بيماريهاي دريچه اينارسايي قلبي

عوارض گشادی دریچه آئورت

اگر نارسایی دریچه آئورت یا گشادی دریچه آئورت براساس اکوکاردیوگرافی شدید باشد ممکن است درمان جراحی و یا درمان های بسته برای آن نیاز باشد. اگر نارسایی خفیف باشد که مشکلی نیست . در صورتی که نارسایی خفیف باشد دارویی داده نمی شود . اگر نارسایی شدید باشد از دارو استفاده می کنیم . اگر قلب به مرحله ای برسد که ما فکر کنیم عضله ی قلب در حال خراب شدن است آن موقع تعویض و یا ترمیم دریچه را توصیه خواهیم کرد .

داروهای درمان گشادی دریچه آئورت

داروهای جدیدی که در زمینه بیماریهای قلبی و عروقی آمده متعدد است و پیشرفت علمی خیلی سریع است.

یکی از داروهایی که بطور روتین سالهاست در بیماری قلبی و عروقی استفاده می شود داروی ضد انعقادی وارفارین است . در کسانی که دریچه های مصنوعی دارند یا نامنظمی های ضربان قلب دارند و مستعد ایجاد لخته هستند ما بصورت روتین به آنها وارفارین می دهیم و این افراد باید مرتب آزمایش پی تی بدهند و هر چند هفته یک بار پی تی شان را تنظیم کنند . این کار مشکلی است و بیمار باید مرتب این کار را انجام بدهد .

داروی جدیدی بنام دابی باترال باید آمده است که الان دارد استفاده می شود ودر خیلی از موارد این دارو می تواند جایگزین وارفارین بشود و خوبی اش این است که نیاز به آزمایش پی تی ندارد . بدون آزمایش بیمار می تواند روزی دو تا از این قرص ها را بخورد و این قرص می تواند خاصیت ضد انعقادی لازم را ایجاد بکند .

داروی بعدی در بیمارانی موثر است که تنگی عروق کرونر دارند که سینه شان تنگ می شود یا نفس شان می گیرد و به درمان های روتین جواب نمی دهند .این دارو بنام رانولازین است که داروی موثری در تنگی عروق کرونر است و امیدوارم که وارد بازار ایران هم بشود . البته این دارو در کشورهای غربی استفاده شده و عوارض مهمی هم ندارد . مکانیسم اثر آن با داروهای معمولی که داریم فرق می کند . یعنی از طریق دیگری باعث گشاد شدن رگهای قلب می شود و موثرتر است .

داروی بعد که داروی بسیار خوبی است و هنوز به ایران نیامده است داروی ایووراوین است که در بیمارانی که نارسائی قلبی و تپش قلب دارند داده می شود که عوارض آن هم خیلی کم است . این سه تا دارو در درمان بیماریهای قلبی نقش کلیدی دارند و برای بسیاری از بیماران قلبی می تواند مفید باشد .

یکی از روش های انقلابی در درمان بیماریهای قلبی تعویض دریچه از طریق رگ است یعنی از طریق آنژیو می توانیم دریچه ی رگ را عوض کنیم . این قبلا در رویای ما بود ولی تکنولوژی چنین چیزی را در اختیار ما قرار داده است . ما در بیمارانی که تنگی شدید دریچه ی آئورت دارند ، ما می توانیم با بالون آن دریچه را باز کنیم و دریچه ی مصنوعی را از آن قسمت توسط کتِتِر بگذاریم و نتایج آن بسیار خوب بوده است . در کشور ما هم از سال گذشته این عمل شروع شده است. خیلی از بیماران هستند که نارسائی دریچه ی آئورت دارند و بعضی ها هم تنگی دریچه ی آئورت دارند . در مورد گشادی دریچه ی آئورت روش جدیدی آمده است . امیدواریم که این روش هم به ایران بیاید . با کتتر می توان دریچه ی را بطور بسته ترمیم کرد . الان ما به سمت اعمال جراحی بسته می رویم .

از عوارض گشادی دریچه آئورت و میترال باید به این نکته اشاره کرد که ورزش در سایر بیماری های دریچه ای یا مادرزادی، اثری در پیشگیری ندارد، در حالی که مانع بیماری های عروق قلب(کرونر) می شود. همچنین در حالی که به اکثر بیماران قلبی مانند تنگی و گشادی دریچه ای یا نارسایی و…، فعالیت شدید توصیه نمی شود و حتی ورزش، ممنوعیت دارد. در بیماران مبتلا به سکته قلبی یا تنگی عروق قلب، ورزش برنامه ریزی شده می تواند مانع پیشرفت بیماری شود و حتی بهبود قسمتی از عوارض بیماری و یا کاهش نیاز بیمار به دارو را موجب شود. در برخی مواقع، ورزش سنگین در بعضی بیماری های قلبی مساوی با مرگ ناگهانی می باشد، اگر چه در بسیاری از بیماری های قلبی انجام ورزش بلامانع است و تشخیص این امر به عهده پزشک متخصص قلب می باشد.

آشنایی با درمان گشادی دریچه آئورت (کلیک کنید)

منبع: سلامت باشید. اداره

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا