چربی خون بالا و بیماری قلبی

بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علتهای اصلی مرگ و میر در جهان محسوب میشود و متاسفانه در ایران نیز اولین عامل مرگ و میر نیز بیماری قلبی و عروقی است.
سالیانه ۳۲ میلیون نفر در جهان دچار حملات قلبی میشوند که بیماریهایی مانند چربی خون، دیابت، فشار خون سیگار و کم تحرکی از عوامل خطر در بروز بیماریهای قلبی است.
ارتباط چربی خون بالا و بیماری های قلبی
معمولاً بالا رفتن چربیهای خون، بیماری خاصی را بهطور سریع ایجاد نمیکند، مگر آنکه مقدار تریگلیسیرید آن بیشتر از ۷۵۰ تا ۱۰۰۰ واحد باشد که در این صورت امکان ورم پانکراس (یا لوزالمعده) وجود داشته و ممکن است علائمی چون دردهای شدید شکمی بهوجودآید. اما افزایش چربیهای خون بهخصوص کلسترول در درازمدت، موجب رسوب تدریجی در جداره داخلی رگهای تغذیهکننده بافتهای بدن شده و با مشارکت مواد دیگر، پلاکهای برجستهای در داخل عروق تشکیل میشود و رگها را تنگ میکند که این پدیده را آترواسکلروز یا تصلب شرائین مینامند.
بین بیماریهای قلبی و عروقی و تغذیه ارتباط مستقیمی وجود دارد. کلسترول بالا عامل ۱۸ درصد از بیماریهای عروق مغزی است و همچنین ۵۶ درصد از بیماریهای قلبی به دلیل کلسترول بالا بروز پیدا میکند و میتوان گفت که بیماریهای قلبی ارتباط مستقیم با چربی خون بالا دارند.
غذاهایی که مصرف میکنیم نیز به صورت مستقیم با بیماری قلبی و عروقی ارتباط دارد و میتوان گفت که چاقی زمینهساز بسیاری از این بیماریهاست.
هر چه سطح چربیهای خون بالاتر باشد رسوب آنها نیز در جداره رگ بیشتر شده و آترواسکلروز سرعت بیشتری مییابد. در نتیجه خونرسانی به قلب، مغز یا دیگر بافتها ضعیفتر میشود.
منبع: تسنیم نیوز . ایران دری