپش قلب نیز علل متنوعی شامل کم خونی ، مشکلات تیروییدی ، بیماری های قلبی ، استرس و اضطراب و …. دارد. با بررسی علل فوق و انجام مشاوره جهت کاهش استرس و اضطراب بنظر تا حدود زیادی تشخیص و درمان انجام خواهد شد.
با احترام
با عرض سلام و وقت بخیر
از اول دی ماه دچار سرماخوردگی شدم بعد از یک هفته به پزشک در درمانگاه مراجعه کردم که آموکسی سیلین و سرماخوردگی و دیفن هیدرامین رو تجویز کردن،بعد از گذشت ده روز در دانشگاه دچار سرفه های متوالی و شدید و خشک و گرفتگی صدا شدم و به پزشک داخلی مراجعه کردم که پنی سیلین و دگزامتازون و کلرافنیرامین و کوآموکسیکلاو و دیفن هیدارمین کامپند و تئوفیلین-جی رو تجویز کردن که گفتن تئوفیلین – جی رو تا حد امکان مصرف نکنم،بعد از گذشت سه روز تاری دید و حالت تهوع شدید پیدا کردم که نیمه های شب به ارژانس مراجعه کردم بعلت تهوع و فشار ۸ سرم و دگزامتازون و متوکلوپورامید رو تجویز کردن و گفتن کوآموکسی کلاو رو قطع کنم و سفکسیم رو مصرف کنم،بعد از گذشت ۲ روز همچنان دچار تنگی نفس و سرفه های خشک و حالت تهوع میشدم که تئوفیلین-جی رو مصرف کردم که قدری بهبود پیدا کردم اما همچنان دچار تنگی نفس بودم که به متخصص داخلی-ریه مراجعه کردم بعد از گرفتن عکس گفتن عفونت ندارد و داروهای قبلی رو ادامه بدم و تئوفیلین-جی رو مصرف کنم اما با کمی فعالیت دچار تنگی نفس و ضربان قلب ۱۰۰ (فشار نرمال) ،عرق شدید، لرزش بدن و درد و سوزش در قفسه سینه و پشت قفسه سینه رو احساس میکنم و بعد از هر بار احساس خستگی شدید میکنم که نیم ساعت خوابم میبرد و بعد ناگهانی از خواب میپرم روز گذشته به متخص داخلی – ریه مراجعه کردم و تست ریه هم دادم اما نرمال بود و ایشون برای تنگی نفس telfast و trubuhaler 160 رو تجویز کردن و چک آپ رو هم نوشتن،که جوابش رو هنوز دریافت نکردم و گفتن قول نمیدن که اثر داشته باشه
۲۶ سال سن دارم و با توجه به اینکه در آزمایشگاه بیوتکنولوژی مشغول به کار هستم در کارم اختلال ایجاد شده
عذر میخوام از اینکه اینقدر با جزئیات مطرح کردم
به نظر شما امکان مشکل قلبی وجود دارد؟
ممنون میشم اگر نظرتان را بگویید
با تشکر
ببخشید فراموش کردم بگم فشار ۱۳ رو ۸ و ضربان قلب ۱۰۱-۱۰۷ هم داشتم به طوریکه ضربان رو کاملا حس میکنم
بابت غلط های املایی عذر خواهی میکنم به علت تایپ سریع اتفاق افتاده
با تشکر
ا سلام
با توجه به سن و جنسیت شما احتمال وجود بیماری های شایع قلبی در شما کم است.
دوره بیماری عفونی برخی موارد طولانی می شود و عدم تاثیر مناسب آنتی بیوتیک ها نیز مزید بر علت خواهد بود.
در صورتی که پس از برطرف شدن علایم بیماری عفونی همچنان تنگی نفس ادامه یابد و مشکل ریوی هم وجود نداشته باشد توصیه به انجام بررسی قلبی نیز می شود.
با احترام
با عرض سلام مجدد و خسته نباشید سوالی داشتم آقای دکتر زمانیکه نبض مادرم رو گرفتم البته بعد از خواب که بیدار شدند متوجه شدم در بین ضربان ایشان احساس کردم نبض خالی میزند به طوریکه مثلا بعد از هر ۴-۵ ضربان منظم این حالت پیدا می شد و البته بعد از اینکه ایشان بیدار شدند و مشغول کار روزانه ضربان به حالت عادی بازگشت و نبض خالی نداشتند حال سوال بنده این است آیا این موضوع مشکلی دارد یا در کل مشکلی ایجاد خواهد کرد؟ با توجه به اینکه در اسکن قلب و اکو مشکلی در قلب مشاهده نشده بود
با سلام
ضربان و ریتم قلب در زمان خواب نسبت به بیداری افت دارد و ممکن است انواعی متنوعی از اختلالات در زمان خواب مشاهده شود که اکثرا نیاز به اقدام خاصی ندارند.
