فشارخون بالا

داروی کنترل فشار خون

چه وقت دارودرمانی برای کنترل فشار خون ضروری است؟

وقتی پزشک تشخیص داد که شما به بیماری فشار خون مبتلا شده اید، تقریباً به طور اجتناب ناپذیری این سؤال پیش می آید که لازم است برای کنترل فشار خون تان داروهای ضد فشار خون مصرف کنید یا خیر؟

گاهی اوقات پزشک تشخیص می دهد که باید برای کنترل فشار خون دارو بخورید. فکر نکنید که این وضعیت، حالت و موقعیت خیلی خاصی است. دارو درمانی و تغییر روش زندگی خیلی خوب و پا به پای هم و برنامه تأثیر متقابل بدن بر ذهن و بر عکس ، به بسیاری از بیماران فشار خونی کمک کرده تا میزان مصرف داروهای ضدفشار خون خود را کاهش دهند یا به کلی آن ها را کنار بگذارند. ولی ما بر این نکته تأکید می کنیم که هر گونه تغییر در روش خوردن داروی کنترل فشار خون باید بنا به توصیه پزشک و تحت نظر او انجام گیرد. هرگز سر خود و با خیال این که ورزش کاهش فشار خون و رژیم غذایی در فشار خون و دیگر روش ها برای کنترل فشار خون تان کافی هستند، داروی کنترل فشار خون را قطع یا مقدار مصرف و شیوه خوردن داروی کنترل فشار خون را تغییر ندهید.

درمان دارویی کنترل فشار خون

چرا ممکن است شما به درمان دارویی کنترل فشار خون نیاز پیدا کنید؟

تحقیقات وسیع بسیاری نشان داده اند که وقتی فشار خون از ۷۵/۱۱۵ میلی متر جیوه بالاتر می رود، احتمال بروز حمله قلبی، نارسایی قلبی، بیماری های مزمن کلیه و مرگ ناگهانی افزایش می یابد. از این رقم فشار خون به بالا، با افزایش هر ۲۰ میلیمتر جیوه به فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) یا ۱۰ میلی متر جیوه افزایش به فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی)، خطر بروز بیماری های قلبی را دوبرابر می کند. سازو کار های بدن برای کنترل فشار خون، گسترده و پیچیده هستند. این گستردگی و پیچیدگی کنترل فشار خون موجب می شود کارکرد این سیستم از مجاری گوناگونی دچار اشکال شود. با افزایش سن، عروق می توانند سخت تر شوند و خاصیت ارتجاعی آن ها کاهش یابد. همچنین میزان پاسخ دهی آن به مواد انتقال دهنده عصبی که مغز برای کنترل فشار خون می فرستد نیز کمتر می شود.

بنابراین با دروی کنترل فشارخون از حمله های قلبی ، نارسایی قلبی و نارسایی کلیوی ‏میتوان پیشگیری کرد. فشار خون  به صورت خاموش و بی صدا در طول سالیان با آسیب عروقی باعث ‏عوارض فوق می شود. بنابراین تشخیص سریع و کنترل فشار خون از اهمیت خاص برخوردار ‏است. در موارد خفیف فشار خون ممکن است با تغییر شیوه زندگی به صورت ترک مصرف سیگار، ‏کاهش وزن و فعالیت ورزشی منظم و رژیم غذایی سالم و بهداشتی فشار خون کنترل شود ‏ولی در صورت عدم موفقیت و در موارد شدیدتر درمان دارویی کنترل فشار خون باید سریعاً شروع شود. ‏گروه های مختلف دارویی کنترل فشار خون مورد استفاده قرار می گیرند. شایع ترین داروهای ‏مورد استفاده در زیر به آنها اشاره می کنیم :

داروهای کاهنده و کنترل فشار خون به داروهایی گفته می‌شود که برای درمان فشار خون به کار می رود.

با توجه به مکانیسمهای مختلف افزایش فشارخون داروهای کنترل فشار خون به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند:

۱. داروی کنترل فشار خون – انواع دیورتیکها مانند تیازیدها، فورزماید و اسپیرونولاکتون

۲. داروی کنترل فشار خون – بلوک کننده‌های سمپاتیک مانند داروهای بلوک کننده بتا (آتنولول) یا آلفابلوکرها (پرازوسین)

۳. داروی کنترل فشار خون – شل کننده‌های عروق مانند بلوک کننده کانال کلسیم (نیفدیپین) و نیتروپروساید سدیم

۴. داروی کنترل فشار خون – مهار کننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند انالاپریل یا بلوک کننده‌های آنژیوتانسین مانند لوزارتان

مطالب مرتبط :

– کاهش وزن و کاهش فشار خون – معیا ر BMI

– استرس و فشار خون بالا

– کاهش فشار خون با ترک سیگار

– کاهش فشار خون با تغذیه

– توصیه های مهم برای کاهش فشار خون

– کاهش فشار خون بالا با کنترل وزن

– چگونگی کنترل فشار خون

– فشار خون و راههای کنترل آن

–  درمان فشار خون بالا

منبع: کتاب فشار خون

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا