نارسايي قلبي

آموزش برای بیماران نارسایی احتقانی قلبی

نارسایی قلبی وقتی اتفاق می افتد که ماهیچه های قلب قادر به پمپ خون کافی برای تأمین نیازهای متابولیکی بافتهای بدن نیستند.
نارسایی احتقانی قلبی، ممکن است ناشی از یک بیماری اولیه ماهیچه های قلب، که کاردیومیوپاتی نامیده می شود بوده و یا ممکن است معلول بیماری های دیگری باشد که ماهیچه های قلبی را تحت تأثیر قرار می دهند مانند فشار خون، بیماریهای کرونری قلب با بیماریهای مختلف دریچه های قلب.

انواع نارسایی احتقانی قلبی

نارسایی قلبی به انواع مختلفی تقسیم می شود:

  • نارسایی قلبی بطن چپ: نارسایی بطن چپ قلب است ( بخشی از قلب که خون را از طریق دریچه ی آئورت به قسمت های مختلف بدن می رساند ). این نوع نارسایی ممکن است باعث انباشتگی مایعات در شش ها شده و بیماران مبتلا به این نوع نارسایی اغلب از تنگی نفس شکایت دارند.
  • نارسایی قلبی بطن راست: نارسایی بطن راست است ( بخشی از قلب که خون را برای تصفیه شدن به سمت شش ها پمپ می کند ) و ممکن است باعث انباشتگی مایعات در شکم و مچ پاها شود. 

علائم نارسایی احتقانی قلب

بیماران نارسایی احتقانی قلبی اغلب دچار نوعی سوء تغذیه می شوند که کاشکسی قلبی نامیده می شود که باعث کاهش اشتها و تحلیل رفتن چربی ها و عضلات، و ورم می شود. نارسایی احتقانی قلبی باعث تأثیرات سوئی در بدن می شود که حتی مصرف مواد غذایی را هم تحت تأثیر قرار می دهد.

بطور کلی به کاهش ظرفیت پمپ کردن قلب که به علت ضعیف شدن انقباضات عضلات قلب پدید می آید، نارسایی احتقانی قلب گفته می شود. این حالت موجب رکود و تجمع خون در قلب و وریدهای مجاور میگردد که تجمع آب (خیز) در ششها، پاها و شکم را در پی دارد. سیستم گردش خون قلب شامل گردش خون ریوی و عمومی میباشد. ابتدا خون فاقد اکسیژن از وریدها وارد دهلیز راست قلب شده وسپس به بطن چپ وارد و از آنجا به سمت ششها پمپ میگردد. خون اکسیژن دار از ششها وارد دهلیز چپ شده و سپس وارد بطن چپ میگردد. سپس خون اکسیژن دار از بطن چپ به شریانهای بدن پمپ میگردد.در نارسایی احتقانی قلب، بطن ها بطور کامل تخلیه نمیشوند که این امر باعث افزایش فشار در دهلیزها و وریدهای مجاور میگردد. این خون تجمع یافته موجب ادم(خیز) در ششها، ارگانهای شکمی و پاها میگردد. با کاهش عملکرد کلیه ها (کاهش خونرسانی به کلیه ها) دفع آب ونمک کاهش یافته و ایجاد ادم میگردد. همچنین با کاهش کارایی ششها تنگی نفس عارض میگردد.

جلوگیری از نارسایی احتقانی قلبی

اگر علت‌های قابل درمانی برای نارسایی احتقانی قلب مانند فشارخون و بالا بودن چربی وجود داشته باشد، می‌توان این علت‌ها را با درمان رفع کرد تا منجر به نارسایی قلبی نشود.

یکی دیگر از راه های جلوگیری از نارسایی احتقانی قلب، خودداری از تماس با سموم و مصرف الکل است. همچنین اگر بیماری در حال شیمی‌ درمانی است و دچار نارسایی قلبی شود، باید تحت نظر پزشک قرار گرفته و این بیماری را مرتب پیگیری کند تا داروهای جایگزین برای وی استفاده شود.

آشنایی با درمان نارسایی احتقانی قلب (کلیک کنید)

منبع: عصر ایران. رازق سیفی. به سایت

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا