تصویردرمان هاي بيماريهاي قلبي

تأثیر نور آفتاب بر قلب

 در حالی که پزشکان تاکید دارند تماس طولانی‌مدت با نور خورشید سرطان‌زا است، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که برخی از تشعشعات خورشیدی در کاهش فشار خون موثرند. در نتیجه از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند.

تأثیر نورآفتاب بر کاهش فشار خون

در انگلستان سالانه حدود ۱۵۹هزار نفر بر اثر بیماری های سیستم گردش خون جان خود را از دست می دهند، در حالی که حدود سه هزار نفر بر اثر سرطان پوست فوت می کنند.
گروهی از پزشکان انگلیسی (دانشمندان دانشگاه ساوتامپتون و ادینبرگ) در یک بررسی جدید، چندین شرکت‌کننده را در معرض اشعه فرابنفش A قرار دادند و پس از مدتی مشاهده شد که رگ‌های خونی این افراد منبسط شده و فشار خون آنان کاهش یافته است.
فشار خون بالا باعث بیماری‌های قلبی عروقی کشنده‌ همچون نارسایی قلبی و سکته مغزی می شود.
«مارتین فیلیچ»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه سوتامپتون گفت: تعدادی از عوامل خطرزای فشار خون بالا همچون استعمال سیگار، بی‌تحرکی و مصرف مواد خوراکی حاوی نمک زیاد به خوبی شناخته شده‌اند، اما نور خورشید و فواید بالقوه آن برای فشارخون پیش از این مورد توجه نبوده است.
پژوهشگران اعلام کردند، وقتی پوست در معرض نور آفتاب قرار می گیرد، مقدار اندکی از اکسید نیتریک از پوست وارد گردش خون شده و علاوه بر کاهش فشار خون از بروز سکته قلبی و مغزی پیشگیری می کند
هر چند هنوز دقیقا مشخص نیست که چگونه قرار گرفتن در معرض نور خورشید به کاهش فشارخون کمک می‌کند، اما پزشکان معتقدند ترکیب اکسید نیتریک و دیگر ترکیبات شیمیایی موجود در تشعشعات خورشیدی این تاثیر مفید را برجای می‌گذارند.
اکسید نیتریک در تنظیم فشارخون نقش مهمی دارد.
همچنین سلول‌های موجود در جداره داخلی رگ‌های خونی برای منبسط شدن و آرام کردن رگ‌ها این ترکیب را تولید می‌کنند.

اندازه گیری فشار خون

پژوهشگران اعلام کردند، وقتی پوست در معرض نور آفتاب قرار می گیرد، مقدار اندکی از اکسید نیتریک از پوست وارد گردش خون شده و علاوه بر کاهش فشار خون از بروز سکته قلبی و مغزی پیشگیری می کند.
در حالی که پزشکان توصیه می کنند زیاد زیر نور خورشید نمانید تا خطر ابتلا به سرطان پوست در شما بالا نرود، حالا تحقیق جدید نشان می دهد شاید یک کم زیر نور ماندن، ارزشش را داشته باشد، چون حتی یک کاهش کوچک در فشار خون می تواند خطر حمله قلبی را کم کند، ضمن اینکه آمار مرگ و میر در اثر حمله قلبی بیش از سرطان پوست است.

منبع: تبیان

نوشته های مشابه

‫۴۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا