تاثیر ورزش بر فشار خون

آیا شما هم در سودمندی ورزش برفشار خون را شک دارید؟ برای باور تاثیر ورزش بر فشار خون به دلایل بیشتری دارید؟ مطالعه ای روی ۱۰ مرد امریکایی-آفریقایی تبار که فشار خون شان بسیار بالا بود، انجام شد و نشان داد که ۱۰ نفر از ۱۴ نفر مورد مطالعه وقتی سه بار در هفته و هر بار ۴۵ دقیقه روی دوچرخه ثابت ورزش کردند، توانستند پس از ۳۲ هفته دوز داروهای ضدفشار خون خود را کاهش دهند. به علاوه اکوکاردیوگرافی همه مردان مبتلا به فشار خون که ورزش کرده بودند نشان داد که ضخامت دیواره قلب آن ها نیز کمتر شده است (ضخیم شدن دیواره قلب باعث می شود خطر بروز سکته مغزی، بی نظمی در ضربان قلب (آریتمی) و سکته قلبی بالا برود).
در پژوهشی در سال ۱۹۹۵، امکان ابتلا به بیماری فشار خون در دو گروه با هم مقایسه شد. یک گروه تا جایی که توانستد حداکثر میزان ورزش تعیین شده را انجام می دادند و گروه دیگر حداقل مقدار ممکن را تمرین می کردند. مشخص شد احتمال بروز فشار خون بالا در کسانی که کمتر ورزش کرده بودند ۳۰ درصد بیش از گروهی بود که فعالانه و با تمام توان ورزش کرده بودند. در سال ۱۹۸۴ تحقیقی در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید که به جای اینکه فقط میزان فعالیت فیزیکی و ورزش افراد را معیار نتیجه گیری قرار دهد، تناسب اندام آزمودنی ها را نیز لحاظ کرده بود. طی ۱۲ سال، بیش از ۶ هزار فرد سالم بین ۲۰ تا ۶۵ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان در پایان این تحقیق ۱۲ ساله، به این نتیجه رسیدند کسانی که تناسب اندام شان کمتر از بقیه بود، خط ابتلای آن ها به بیماری فشار خون ۵۲ درصد بیش از بقیه بود. مرور ۴۴ پژوهش که در سال ۲۰۰۲ منتشر شد، نشان داد افراد کم تحرک و آن هایی که اندام متناسبی نداشتند، خطر دچار شدن آن ها به فشار خون بالا بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیش از کسانی بود که زندگی با تحرک و اندام متناسب تری داشتند. همچنین مشخص شد ورزش های ایروبیک (ورزش های هوازی) به طور قابل توجهی در کاهش فشار خون هم افراد چاق و هم کسانی که وزن طبیعی دارند، مؤثر است. قلب نیز مانند هر عضله ای با ورزش قویتر می شود. یک قلب قوی می تواند با وارد کردن کمترین فشار به بدن شما، خون بیشتر را به طور مؤثرتر در سراسر بدن به جریان بیاندازد.
ورزش و کاهش فشار خون
اکثر کسانی که مرتب ورزش می کنند به شما خواهند گفت که ورزش علاوه بر کاهش فشار خون هم جسم آن ها را قوی کرده و هم روحیه آن ها را بالا برده است و از لحاظ روانی احساس بهتری دارند و توانایی بیشتری در کنترل استرس خود دارند و دیگر فشار خون آنها به علت استرس افزایش پیدا نمی کند، نتایج مطالعات انجام شده بر روی اثر ورزش در کاهش فشار خون نیز چنین چیزی را ثابت کرده است.
درباره اثر ورزش علاوه بر کاهش فشار خون ، روی بهبود خلق و خو و اثر آن روی افسردگی افراد مبتلا به فشار خون تحقیقات انجام شده است در این آزمایش، عده زیادی با حالات روانی مختلف – از کسانی که اصلاً افسردگی نداشتند تا بیماران مبتلا به افسردگی شدید- مورد آزمایش قرار گرفتند. شدت علایم افسردگی کسانی که حداقل یک دوره تمرینات ورزشی ملایم انجام دادند رو به کاهش گذاشت. ورزش روی ساخت هورمون هایی موسوم به اندورفین تأثیر می گذارد. اندورفین ها، آرام بخش های طبیعی بدن هستند که گیرنده های درد را در مغز مسدود می کنند و ممکن است حال روحی فرد را نیز بهبود بخشند. آن هال حالت خوشایندی ایجاد می کنند که ورزشکاران اروپایی آن را نقطه اوج توان یک ورزشکار حرفه ای می دانند. همچنین ورزش باعث می شود که ماده شیمیایی موسوم به سروتونین بیشتر در مغز ترشح شود که کمبود آن منجر به بروز افسردگی بیشتر در افراد مبتلا به فشار خون شده و افزایش آن علامت های افسردگی را تخفیف می دهد.. گذشته از آزاد شدن مواد شیمیایی در مغز، تقویت قوای بدن، کاهش وزن و خلق فرصت های جدید اجتماعی که ورزش می تواند برای تان خلق کند، به خودی خود روحیه شما که مبتلا به فشار خون هستید و به علت فشار خون دچار افسردگی شده اید را بالا می برند و سرحال تر و با نشاط تر می شوید. اگر مرتب ورزش کنید خواهید دید که علاوه بر کاهش فشار خون ،اعتماد به نفستان بیشتر می شود، از زندگی بیشتر لذت می برید و عزت نفس تان بالا خواهد رفت. همچنین نسبت به حالات و رفتارتان آگاه تر خواهید شد و حس می کنید نیازهای تان را می توانید برآورده کنید و در زندگی برنده باشید.
برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” و ” چگونگی کاهش فشار خون با ورزش ” کلیک کنید .
منبع: کتاب فشار خون