با احترام
با سلام و خسته نباشید
دختری بیست و چهارساله هستم ک مدتی ب اندازه ی ده روز احساس درد در قسمت راست قفسه سینه و کتف و گردن احساس می کنم بهمراه نفس تنگی شدید دکتر ک رفتم با مشاهده ی نوار قلب فقط قرص ایندرال نوشتن برام نغس تنگیم بهتر شده ولی هنوزم احساس درد و سینگینی توی قفسع سینه اذیتم می کنه نفس تنگی هم ب شدت کمتری همرامه…. خیلی نگرانم نمی دونم باید چیکار کنم… ناگفته نماند قبل از درد قلبم به اندازه ی بیست روز لرزش داشتم گاهی لرزش کل بدنم رو درگیر میکنه… تست تیرویید هم دارم گفتن مشکل نداره و برا لرزشم کلی انتی بیوتیک نوشتن ک فقط این موضوع رو کم کرده ولی برطرف نشده…. چیکار باید بکنم
با تشکر
با سلام
با توجه به سن و جنسیت شما و نیز نوع علایم مطرح شده ؛ بنظر نمی رسد که منشا علایم بیماری های قلبی شایع باشد.
با احترام
با سلام و احترام
بنده ۳۰ ساله مرد هستم و از حدود دو هفته پیش، بصورت ناگهانی دچار تنگی نفس، درد در قفسه سینه ، احساس خفگی در ناحیه تحتانی بدن (مثل زمانی که بیش از حد نفس خود را نگه می داریم و در ناحیه کمر و باسن دچار ضعف می شویم)، مشکل شدید در بلع آب دهان و احساس ضربان در گلو و گردن و سوزش همزمان بالای کلیه ها، شدم و با مراجعه به درمانگاه، فشار خونم ۱۶/۱۱ بود. دستگاه هولتر فشار خون نیز فشار بالایی برای من نشان می داد. هنوز فرصت مراجعه به پزشک قلب برای اکو پیش نیامده اما نوار قلب کاملا نرمال است. خواهشمند است در این زمینه بنده را راهنمایی کنید.
بعلاوه، نکته جالب این است که در همین بازه زمانی کوتاه، تعداد بسیاری از افراد هم سن اینجانب دچار چنین مشکلی شده اند که اپیدمی خاص و مشکوکی را به ذهن متبادر می کند. این موضوع از کامنت های هم اینجا نیز به راحتی قابل درک است.
با تشکر
با سلام
هر گونه احساس درد یا ناراحتی و یا تنگی نفس نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
سلام دکتر من پدر سکته قلبی کردن و ۴ تا رگ بسته داشتن که استنت گذاشتن اما تنگی نفسشان ادامه دار تا اخیرا دکترها گفتن باید باتری بزارن نمیدونم این کار به صلاح هست یا خیر با توجه به شرایط ایشان ممنون
با سلام
جهت اظهارنظر دقیق نیاز است که مدارک قلبی شامل آنژیو ، اکو ، نوار قلب و …. رؤیت شود.
با احترام
با عرض سلام و حسته نباشید خدمت شما آقای دکتر و ممنون به دلیل وقتی که می گذارید آقای دکتر سوال بنده راجع به PVC هستش آیا اینکه می گویند دلم هری میریزد همان PVC است؟ و به عبارتی همان ضربان نا به جای قلبی است؟ دوم اینکه در دقیقه چند بار نبض خالی بزند خطرناک است؟ سوم مادر بنده مدتی از اینکه به گفته خودشان دلشان هری می ریخت اذیت می شدند اما الان مدتی است که می گویند رفع شده است و مشکلی ندارند آیا می تواند همان عوارض دارویی مثل وراپامیل باشد؟ به عبارتی چون ایشان در روز دو بار نصفه متورال- یک والسارتان – یک عدد آتورواستاتین – نصفه عدد تریامترن- یک عدد آسپیرین و دو بار نصفه وراپامیل استفاده می کنند ممکن است که این هری ریختن قلب به خاطر عادت نداشتن بدن به داروها باشد؟
با سلام
یکی از انواع ضربان نابجای قلبی همان PVC می باشد و توسط بیماران گاهی بصورت ریزش قلب یا دل توصیف می شود.
مصرف همزمان متورال و وراپامیل باعث کاهش شدید ضربان قلب و برطرف شدن ضربانات نابجا نیز خواهد شد و توصیه نمی شود.
با احترام
با سلام و عرض خسته نباشید
۳۸ سالمه و دو ماه هست که نوعی تپش قلبی تکی یا جفتی رو علاوه بر قلبم در رگهای گردنم نیز کاملا احساس میکنم اغلبشون تکی هستند که اوایل هفته ای یک بار بود و دو روزه در طول شبانه روز سه چهار مرتبه اتفاق می افته در یکی دو مورد این تپش ها رو در سرم نیز احساس کردم و نوعی سرگیجه لحظه ای داشتم البته اخیرا کلسترول خونم بالا هست و مدتی آترواستاتین ۴۰ مصرف کردم سیگار هم مصرف میکنم
دو سال قبل بدون هیچ عارضه ای جهت چکاپ نوار قلبی و اکوی زمان استراحت دادم و متخصص گفت که مطمئن باش هیچ مشکل قلبی نداری ولی کلسترولم بقدری بالا بود که آترو استاتین ۴۰ صبح و شب تجویز کرد
حال این مورد ذهنم رو مشغول کرده و یکباره به سراغم میاد لطفا راهنماییم کنید
بسیار ممنونم
با سلام
جهت تعیین ریتم قلب هولتر ۲۴ ساعته ضربان قلب کمک کننده است.
از عوامل خطر قلبی مثل مصرف سیگار و چربی خون بالا نیز اجتناب نمایید.
در دراز مدت سبب ایجاد بیماری قلبی خواهند شد.
با احترام
سلام دکتر
ببخشید من ۱۵ سالمه حدود یک هفتهس ک یهویی احساس نفس تنگی میکنم و شدیدا سرفه میکنم این وضعیتم حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول میکشه و بعد از اون تپش قلب میگیرم( به طوری ک خودمم هم احساسش میکنم )
متاسفانه بنا به دلایلی هم امکان مراجعهم به دکتر نیست
میشه ی ذره راهنماییم کنید( اصن به نظرتون مشکل جدیییه؟؟؟!!!! )
با سلام
برای بررسی علل تپش قلب باید به پزشک مراجعه کنید.
با احترام
باسلام. خانمی ۳۶ ساله هستم دوماه پیش درد شدیدی در سمت چپ قلبم داشتم که ۵ دقیقه باشدت ادامه داشت بعد از اتمام درد بازوی چپم و انگشتان دستم تا چند روز درد داشت تا یکی دوساعت بعد از درد تکرر ادرار شدید داشتم. به متخصص قلب که مراجعه کردم گفتن از اعصابه. اما از اونروز که این دردو داشتم روزی چند بار درد خفیفی در قلبم دارم و بازوی چپم و شانم درد میکنه در ضمن مچ دست چپم اون قسمت که نبض میزنه هم درد داره . بنظرشما سکته قلبی نکردم با این علایم؟
با سلام
در صورتی که توسط متخصص قلب ویزیت شده اید و مشکلی نبوده است ، بنظر نمی رسد که منشا علایم شما بیماری قلبی باشد.
در ضمن در صورت ایجاد انفارکتوس یا سکته قلبی معمولا شرایط به راحتی کنترل نمی شود و علایم و روند بیماری ، بیمار را به بیمارستان و مراقبت های ویژه خواهد کشاند.
با احترام
با سلام و ضمن تشکر از زحمات شما
من مادرم دو سال است سردرد شدید داشته که میگن سالمه ولی در طول این ماه خودبخود حالت تپش قلب خیلی شدید و گرفتگی عضله و تنگی نفس این حالت در طول چند دقیقه براشون پیش میومد بعدش نمیتونستن حرف بزنن و دست سمت چپشون هم بی حس کامل میشد این حالتا چندبار پشت سرهم براش اتفاق افتاد بیمارستان هم برای انجام معاینات بستری شد که گفتن سالم و منشا عصبی داره در صورتی که مادرم آدم خیلی ارامی هست و این حالتها در مهمونی و بهترین برهه زمانی براش پیش میومد حالا با استفاده قرصهای:پرانول۲۰-روزی دوبار، سرترالین روزی یکی و کلونازپام روزی یکی اون حالتا براش پیش نیومده قرصارم قطع کرده ولی بازم درد قفصه سینه، بی حالی و سردرد و گردن درد داره لطفا راهنمایی کنید با تشکر فراوان
با سلام
هر گونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت نیاز تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
سلام
من پرولاپس میترال ( با تشخیص اکو ونوار متخصص قلب ) به صورت جزیی دارم و روزی یک عدد پرانول ۱۰ میخورم ، یک ماه پیش دچار آنفولانزا معده شدم و به شدت استفراغ سبز میکردم و اسهال که دکتر آمپول دومپریدون را در سرم ترکیب کرد و قرصشو قبل از غذا روزی ۲ عدد بهم داد و ۲۰ عدد سیپروفلوکساسین ۲۵۰ روزی ۲ عدد از اون روزی که آمپول سرمی دومپریدون زدم ( اون روز ضربان قلبم تند شد و فرداش دوباره خوب شد ولی با کوبش قلب و نامنظمی ) دچار کوبش شدید قلب مثل اینکه یک لحظه قلبم نمیزنه و بعد با یک کوبش محکم ادامه میده ، البته من دچار اضطراب هم هستم ، و ورم معده شدید دارم ،وآلرژی شدید فصلی همراه با اضطراب دارم ، آیا بعد از تزریق اون آمپول دومپریدون ، قلب من نا مرتب میزنه یا دلیل دیگه داره ؟، خیلی ممنون از جوابتون.
با سلام
بنظر نمی رسد که ارتباطی بین این علایم و تزریق آمپول وجود داشته باشد.
با احترام
سلام
تشکرفراوان بابت جوابتون ، آیا من باید به دکتر روانپزشک مراجعه کنم یا دکتر قلب ؟ به خاطر این علایم .
سلام
تشکرفراوان بابت جوابتون ، آیا من باید به دکتر روانپزشک مراجعه کنم یا دکتر قلب ؟ به خاطر این علایم
با سلام
ابتدا برای بررسی علل عضوی به متخصص قلب مراجعه و در صورت نداشتن مشکل به مشاور مراجعه نمایید.
با احترام
با سلام جوانی ۲۰ ساله هستم چند ساله سیگار میکشم مدتیه از ضربان قلب بالا رنج میبرم مخصوصا وقتی صبح اولین سیگار رو میکشم ضربان حدود ۱۲۰ یا حتی بعضی وقتا ۱۴۰ میشه بعد از غذا خوردن هم باز ضربانم میره بالا حدود۱۰۰ میشه ولی وقتی غذا نخوردم یا سیگار نکشیدم ضربان حدود ۸۰ هستش.تا الان ۳ بار اکو رفتم و هر سه بار دکتر گفته مشکلی بجز افتادگی جزیی دریچه که مهم نیست نداریم وقتی هم سرپا می ایستم ضربان از ۱۰۰ تا ۱۳۰ متغیر هستش.میخواستم بدونم اینا طبیعیه یا مشکل دارم؟لطفا زود جواب بدید خیلی نگرانم
با سلام
لطفا نگران چندین سال مصرف سیگار در سنین نوجوانی و جوانی باشید !
با احترام
سلام من هر روز ضربان قلبم به مدت ۵ ثانیه خیلی تند میشه .نوار قلب واکو هم گرفتم دکتر گفت همه چیزت خوبه .حالا نمیدونم این تپش قلب یهویی علتش چیه؟استرس و اضظراب هم ندارم.توی اون ۵ ثانیه حدود ۴۰ تا میزنه ضربانم…ممنون میشم علتشو بگین.بیشتر شبا این اتفاق میفته
با سلام
ضربان قلب طبیعی ۶۰ تا ۱۰۰ در دقیقه است ، افزایش کوتاه مدت ( ۵ ثانیه ) در ضربان قلب مشکل مهمی نیست.
با احترام
امروز دوباره رفتم پیش اون دکتر ۴ ماه پیش فقط افتادگی دریچه رو تشخیص داده بود الان خون پس دادن دوتا دریچه رو تشخیص داد.آیا چنین چیزی امکان داره؟تو ۴ ماه؟؟؟قبلش هم اکو پیش دکترای دیگه رفته بودم فقط افتادگی دریچه تشخیص داده شده بود
با سلام
جهات اظهارنظر دقیق رؤیت مدارک قبلی و فعلی شما ضروری است ، در صورت تمایل ارسال فرمایید.
با احترام
سلام
من ۱۵ سالمه,چند روزه قلبم درد میکنه و احساس میکنم قلبم میلرزه و ضربانشو حس میکنم.نبضم حدود ۹۰ تا یا بیشتره.احساس خستگی هم زیاد دارم.باید چی کار کنم؟
با سلام
هر گونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه ، نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت نیاز تست های تکمیلی درخواست شود ولی با توجه به سن و جنسیت و نوع علایم احتمال وجود بیماری قلبی در شما زیاد نیست.
با احترام
با سلام، من ۲۱ سالمه و پرولاپس دریچه میترال دارم هر روز ۱ ایندرال ۱۰ صبح و یکی شب میخورم چون تپش واقعا اذیتم میکنه،اما گاهی اوقات من وسط روز هم مجبور میشم از تپش بالا یکی دیگه هم بخورم،گاهی وقتا شب موقع خواب احساس ریزش در قلبم رو دارم،باتوجه به اکو انجام شده توسط متخصص من هیچ مشکلی جز همون پرولاپس خفیف رو ندارم،اما درد هایی که در قفسه سینه من میپیچه، احساس ریزش در قلبم،و تپش ها منو نگران میکنه ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
با سلام
پرولاپس خفیف بجز اکوی پیگیری هر یک تا ۳ سال یک بار نیاز به اقدام خاصی ندارد.
مصرف قرص ایندرال برای کنترل تپش قلب موردی ندارد و کم عارضه است.
برای تعیین الگوی ریتم قلبی ، استفاده از هولتر ۲۴ ساعته ضربان قلب کمک کننده است.
سایر علل تپش مانند کم خونی ، مشکلات تیروئید ، استرس و اضطراب و …. را نیز در نظر داشته باشید.
با احترام
سلام آقای دکتر سپاس فراوان به خاطرمقاله مفیدتون.دختری بیست و چهار ساله هستم که دوماه پیش به علت عفونت گوش داخلی به طور ناگهانی سرگیجه وتهوع بسیار شدیدی گرفتم و خیلی ترسیدم.از اون روز به بعد دچار ترس استرس و دلشوره شدم طوری که وقتی هواتاریک میشد دلشوره من هم شروع میشدوگاهی تپش قلب داشتم حالا خیلی بهترم فقط بعضی شبا وقی میخوام بخوابم تپش قلب میگیرم وعرق میکنم . یه بار هم نوارقلب دادم سالم بود.به نظر شما نیاز به دارودارم وباید پیش چه دکتری برم؟
با سلام
تپش قلب علل متنوعی دارد شامل : کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری قلبی و ….. و استرس و اضطراب . با توجه به شرایط به نظر نمی رسد که مشکل قلبی منشا علایم شما باشد.
با احترام
سلام آقای دکتر خسته نباشید.
من ۱۸ سالمه وقتی مثلا در مدرسه فعالیت زیادی انجام میدم مدت کوتاهی بعدش قلبم تیر میکشه شاید واسه سی ثانیه تا چهار دقیقه سردرد میگیرم چشام سیاهی میرم یا یک مشکل جدی و بزرگ دیگه ای هم که دارم اینه که اگه از خواب بیدار شم یا از حالت دراز کشیده پا شم و راه برم چشام سیاهی میره برای یک دقیقه هیچ جا رو نمیبینم در حدی که باید دیوارو بگیرم وگرنه میفتم این خیلی اتفاق میوفته واسم تا الان به طور جدی پیگیری نکردم چون نمیتونم و نمیدونم چجوری به مامانم بگم چون اونوقت فکر میکنه خیلی جدیه و نگران میشه به نظر شما مشکل قلبی دارم؟
با سلام
با توجه به سن و جنسیت و نوع علایم مطرح شده ، بنظر نمی رسد که منشا قلبی قابل توجه برای شما مطرح باشد.
با این وجود بهتر است که توسط متخصص ویزیت شوید تا مطمئن شوید.
