چربي خون بالا

انواع چربی های خون

چربی ها پس از آب و پروتئین سومین ماده تشکیل دهنده بدن انسان محسوب می شوند که علاوه بر نقش ساختمانی در اجزای بدن، مهمترین منبع ذخیره انرژی در بدن محسوب می شوند.

چربی های مصرف شده از طریق مواد غذایی و یا تولید شده در بدن (مثل کلسترول و تری گلیسرید)، به وسلیه خون حمل می شوند و به قسمتهای مختلف بدن می رسند. در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، میزان این چربی ها در خون افزایش می یابد و ضمن تجمع در دیواره رگ ها، آنها را مسدود می کند که این انسداد به تصلب شرایین معروف است.

انواع چربی خون

چربی های خون بطور عمده عبارتند از:

  • تری گلیسرید

تری گلیسرید بافت ذخیره چربی در بدن است.

  • کلسترول

چربی داخل سلول و غشاهای سلولی است که قسمت اعظم آن درکبد ساخته می­شود و بخشی نیزاز طریق خوردن بعضی مواد غذایی مانند چربی، گوشت و زرده تخم مرغ وارد بدن می شود. بهترین راه برای کنترل کلسترول خون، کاهش وزن از طریق افزایش فعالیت بدنی و کاهش مصرف غذاهای پرچرب می باشد.

  • لیپوپروتئین ها

شامل LDL ، HDL و VLDL است که چربی­ها را در خون منتقل می­کند. کلیه چربی ها چه منشاء خوراکی داشته باشند و چه در بدن ساخته شوند باید برای استفاده در سایر بافت ها یا ذخیره شدن از طریق اتصال به پروتئین ها منتقل شوند.

VLDL: در کبد ساخته می شود و تری گلیسرید را از کبد به سایر بافتها حمل می کند.

LDL: مسئول حمل کلسترول به بافتها بوده که به چربی بد معروف است.

HDL: در کبد و روده ساخته می شود و کلسترول مازاد را از بافتها به کبد برده و کبد نهایتاً این کلسترول را دفع می کند. به این نوع چربی اصطلاحاً “چربی خوب” می گویند. زیرا بالا بودن میزان HDL اثر محافظتی در برابر بیماریهای قلبی عروقی دارد.

منبع: تندرستی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا