سکته قلبی یا آنژین صدری
آنژین صدری ، احساس ناراحتی یا درد در قفسه سینه است و برای چند دقیقه ادامه می یابد.
این حالت زمانی اتفاق می افتد که قلب به علت تنگی عروق کرونر برای مدت کوتاهی قادر به دریافت اکسیژن و مواد مورد نیاز خود از عروق کرونر نیست. درد قفسه سینه به علت کم رسیدن خون به عضله قلب ممکن است فقط صبح ها احساس شود یا گاهی در هوای سرد یا پس از خوردن غذای سنگین ایجاد گردد .
علائم آنژین صدری
آنژین صدری معمولا در وسط قفسه سینه احساس می شود ولی می تواند در شانه ها، پشت، فک تحتانی، گردن ، بازوها و دست چپ نیز احساس شود . گاهی ممکن است آنژین صدری در قسمت های دیگر غیر از قفسه سینه احساس شود . احساس سنگینی در ناحیه سردل به هنگام فعالیت و یا تنگی نفس به هنگام فعالیت از جمله این علایم است.
در مرحله آنژین صدری، آسیب جدی به قلب نمی رسد. آنژین یک درد تکرار شونده است که در هنگام فعالیت ایجاد می شود و پس از چند دقیقه استراحت یا استفاده از دارو بر طرف می شود. زمانی که فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر (تنگی عروق ) می دود یا به سرعت از یک سربالایی یا پله بالا می رود یا خیلی عصبانی و یا هیجان زده می شود، یا وزنه سنگین بلند می کند یا حرکت می دهد، قلب سخت تر کار می کند و اکسیژن بیشتری نیاز دارد . در این شرایط چون عروق کرونر باریک هستند نمی توانند جریان خون مورد نیاز را به عضله قلب برسانند، بنابراین قلب دچار کمبود اکسیژن می شود و درد ایجاد می شود. این درد به طور معمول زمانی که فرد فعالیت خود را متوقف می کند، از بین می رود. گاهی استفاده از قرص های نیترو گلیسیرین مورد نیاز است . اما اکثر اوقات به محض این که فعالیت قطع شود و فرد به استراحت بپردازد، درد رفع می گردد.
افراد بیمار ممکن است بدون این که دچار سکته قلبی شوند ، برای سا ل ها آنژین داشته باشند ، ولی اگر بعد از مدتی این آنژین با فواصل کمتر و دفعات بیشتر یا با فعالیت و کوشش کمتر یا حتی بدون فعالیت رخ دهد، لازم است سریعاً به پزشک متخصص قلب مراجعه کنند. به این حالت آنژین ناپایدار می گویند. این وضعیت تقریبا معادل سکته قلبی است و نیاز به درمان بیشتر و جدی تری دارد.