با احترام
سلام،من بعضی وقت ها یه درد تیرکشیدنی از قسمت پشت شانه هام میاد تا قفسه سینم که دردش غیزقابل تحمل میشه اما بعد چند دقیقه خوب میشه/به مدت ۲ هفته هم درد تو ناحیه قلب و دست چپ و زیر بغل دست چپم داشتم،اما الان اون درد را ندارم ولی تپش قلب دارم و نفس تنگی هم دارم،من ۲۴ سالمه/من مشکل قلبی دارم یا نه؟اون درد تیرکشیدنی مال چه چیزیه؟
با سلام
هرگونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت نیاز تست های تکمیلی درخواست شود.
با احترام
با عرض سلام، اقای دکتر ، من ۲۳ سالمه و جدیدا زمانی که دراز میکشم احساس نا خوشایندی تو قفسه سینم دارم، حس میکنم نا منظم میزنه قلبم و مدام احساس بالا و پایین رفتن فشار خون همراه با این بی نظمی دارم،فشارم تا جایی افت میکنه که گاهی وقتا حسی مثل بختک دارم(البته در بیداری و دراز کش)، یعنی قادر به تکان دادن بدنم نیستم و به سختی نفس میکشم و سرم سبک میشه (برای ده ثانیه) ، این حس نمیذاره بخوابم، لطفا راهنمایی کنید، با تشکر
با سلام
علایم ذکر شده با علایم بیماری های شایع قلبی هم خوانی ندارد.
جهت کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید.
با احترام
سلام آقای دکتر، پسری هستم ۲۳ ساله و به شدت استرسی. حدود ۴سال پیش به مدت چند روز در طول روز یکی دوبار ضربان قلبم خیلی بالا میرفت، و علامتهای دیگه ای مثل سرد شدن دست و پا و همچنین احتیاج به دستشویی پیدا میکردم، به یک پزشک عمومی مراجعه کردم که گفتن فشارتم بالاست، ایشون برام پروپنانول تجویز کردند. که بعد از اون تا چندین سال دیگه اون مشکل رو تجربه نکردم. تا چند وقت پیش که دوباره دقیقا همون مسئله برام پیش اومد. این بار به متخصص قلب مراجعه کردم که ایشون انواع تست رو انجام دادند از جمله آزمایش خون، نوار قلب، عکس قفسه سینه، اکو، هولتر و حتی تست تیلت. در آخر ایشون گفتن قلبم مشکل خاصی نداره و فقط باید استرسم رو کنترل کنم. اما برام ۱۰۰ عدد پروپنانول ۱۰ تجویز کردند. و گفتن موقعی که استرس دارم، فعالیت ورزشی سنگین انجام ندم. سوال بنده از شما اینه که تا چه حد میتونم فعالیت ورزشی داشته باشم؟ الان تقریباً هرروز ۳۰ دقیقه ورزش میکنم که گاهی فقط پیاده روی و دو هست و گاهی حرکات قدرتی مثل وزنه نسبتا سبک و حرکت شنا و دراز نشست انجام میدم و مشکل خاصی برام پیش نیومده. فقط احساس میکنم ضربانم بعد از قطع شدن فعالیت، دیر پایین میاد. ببخشید که طولانی شد. ممنون از توجه شما
با سلام
برای اظهار نظر در مورد شما ، رؤیت کلیه مدارک الزامی است.
در صورت تمایل ارسال کنید.
با احترام
معذرت میخوام، سوال دیگه ای هم داشتم که بهتر هست پروپنانول رو قبل فعالیت ورزشی مصرف کنم یا بعد از فعالیت؟ درحال حاضر بعد ورزش مصرف میکنم چون وقتی قبل ورزش مصرف میکنم احساس میکنم، درحین ورزش اونطور که باید ضربانم بالا نمیره و فکر میکنم این خوب نیست.
سلام
مفید بود، ممنون
آقای دکتر من حدود ۳۰ سالم. جدیدا استرسم زیاد شده دارم به خودم کمک میکنم کمترش کنم. ولی تو این مدت چند بار پیش اومده که تو خواب حالت خفگی داشتم جوری که بدنم بی جون میشه وقتی به زور چشامو باز میکنم حس میکنم نفسمم قطع بوده چون به زور بالا میاد و همینطور تپش قلب و درد خفیف قلبم که تا ساعتی یا چند ساعتی اثرش باقی میمونه.
اگه لطف کنید نظرتونو بگین ممنون میشم
با سلام
کاهش استرس البته کمک کننده است ، ولی با توجه به حالت خفگی و تنگی نفس ، بهتر است توسط یک متخصص قلب ویزیت شوید.
