فشار خون بالا و بیماری قلبی
بیماریهای قلبی در دوران زندگی فرد و به دلیل عوامل مختلف به وجود میآید که از آن جمله میتوان به بیماریهای دریچهای اشاره کرد که در بعضی مناطق پرجمعیت و بهداشتی ضعیف بروز میکنند.
علایم بیماری های قلبی
درد قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب، ورم در پاها و کبودی انگشتان را از علائم بیماریهای قلبی است و فشار خون بالا، چربی خون و قند خون بالا، استعمال سیگار، عوامل ژنتیکی، چاقی، بیتحرکی و شرایط پراسترس روحی از عوامل ایجاد تنگی عروق قلب است. سردسته بیماریهای قلبی در بزرگسالان بیماریهای ناشی از عروق است و ۲۵ تا ۳۰ درصد از افراد بزرگسال دارای فشار خون بالا و بدون علامت هستند.
ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب را در افزایش چربیهای خوب بدن مؤثر است. چربیهای خوب موجب نفوذ نیافتن چربیهای به اصطلاح بد به جداره عروق میشوند.
تاثیر فشارخون بالا بر قلب
کنترل فشار خون از ۵۰ درصد موارد نارساییهای قلبی و ۲۰ تا ۳۰ درصد سکتههای قلبی پیشگیری میکند. افراد زیادی از فشار خون خود اطلاع ندارند و یا به آن اهمیتی نمیدهند و این مسئله بسیار خطرناک است.
تغییر سبک زندگی و تغذیه نامناسب سن ابتلا به پرفشاری خون را کاهش داده است. فشار خون نرمال را در ۱۲ بیشینه و هشت کمینه است و پرفشاری خون نیز مربوط به بیشینه بالای ۱۴ و کمینه بالای ۹ اطلاق میشود. فشار خون ما بین این اعداد در مرحله پیش از فشار خون هستند و باید مراقبتهای لازم را داشته باشند تا به پرفشاری خون مبتلا نشوند.
تغییر شیوه زندگی نخستین و مهمترین کاری است که باید انجام شود و غذاهای چرب، چاقی، مصرف نمک زیاد، گوشت قرمز از مواردی است که در پرفشاری خون اثر دارد. رژیم غذایی صحیح، ورزش، مصرف میوه و سبزی، پرهیز از مصرف خودسرانه دارو باید رعایت شود.
منبع: الف