علت سکته قلبی در جوانان

در سالهای اخیر گرایش جوانان به مصرف غذاهای فست فود و مواد مخدر افزایش پیدا کرده است. تغییر سبک زندگی، مصرف غذاهای فست فود و پرچرب و مصرف مواد مخدر به ویژه شیشه و کراک از علل عمده شیوع بیماری ها و سکته های قلبی در بین جوانان است. هرگاه پلاک دچار آسیب و پارگی شود، لخته ایجاد میکند و خون رسانی به عضله قلب انجام نمیشود. نرسیدن خون و اکسیژن کافی، باعث مرگ سلولهای عضله قلبی می شود. همین ناتوانی باعث نارسایی قلبی، اختلال ریتم قلب، ایست قلبی و در نهایت مرگ میشود.
اگر فردی دچار سکته قلبی شده است باید سریع با اورژانس تماس گرفته شود. سکته قلبی بسیار خطرناک است و به هیچ وجه اطرافیان نباید در این مورد سهل انگاری داشته باشند و باید هرچه سریعتر به بیمارستان مراجعه کرد.
ایست قلبی در جوانان زیر۳۰ سال هم ممکن است اتفاق بیفتد. احساس فشار، سنگینی در قفسه سینه، احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس بغض در گردن شایعترین علائم سکته قلبی است. در پاسخ به این سوال هم که “آیا تپش قلب می تواند زمینه ساز ابتلا به بروز سکته قلبی باشد”، گفت: در صورتی که علائم تپش قلب با تنفس سریع، احساس ضعیف بودن، بیهوشی و سرگیجه همراه باشد می تواند منجر به سکته قلبی شود.
علل سکته قلبی در جوانان
فاکتورهای خطر سکته قلبی مانند دیابت، چربی خون، مصرف سیگار، چاقی و کمتحرکی از مدتها پیش مطرح بوده اما امروزه به دلیل تشدید این فاکتورها، سن سکته قلبی پایین آمده است. ماشینی شدن زندگی و کمتحرکی باعث شده وزن افراد افزایش پیدا کند. از طرف دیگر سن مصرف سیگار یا حتی مواد مخدر پایینتر آمده است. مواد مخدر مانند کراک میتوانند در رگهای سالم قلب رسوب ایجاد کنند و مستقیما باعث سکته قلبی شوند. علاوه بر این، آلودگی هوا نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است. این آلودگی میتواند عاملی برای سکته قلبی باشد زیرا کمبود اکسیژن در بدن، خونرسانی به بافت قلب را کاهش میدهد؛ به این ترتیب فرد در خطر سکته قلبی قرار میگیرد؛ حتی اگر درصد گرفتگی رگهای قلبش زیاد نباشد.
آشنایی با نشانه های سکته قلبی (کلیک کنید)
منبع: برترین ها. شفاف