با احترام
سلام اقای دکتر بنده شش ماه پیش دچار تپش قلب شدم هیچ دردی هم نداشتم رفتم دکتر نوار قلب گرفت برام قرص پروپرانول ۱۰ نوشت بعد از یک هفته دوباره تپش قلب گرفتم رفتم پیش متخصص قلب ازم نوار قلب و اکو گرفت گفت قلبت کاملا نرماله لازمه بگم شش ماه پیش آزمایش هم انجام دادم مشکل کم خونی و کم کاری تیروئید نداشتم دکتر برام متوپرالول نوشت و گفت پروپرانول نخور دوباره بعد یک هفته تپش قلب گرفتم. میخواستم بدونم علتش چیه؟ بنده شش ساله سیگار میکشم و تقریبا شش ماه هم میشه که خیلی استرس دارم.دکتر گفته هر دوازده ساعت نصف قرص رو بخورم وقتی یه روز یادم میره باز تپش قلب میگیرم میخواستم بدونم مشکل چیه؟ ممنون از پاسختون
با سلام
علاوه بر بیماری قلبی و کم خونی و مشکلات تیروئید ، استرس هم یکی از عوامل ایجاد تپش است.
توصیه می شود که از مشاور جهت کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.
با احترام
آقای دکتر ببخشید امروز قلبم احساس میکردم بعضی وختا خیلی محکم میکوبه باز رفتم دکتر، دکتر ازم نوار قلب گرفت و اکو بعدش گفت قلب نرماله بعد گفت برات یه اسکن قلب هم مینویسم انجام بده آیا لازمه اسکن قلبم انجام بدم؟ اینم بگم من نه مشکل کم خونی دارم نه مشکل تیروئیدی ولی الان حدود پنج شش ماه میشه بشدت استرسی و مضطرب شدم خواهش میکنم آقای دکتر خواب بدید؟
با سلام
هر گونه درد و ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صورت شک به بیماری قلبی تست های تکمیلی درخواست شود.
شما توسط متخصص قلب ویزیت شده اید و بهتر است سوالات خود را از ایشان بپرسید .
با احترام
باسلام و احترام
بنده ۳۰سالمه. الان حدود یک ماهی هست که موقعی که از حالت درازکش به حالت ایستاده میرم, تپش قلب و احساس خستگی میکنم. هنگام انجام کارهای بدنی, به سرعت خسته میشم و تپش قلب میگیرم طوریکه باید بشینم تا تپش قلبم نرمال بشه. از پله که بالا میرم بشدت تپش قلب میگیرم و نفس کم میارم طوریکه باید یک دقیقه بشینم. ضمناً از ۱۴سالگی ازدواج کردم. و قدرت عضلانی ام پایین هست. قد=۱۶۵ و وزن=۶۶ . همچنین در دو ماه آخر مصرف نمک بنده یه مقدار بالا رفت. ممنون از راهنمایی شما
با سلام
با توجه به علایم ذکر شده لازم است که بررسی قلبی کامل برای شما انجام شود و بر اساس یافته ها درمان مناسب آغاز شود.
با احترام
سلام من ۲۰ سالمه از مدت ها قبل به خاطر قرار گرفتن در معرض دود سیگار سرفه های طولانی میکردم و به بعضی بوهایی تند واکنش نشون میدادم توی سینم یه حس سنگینی بهم دست میداد چندماهی میشه توی سینم ناحیه ی قلبم و گاهی دست چپم وحشتناک تیر میکشه و درحالت های خیلی عادی به خصوص وقت خواب قلبم به شدت میکوبه جوری که توی گردن و نوک انگشتامم حس میکنم به طور واضح ضربان قلبمو دکتر رفتم یه دوره هم به خاطر حساسیت اسپری آسم خفیف استفاده کردم بامعاینه گفتن پرولاپس داری اما باجبران کمبود آهن درست میشه اما تپش قلبم تقریبا مداوم شده و گاهی حس میکنم الان وایمیسته یا سکته میکنم از حالتام میشه راهنماییم کنید لطفا ینی واقعا خوب میشه
با سلام
تپش قلب علل مختلفی دارد شامل :
کم خونی ، مشکلات تیروئیدی ، بیماری های قلبی و استرس و اضطراب و ……
برای کاهش استرس و اضطراب از مشاور کمک بگیرید و درمان آلرژی را هم دنبال کنید.
با احترام