نوار قلب به زبان ساده
هر کسی ممکن است در زندگی دچار درد قلبی بشود ولی دردی که در افراد به صورت درد مبهم یا احساس فشار ، سنگینی ، سفتی ، فشردگی یا خفگی بیان میشود تا درد واضح و اغلب بصورت احساس ناراحتی است تا درد و در صورت شدید بودن بیماری درد را بصورت خرد کننده ، فشارنده و له کننده توصیف میکند که نفس فرد را تنگ کرده و او را از ادامه فعالیت باز میدارد، بیشتر در کسانی که ریسک فاکتورها یا عوامل خطر ساز تنگیها و انسداد عروق قلبی را داشته باشند بروز پیدا میکند.
معمولاً درد های قلبی در ناحیه جناغ سینه (قسمت پایینی آن) یا سمت چپ قفسه سینه احساس میشود. درد سایر قسمتهای سینه نیز ممکن است مربوط به قلب باشد ولی ممکن است به سایر قسمتها نیز انتشار داشته باشد.
گاهی درد های قلبی به بالای شکم راه مییابد و فرد تصور میکند دچار سوءهاضمه شده است و گاه به آرواره یا زیر چانه ، گردن ، پشت و بین دو کتف یا بازوها (بویژه دست چپ) نیز تیر میکشد. مورد اخیر (انتشار به دست چپ) حالتی نسبتاً اختصاصی بوده و باید فرد را نسبت به قلبی بودن منشا درد آگاه سازد.
نوار قلب برای تشخیص درد های قلبی
در اورژانس در وهله اول یک نوار قلب از بیمار گرفته میشود. اگر نوار قلب تغییراتی به نفع کاهش خونرسانی قلب داشت، معمولاً فرد در بخش مراقبتهای ویژه قلبی (سیسییو) بستری میشود. در غیر این صورت ، پزشک با توجه به معاینات و شرح حال بیمار تصمیم خواهد گرفت که فرد نیاز به بستری شدن دارد یا خیر.
به هنگام بستری شدن در بیمارستان ، بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل نوار قلب ، آنژیوگرافی (عکسبرداری از رگها با اشعه ایکس به کمک تزریق ماده حاجب درون آنها) و اندازهگیری آنزیمهایی که از عضله قلب آسیب دیده به درون خون آزاد میشود، باشد.
کاربرد الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب حتی در برخی بیماری های غیر قلبی مثل انواع مسمومیت های دارویی و تغییرات کلسیم و پتاسیم خون نیز کمک کننده است و پزشکان از نوار قلب کمک می گیرند.
نوار قلب در حالت عادی تغییری ندارد، ولی هنگامی که قلب تحت فشار قرار می گیرد، دچار تغییر می شود. در نوار قلب تغییرات ولتاژ الکتریکی قلب روی نوار کاغذی که با سرعت مشخص حرکت می کند ثبت می شود.
مقاله تشریح نوار قلب به زبان ساده (کلیک کنید)
منبع: پزشکان بدون مرز. پی سی پارسی