بيماريهاي دريچه اينارسايي قلبي

گشادی دریچه آئورت قلب چیست؟

قلب شما یک پمپ عضلانی قوی است . پمپاژ دائمی قلب، خون غنی از اکسیژن را به بدن شما می رساند . این چرخه وقتی شروع می شود که خون با اکسیژن کم از قسمتهای مختلف بدن برگشته و از طریق قلب به ریه های شما فرستاده می شود . بعد از اکسیژن گیری خون در ریه ها ، خون سرشار از اکسیژن به قسمت دیگری از قلب شما باز می گردد و عمل پمپاژ قلب ، آنرا به بدن شما می راند . وجود دریچه ها جهت عملکرد تلمبه ای قلب اساسی است .
قلب شما چهار دریچه یا پرده بافتی دارد که با باز و بسته شدن آنها، امکان حرکت خون بین چهار حفره و دریچه قلب فراهم می شود . هر دریچه ، جریان خون را کنترل کرده و موجب جریان یافتن خون به جلو و به حفره بعدی می شود . وقتی دریچه یا دریچه های قلب شما بیمار می شوند، توانائی کارکرد آنها کاهش می یابد .

شایع ترین علت گشادی دریچه آئورت قلب، بیماری های ایسکمی (تنگی عروق) هستند.

افرادی که بطن چپ قلب شان گشاد است معمولا قادر به فعالیت هستند اما به زودی خسته می شوند. دچار تپش قلب و تنگی نفس می شوند و باید استراحت کنند. اگر بطن راست قلب گشاد شده باشد بیمار اصلا قادر به فعالیت نیست. البته بیماری هایی که به گشادی بطن راست منجر می شوند، کم هستند.

اگر فردی، زمینه های ابتلا به بیماری های ذکر شده را که باعث گشادی دریچه آئورت قلب می شوند داشته باشد، می توانیم با تغییر روش زندگی و شرایط تغذیه بیمار، روند پیشرفت بیماری را کندتر کنیم. تغذیه متناسب و نوع شیوه زندگی، استراحت خوب و داشتن فعالیت مناسب با سن و سال، به همه افراد کمک می کند تا از بروز بیماری های قلبی آنها جلوگیری شود.

همیشه پیشگیری از درمان بهتر است. پرسش خوبی است. اگر والدین در رفتارها و فعالیت های اطفال خود دقت کنند، به موقع بیماری تشخیص داده می شود و با درمان به موقع آنها، از عوارض بعدی جلوگیری می شود. به طور مثال نارسایی قلبی در موارد متوسط تا پیشرفته حتی با معاینه کامل از سوی متخصص اطفال به خوبی قابل تشخیص و درمان است، اما موارد خفیف با درایت پزشک متخصص گشادی دریچه آئورت و گزارش صحیح و دقیق والدین تشخیص داده می شود.

گاهی، بچه ها حال عمومی خوبی دارند اما در زمان فعالیت و بازی خیلی زودتر از همسن و سالان خود خسته می شوند. با کنترل مرتب فرزندانمان، بیماری های مادرزادی مثل نارسایی دریچه آئورت را می توان زودتر تشخیص داد و درمان کرد.

آشنایی با تنگی دریچه آئورت در کودکان (کلیک کنید)

منبع: ایران بیست. آفتاب

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا