نارسايي قلبي

عوارض تنگی دریچه میترال

دریچه میترال قلب بین دهلیز و بطن چپ قرار گرفته است این دریچه دارای دو لت می باشد، در حین انقباض دهلیز چپ دریچه باز و خون از دهلیز چپ وارد بطن چپ میشود ولی در حین انقباض بطن چپ بسته می شود و مانع ورود خون به دهلیزها می گردد. میترال استنوزیس به تنگی دریچه میترال می گویند که مانع جریان خون از دهلیز چپ به بطن چپ می شود. میزان محدودیت جریان خون از دهلیز به بطن به میزان علائم تنگی دریچه میترال قلب مرتبط می شود، در تنگی های متوسط ممکن است علامت و مشکل جدی ایجاد نشود ولی در تنگی های شدید بعلت فعالیت زیاد دهلیز چپ برای پمپاژ خون به بطن چپ از طریق یک دریچه تنگ، موجب افزایش فشار برگشتی خون در دهلیز چپ و ضخیم شدن دیواره دهلیز می شود. افزایش شدید فشار برگشتی در دهلیز چپ سبب احتقان خون در عروق ریه و ایجاد هیپرتانسیون ریوی می شود.

عوارض‌ تنگی دریچه میترال قلب

بسیاری‌ از عوارض‌ بیماری های‌ دریچه ای‌ قلب را می‌توان‌ با دارو کنترل‌ یا با جراحی‌ معالجه‌ نمود.

  • آریتمی قلبی (نامنظمی ضربان قلب)
  • آندوکاردیت (عفونت‌ دریچه‌ها): در مراجعه‌ به دندانپزشک‌ جهت برخی اقدامات دندانپزشکی و یا قبل از جراحی های شکمی یا سیستم ادراری تناسلی به‌ متخصص‌ جراحی یا بیهوشی‌، بیماری‌ خود را اطلاع‌ دهید.
  • نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌

علت اصلی تنگی دریچه میترال تب روماتیسمی است. تب روماتیسمی پس از ۲ یا ۳ هفته بعد از گلو درد چرکی به صورت درد مفاصل شروع می شود. بدن برای مقابله با این بیماری ماده ای ترشح می کند، در بعضی افراد این ماده به قسمتهای مختلف بدن بویژه دریچه میترال حمله کرده و باعث ایجاد التهاب در آن شده و در نهایت سوراخ دریچه ی میترال تنگ شده و در دراز مدت این بیماری به صورت تنگی دریچه میترال بروز می‌کند و به طور پیش رونده جریان خون به داخل بطن مسدود می گردد ولی گاهی دریچه میترال در اثر این بیماری گشاد و نارسا می‌شود. درمان به موقع گلو دردهای چرکی در پیشگیری از تنگی دریچه میترال بسیار موثر است.
سایر علل که کمتر دیده می شوند شامل:

  • رسوب کلسیم و آهکی شدن دریچه ( که گاهی در سالمندان ایجاد میشود)
  • بیماری های مادرزادی قلب
  • آندوکاردیت یا عفونت دریچه
  • سارکوئیدهای بدخیم ، RF ، موکوپلی سارکوئیدوز ، نقرس، بیماری ویپل ، کلسیفیکاسیون گسترده حلقوی
  • ارث در بروز این بیماری نقش چندانی ندارد، ولی ممکن است در خانواده های پر جمعیت بیشتر دیده شود.

تنگی دریچه‌ میترال قلب در زنان شایع‌تر بوده و معمولا در سن بین ۴ تا ۱۴ سالگی ایجاد می‌شود ولی سن شروع علائم بیماری تنگی دریچه‌ میترال معمولا” بین دهه ۳ و ۴ زندگی است.
در بیشتر افراد MS یک بیماری پیشرونده است.. بیماران جوان تر سیر خوش خیم تری را نسبت به هم گروهان مسن تر خود طی می کنند. معمولا یک دوره طولانی قبل از شروع تنگی نفس طی می شود.

آشنایی با تنگی دریچه میترال قلب (کلیک کنید)

منبع: دکتر معتمد. طبیب بوشهری

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا